Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Přední architektka Alexandra zažívá svou nejhorší noční můru poté, co obdrží telefonát od místního policisty Conrada. Ten ji požádá, aby identifikovala tělo svého manžela Oscara, které bylo nalezeno na molu v nádherném přírodním parku Albufera kousek od Valencie. Byla to sebevražda? Jak by mohla, když ještě před pár hodinami společně plánovali budoucnost? Napovrch však vypluje něco mnohem horšího – Oscar vedl dvojí život s jinou ženou Veronicou. Kdo je ta žena? A kdo byl vlastně muž, kterého patnáct let milovala? Co se oné osudné noci na molu přihodilo? Alex se pod falešnou identitou nastěhuje k Veronice a s Conradovou pomocí se ponoří to tajemství, která před ní Oscar skrýval. To ji brzo přiměje pochybovat o tom, kdo je v odlehlém koutě úchvatné Albufery přítel, a kdo nepřítel. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, co ze začátku průvodním námětem (mimochodem hodně omšelým námětem) a prostředím působí jako španělská reakce na skandinávské detektivky, se hned po druhém díle otočí a přetaví do totálně debilní milostné avantýry, se kterou Španělé ani neumí pracovat a tak z ní pro jistotu udělají telenovelu. Hrůza. ()

iNKa 1104 

všechny recenze uživatele

Velké drama, které někde umí být i docela vtipné - čím bizarnější plot twist, tím více humoru a zvláště ženských konspiračních společenství (známe z Almodóvarových filmů). Španělé jsou horkokrevní, divocí a nechají se unášet sami sebou ve vlnách impulsivnosti a takových drám, že pojmenování "drama queen" sedí přesně na ně a to bez specifikace pohlaví. Velmi volný vztah k sexuální orientaci je samostatné téma na disertační práci. Co mne však bavilo bez výjimky byly postavy - především Veronicy nebo Oscara. Vášnivost, zvraty, divokost... všechno tam bylo. A neodpustím si malé rýpnutí: představa o tom, kdo jsou architekti a jak fungujou architektonické kanceláře je ve filmech a seriálech vždy tak srandovní, že snad někdy musím udělat nějaký sestřih. (Spoiler): Zde představa o bohatých lidech, dělajících nesmírně drahé domy, fancy způsobem - to je za 5 minut v práci, za týden předělaný projekt mrakodrapu a pracovní porady točící se kolem obsahu automatů v lobby - jestli kondomy nebo ne. To člověk opravdu nemůže brát vážně. Beside that:... tepe v tom srdce. Divočáci jedni. ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že ani v 8 dílech se tvůrci nedopracovali rozuzlení, jsem snížila hodnocení o 1 hvězdu. Takové vděčné téma uchopené takovým lajdáckým realitě vzdáleným způsobem, to je ostudné a divácky vděčné. Budu se muset podívat na nějaký dobrý španělský film, abych v ústech neměla stále pachuť místních telenovel (jako tento seriál). ()

hortenz1e 

všechny recenze uživatele

Když jsem cíleně přeskakovala pasáže z Alex práce a musím se přiznat, i scény s její matkou - vyšlo z toho úžasné vztahové drama. Vše podstatné napsala už iNKa 1104 - tepe v tom srdce - divočáci jedni... Rozdělení do 2 sérií je hádám kvůli rozdělenému natáčení do 2 let, z pohledu diváka to je jeden dlouhý příběh. Ubírám 1 hvězdičku kvůli těm hluchým místům, co jsem raději přeskakovala... ()

Reklama

Reklama