Reklama

Reklama

Láska na druhý pohled

  • Francie Mon inconnue (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se Raphael a Olivia ve svých osmnácti setkali, byla to láska na první pohled. A začátek velkého milostného příběhu. Neoddělitelně se vzájemně podporují při naplňování svých vášní: on je spisovatel a ona klavíristka. A jak to vypadá o deset let později? Již jsou manželi, ale vášně a vzájemné podpory je mezi nimi již méně. Zatímco Raphael píše úspěšné bestsellery, Olivia oželela vlastní sólovou hudební kariéru, v které ji její manžel ohromený vlastním spisovatelským úspěchem podporoval stále méně a méně. Jednoho večera to si Olivia přestane být jistá, zda ji Raphael ještě vlastně vůbec miluje. Následujícího rána se Raphael probouzí sám a čeká jej pořádný šok. Propadne se totiž do paralelního světa, ve kterém žije úplně jiný život. Olivii v něm nikdy nepotkal, ta je nyní slavnou klavíristkou a on určitě není slavným a všemi uznávaným spisovatelem. Je jen neznámým učitelem literatury, má navíc na hrudi záhadné tetování s nápisem „ping“ a především si uvědomí, že bez Olivie nedokáže žít. Musí udělat vše pro to, aby si její lásku znovu získal a především si ji zasloužil. Jeho jedinou výhodou je, že ji z dřívějšího života dokonalé zná, ví, co má ráda, co jí vadí a co miluje. Navíc mu v jeho snaze získat Oliviino srdce podruhé pomáhá nejlepší kamarád, který má na prsou pro změnu vytetované slovo „pong“. (CinemArt)

(více)

Recenze (66)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno, francouzské filmy, nedej bože komedie rozhodně nevyhledávám, každopádně musím říct, že mě ta míra syntementality a kýče potěšila, byla totiž zastoupena parádními herci a stejně dobrým zpracováním. Nutno podotknout, že se jednalo o můj první Letňák naslepo, kdy jsme netušily, co se bude promítat, takže když jsem na začátku viděl akční scénku jak vystřihlou z nějakého brakového scifi-future akčňáku měl jsem na tváři patrné zklamání, každopádně za pár minut jsem už věděl, že jsem neprohloupil a byť se opakuji nejednalo o úplně můj šálek tak jsem se v tom prdlém paralelním světě rád na večer ztratil, a člověk jim to na konci musel přát. ()

tterez 

všechny recenze uživatele

Prostředí, téma, nápad a to krásné "znovu dobývání"... Trochu jsem se bála, že to bude mít kýčovitý konec, ale nemělo. Byl to super kino zážitek a já tenhle film vřele doporučuju. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Kino Bohumín, 12.5.2019: Francouzká komedie opět ve formě? Toto se podařilo, mix lehce absurdní komedie s romantikou je zklouben velmi dobře. Herci jsou přijemní. A já jsem se nečekaně pobavil. Trochu to vychází z Na hromnice o den více. Za mě ok. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a moc zajímavý film... Jen to vůbec není komedie, ale romantika s nádechem mysteriozna a dramatu.. Ústřední dvojice je skvělá a hezky jim to ladí a kamarád občas utrousí nějaký vtípek (no dobře trochu komedie to je). Ale je to i docela smutné a dojemné. Takže jediné co vadí, je trochu dlouhá stopáž ( i když ona dlouhá není, jen se občas nic moc neděje) a konec mohl být drsnější, ale jak říkám, opravdu skvělý film...97% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Raphael je úspěšný bohatý spisovatel a žije s bývalou velkou láskou Olivií ženou v domácnosti a jednoho dne se probudí do paralelního světa, kde je jen chudý učitel a ona úspěšnou klavírní virtuózkou, která ho vůbec nezná, tak se jí pokusí získat zpět. Francouzská komedie, která má uhozený námět a není to ani žádná řachanda a je to dlouhé místy zbytečné a občas uboze přisprostlé, ale celkový dojem je příjemná věc, na kterou se strašně dobře kouká ( ústřední dvojka skvěle funguje ) a nakonec to je i dojemné. Milé překvapení i s překvapujícím happy endem. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Základ konceptu nie je zlý a zakomponovanie paralelného sveta do tohto romantického príbehu je zaujímavé riešenie. Úvod, kde počas úvodných titulkov vidíme ako uplynulo 10 rokov spoločného života zamilovaného páru, je veľmi dobre zvládnutý. Táto Francúzka komédia rozhodne mohla mať aj vyššie ambície, ale zostalo tu viac nevyužitých možností. Ústredná dvojica je sympatická (J. Japy je jednoducho prekrásna) a fandíte im, aby všetko bolo opäť v poriadku. Na strane vedľajších postáv jednoznačná dominancia B. Lavernhe. Musím sa priznať, že záver ma prekvapil – čakal som niečo iné. Kto má rád jednoduché romantické prípady, tak by nemal byť sklamaným. Ľahká romantická komédia (možno nielen) na jedno pozretie. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Kotletka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem už před dvěma týdny a věděla jsem, že ho určitě chci okomentovat na ČSFD, ale nevím, co psát. Ne, že by bylo málo myšlenek a pocitů, které ve mně vyvolal - naopak. Takže tři věci: 1) Film se u mě zařadil mezi vůbec to nejlepší o lásce k Věčnému svitu neposkvrněné mysli a Na dotek. 2) Naprosto mne omráčila krása hlavní představitelky. 3) Ten twist:-) ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Milá, príjemná, trochu sci-fi romantická komédia na americký štýl s pár zábavnými momentmi. Hlavní hrdinovia sú sympatickí a fandíte im, kamarát je zábavný, ale zápletka nijak originálna, prevedenie mohlo byť lepšie ale na druhej strane nenudilo a miestami to je predvídateľné. 7,3/10. ()

Saintcrux 

všechny recenze uživatele

Netreba čakať, že sa pri tejto komédii budete váľať smiechom. Je to skôr taky milý sladko melancholicky film s vtipnými momentami. Niektoré veci vo filme nie sú dostatočné vysvetlene, čo môže niekomu prekážať. Keby ste zmiešali americké romantické komédie s európskymi, a pridali štipku z filmu večný svit nepoškvrnenej mysle..tak by vzniklo toto. ()

POMÍK 

všechny recenze uživatele

Zacatek hrozny, neverohodni stredoskolaci, umele vytvorene; nutne zlo k vlastnimu pribehu. Film je skvely pokud je na scene kamarad "pong", na Francouze humorne. Zaver je opet debakl. Nejlepsi reseni by bylo vratit se k puvodni hadce. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám pořádný povedený romantický film! Výborný scénář, skvělá úhrančivá hudba, která v několika momentech nejen dojme, ale i připoutá člověka do křesla. Oba herci jsou navíc v našich krajinách neokoukaní a tak je to podívaná, která moc hezky překvapí. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Příjemný, sympatický, nenucený, občas vtipný, občas dojímající. Takovou fajn jednohubku bych si mohl dávat klidně několikrát týdně. Joséphine Japy je krásná a sympatická herečka a s Civilem jim to hodně slušelo, že jim divák ten případný happyend prostě musel přát. Láska na druhý pohled nikdy nebude klasika, nebude se o ní za pár let vyprávět jako o příkladu dokonalýho romantickýho filmu, ale Hugo Gélin prostě natočil další příjemný snímek, který dokáže pohladit po duši. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Romanťárna, čo má chytiť za srdce, kde si uvedomíte, že keď je vo vzťahu úspešný len jeden, nikdy to nebude fungovať. Veľmi sympatické hlavné postavy, ktorým to proste ladí. Do pohodyyy 4* ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Slabota, ktorej hodnotenie zlepšuje len skvelá hudba Sagea. Hugo Gélin nie je zručný režisér a ani scenárista a výsledkom je táto bezpohlavná komédia, pri ktorej sa nezasmejete ani raz. Francois Civil nie je Omar Sy, film nezachraňuje jeho osobnosť ako pri Gélinovom staršom filme I dvaja sú rodina. Nápad s prechodom do paralelného sveta poskytoval určite väčšie možnosti realizácie, než to, čo ponúkol výsledok. Veľa motívov zostalo rozpracovaných a neuzavretých, napríklad tá s Oliviinou babičkou. Vo výsledku preto len slabé 3*. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Spoilery. ... Čekal jsem, že se Raphaël vrátí do původního světa, kde se změní, umožní se prosadit i Olivii a oba budou šťastní a slavní ve svém oboru. To samozřejmě až na konci - předtím se bude neúspěšně snažit ji získat zpět. Co popis obsahu zvládne v několika větách, trvá rozvleklému úvodu filmu dost dlouho... Několikrát se zasmějete, ale na komedii je to zoufale málo vtipné. Funguje to spíše po stránce romantické/psychologické. Nejsilnější okamžik nicméně představuje scéna, kdy Raphaëlův kamarád vyndá dopisy... Škoda nevyužité návštěvy na gymnáziu, kde odešli otevřenými vraty. Naprosto nereálná je pak scéna, kdy se Raphaëlovi za den podaří napsat celou knihu (nebo jen poslední svazek?), to tam vůbec nesedí. Nakonec se Raphaëlovi podaří si Olivii získat a zjistí, jak se vrátit do původního světa, ale ten názorový obrat není uvěřitelný. Celou dobu se snaží stát se zase úspěšným spisovatelem, ale místo toho se smíří s místem učitele na ZŠ?! Snad kdyby ho Olivia odmítla, jak se zdálo ve scéně s prstýnkem, stále by to byl lepší konec. Celkově to není špatný film, ale scénář místy kulhá, určitě z toho šlo vytěžit víc, hlavně z hlavní linie (film drží především scény s Raphaëlovým kamarádem...). Olivia je zahraná skvěle, na Raphaëla by se nicméně hodil herec s lepším vzezřením - tento v celém filmu působí poněkud zmateně puberťácky. ()

Reklama

Reklama