Reklama

Reklama

Láska na druhý pohled

  • Francie Mon inconnue (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se Raphael a Olivia ve svých osmnácti setkali, byla to láska na první pohled. A začátek velkého milostného příběhu. Neoddělitelně se vzájemně podporují při naplňování svých vášní: on je spisovatel a ona klavíristka. A jak to vypadá o deset let později? Již jsou manželi, ale vášně a vzájemné podpory je mezi nimi již méně. Zatímco Raphael píše úspěšné bestsellery, Olivia oželela vlastní sólovou hudební kariéru, v které ji její manžel ohromený vlastním spisovatelským úspěchem podporoval stále méně a méně. Jednoho večera to si Olivia přestane být jistá, zda ji Raphael ještě vlastně vůbec miluje. Následujícího rána se Raphael probouzí sám a čeká jej pořádný šok. Propadne se totiž do paralelního světa, ve kterém žije úplně jiný život. Olivii v něm nikdy nepotkal, ta je nyní slavnou klavíristkou a on určitě není slavným a všemi uznávaným spisovatelem. Je jen neznámým učitelem literatury, má navíc na hrudi záhadné tetování s nápisem „ping“ a především si uvědomí, že bez Olivie nedokáže žít. Musí udělat vše pro to, aby si její lásku znovu získal a především si ji zasloužil. Jeho jedinou výhodou je, že ji z dřívějšího života dokonalé zná, ví, co má ráda, co jí vadí a co miluje. Navíc mu v jeho snaze získat Oliviino srdce podruhé pomáhá nejlepší kamarád, který má na prsou pro změnu vytetované slovo „pong“. (CinemArt)

(více)

Recenze (66)

Snilek1379 

všechny recenze uživatele

Nebýt posledních pěti sekund, tak by to byl velmi netradiční a podnětný novodobý romantický film. Ten závěr tomu ale bohužel ubral na kvalitě. Jinak příjemná oddechovka, která člověka přiměje se i trochu zamyslet. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Film nám ukazuje to, jak se chlapi cítí důležitě když jsou slavní. Když je to naopak, tak si váží jiných věcí... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Toto je presne typ filmu, ktorý v rámci svojho žánru dokonale trafil moju krvnú skupinu. Sympatické herecké obsadenie, uvoľnená a pohodová atmosféra, trefné hlášky spojené s humornými situáciami, priehrštie emócií a navyše aj celkom zaujímavá dejová linka. Popri tých klasických klišé amerických filmoch mal tento snímok dušu a nebol to len lacný kalkul na diváka. Som ozaj milo prekvapený a nebyť pár hluchých miest, pridám aj poslednú hviezdu. 80 % ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru velmi zajímavý nápad, ale nemůžu se zbavit dojmu, že z toho šlo vyždímat více. Takhle jsme dostali sympatické hrdiny, kterým budete přát a fandit jim. Ale jinak jde o klasickou romantiku, která ničím neurazí, ale ani nevytře zrak. 6/10 ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Francouzskou kinematografii mám rád, navíc to vypadalo na sympatické herecké obsazení i příběh. Bohužel se nepodařilo ze scénáře dostat všechno do obrazové podoby, jak by se slušelo. Kamera byla skvělá, ale někam se vytratila energie mezi hlavními hrdiny. Něco, co by povýšilo zamilovaný film do vyšší dimenze. A to je škoda, protože potenciál to má obrovský. Možná bych se někdy podíval znovu. ()

taibrek 

všechny recenze uživatele

Prečo to tak hlúpo skončilo? Keby sa ten čas vrátil, tak by to malo oveľa lepší koniec. Ja viem, že autor nechcel sfilmovať klišé , mno niekedy je lepšie sa naň obrátiť. Viedlo by to isto k lepšiemu výsledku. Škoda. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie a nečakane dobrý film sa vykľul z tejto nenápadnej francúzskej romantickej komédie, či skôr drámy. Idea do istej miery recyklovaná, no spracovaná inovatívne, s pomerne nenúteným odkazom pre diváka. Hlavní protagonisti sú výborní, no to isté platí v podstate pre všetky  postavy vo vedľajších úlohách, ktoré stoja za pozitívnym dojmom. Ešte aj SBS-kár, ktorí sa tam mihne dvakrát. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemný romantický film so scifi zápletkou. Na začiatku to vyzerá ako šťastná puberťácka romanca. To však prejde a nastáva rutina až kríza. Dochádza k zlomu a hlavný hrdina sa ocitá v paralelnom svete kde sa neoženil a jeho manželka ho vôbec nepozná. V tomto svete je slávna ona a on musí nájsť cestu ako dať veci do takého stavu ako boli predtým. Jedinou jeho oporou je jeho kamoš z detstva, ktorý to s ním v tomto paralelnom svete ťahá ďalej. Ten prináša do príbehu vtip. Ku koncu to začína byť trocha presladené a množstvo šťastia za sekundu začína prekračovať normálne hodnoty a je jasné, že hlavný hrdina nakoniec dosiahne svoj cieľ. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 9/10 ... Vizuální stránka: 9/10 ... Soundtrack: 8/10 ... Didaktický potenciál: 7/10 ... Celkový dojem: 9/10. ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Dojali (sic) jste mě, kurvy! Opravdu pěkné scény, které budete chtít vidět ještě několikrát. Parádně vystřižená postava kamaráda (Benjamin Lavernhe) mě uhranula svojí komedialitou a strhujícím herectvím. Nakonec si to beru jako silně poučný závěr z filmu: neblbni, nebo příjdeš i o tenhle život, co máš. Zase jsem se zamiloval. Kino Kotva 10.5.2019 ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Pro mě tento film spíš pro zimní nedělní odpoledne u tíví než na návštěvu kina (holt občas se i já hrnu do kina zbytečně:-)). Tématické zpracování pro vyspělejší "náctileté":-)). Určitě bych dala pod název filmu před "komedie" i "romantická", a kdyby nebylo té (pro tento film) zbytečně nadměrné délky, tak bych hodnotila i 3 *, ale dám mínus 1, takže = 2 ** :-)) ()

as-minor 

všechny recenze uživatele

Fúzia dvoch srdcí, ktoré sa dva krát stretli. Niektorí ľudia zrejme vyčítajú filmu záver a príbeh im príde nedopovedaný. Niekedy to vyzerá akoby bol tvorca kreatívne obmedzovaný zo strany divákov a pritom záver je negýčovitý, vysvetlený, výborne ho dopĺňa komorný zvuk klavírneho sprievodu a čo viac, nesie v sebe krásne pozitívnu myšlienku. Bohužiaľ cynický pohľad diváka ako kritika je niekedy veľmi obmedzený. Poznám to i na sebe. My, dnešní diváci sme ako zbohatlíci v luxusnej reštaurácii a očakávame, že nám bude všetko naservírované na zlatom podnose, samozrejme s vínom najvyššej akosti. Pokiaľ sa niečo vymyká našej predstave dokážeme byť veľmi nepríjemní, ba dokonca impertinentní. Ale ako sa hovorí, sto ľudí sto chutí. Podľa môjho názoru bol film vtipný, milý, v určitých momentoch i nostalgický a hlavne výborne natočený. ()

Supremit 

všechny recenze uživatele

Pomerne často nezaujímavé pasáže by si žiadali značnú korekciu, minimálne zabezpečujúcu skrátenie doby trvania filmu. Prípadným nahradením a rôznym režíjnym úpravám sa mohlo zamedziť vzniku takýchto nezáživností. Rozhodne som od tak nekonvenčného, no zároveň veľmi zaujímavého námetu očakával viac. Scenár, záver a v neposlednom rade herecké výkony zaľúbených postáv mi prišli veľmi sympatické a súčasne mali aj kľúčový vplyv na môj celkový hodnotiaci systém. Žiaľ ostatné postavy boli príbehovo nezaujímavé, dokonca až obsahovo nepotrebné. Nepochybne by sa z nich dalo vyťažiť viac. Koniec koncov krátke digresie od hlávneho tématu, mohli len dopomôcť k celkovému zlepšeniu atmosféry. Zároveň si myslím, že tvorcovia tam mohli zakomponovať aj vtipnejšie prvky, pretože snímok na mňa pôsobil dosť melancholicky až sentimentálne. Avšak v žiadnom prípade sa nejedná o zlý počin, ale aspoň z môjho pohľadu sa to dalo spraviť interesantnejšie. Celkovo sa však jedná o priemerný film s príjemným záverom. ()

Jitka.D.2639 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film založený na paralelních světech. Film jsem chtěla vidět především kvůli francouzštině a zaujal mne sympatický hlavní herec, bylo pro mne zajímavé sledovat, k jakému závěru se nakonec dvojice dopracuje. Na francouzských romantických komediích si cením toho jiného přístupu, než jaký nabízí filmy americké produkce. Jiný přístup ke ztvárnění toho, jak by měla opravdová láska i správný šťastný konec vypadat. Toho se mi ve filmu dostalo a i když se ta zápletka zdá být přímočará, ještě dlouho jsem o filmu po zhlédnutí musela přemýšlet a vracela se k některým momentům a myšlenkám. ()

olanus 

všechny recenze uživatele

Tato Francouzská romantická komedie s trochou nadsázky pobaví diváka ve smyslu -nemusím nad tím moc přemýšlet a sedím ,koukám ,něco se děje . Francouzký humor je znát v každém okamžiku děje ,herci , kteří hledí na sebe a přitom hledí do prázdna ,režisér H.Gélin asi chtěl povědět -Važme si toho co máme a né toho co bychom mohli mít .Film tzv -z nouze - cnost.Když nic jiného neběží tak si tam asi půjdu sednout .Za mě doporučuji ,ale nečekejte zázraky . ()

zorrra 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma naozaj chytilo za srdce. Príbeh mal slušnú zápletku, tiež by som si rada vyskúšala paralelný život, ako by bolo, keby bolo..4* ()

Reklama

Reklama