Reklama

Reklama

Láska na druhý pohled

  • Francie Mon inconnue (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se Raphael a Olivia ve svých osmnácti setkali, byla to láska na první pohled. A začátek velkého milostného příběhu. Neoddělitelně se vzájemně podporují při naplňování svých vášní: on je spisovatel a ona klavíristka. A jak to vypadá o deset let později? Již jsou manželi, ale vášně a vzájemné podpory je mezi nimi již méně. Zatímco Raphael píše úspěšné bestsellery, Olivia oželela vlastní sólovou hudební kariéru, v které ji její manžel ohromený vlastním spisovatelským úspěchem podporoval stále méně a méně. Jednoho večera to si Olivia přestane být jistá, zda ji Raphael ještě vlastně vůbec miluje. Následujícího rána se Raphael probouzí sám a čeká jej pořádný šok. Propadne se totiž do paralelního světa, ve kterém žije úplně jiný život. Olivii v něm nikdy nepotkal, ta je nyní slavnou klavíristkou a on určitě není slavným a všemi uznávaným spisovatelem. Je jen neznámým učitelem literatury, má navíc na hrudi záhadné tetování s nápisem „ping“ a především si uvědomí, že bez Olivie nedokáže žít. Musí udělat vše pro to, aby si její lásku znovu získal a především si ji zasloužil. Jeho jedinou výhodou je, že ji z dřívějšího života dokonalé zná, ví, co má ráda, co jí vadí a co miluje. Navíc mu v jeho snaze získat Oliviino srdce podruhé pomáhá nejlepší kamarád, který má na prsou pro změnu vytetované slovo „pong“. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (66)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Být čistě romanticky založeným divákem, dokázal bych zřejmě přihodit i čtvrtý kousek, jenže já jsem očekával i humor, a ten, který mi film nabídl, byl na mě příliš francouzský. Scénář přitom nepřišel se špatným nápadem, jen je škoda, že z něj tvůrci nevytěžili více, času na to měli podle mého názoru dost. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Toto je presne typ filmu, ktorý v rámci svojho žánru dokonale trafil moju krvnú skupinu. Sympatické herecké obsadenie, uvoľnená a pohodová atmosféra, trefné hlášky spojené s humornými situáciami, priehrštie emócií a navyše aj celkom zaujímavá dejová linka. Popri tých klasických klišé amerických filmoch mal tento snímok dušu a nebol to len lacný kalkul na diváka. Som ozaj milo prekvapený a nebyť pár hluchých miest, pridám aj poslednú hviezdu. 80 % ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trošku překombinované, dlouhé, sladkobolné, málo vtipné. Ale na druhou stranu, legrační, nápadité, Civil i Japy jsou fajn a dobře se na ně dívá, krásná lekce francouzštiny, interiéry i exteriéry (natáčelo se někde u moře, ta cesta co po ní jeli na kole mi hodně připomněla film S Molièrem na kole a legrační kamarád Benjamin Lavernhe. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Příjemný, sympatický, nenucený, občas vtipný, občas dojímající. Takovou fajn jednohubku bych si mohl dávat klidně několikrát týdně. Joséphine Japy je krásná a sympatická herečka a s Civilem jim to hodně slušelo, že jim divák ten případný happyend prostě musel přát. Láska na druhý pohled nikdy nebude klasika, nebude se o ní za pár let vyprávět jako o příkladu dokonalýho romantickýho filmu, ale Hugo Gélin prostě natočil další příjemný snímek, který dokáže pohladit po duši. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Francouzskou kinematografii mám rád, navíc to vypadalo na sympatické herecké obsazení i příběh. Bohužel se nepodařilo ze scénáře dostat všechno do obrazové podoby, jak by se slušelo. Kamera byla skvělá, ale někam se vytratila energie mezi hlavními hrdiny. Něco, co by povýšilo zamilovaný film do vyšší dimenze. A to je škoda, protože potenciál to má obrovský. Možná bych se někdy podíval znovu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2019 na filmovém festivalu L'Alpe d'Huez ve Francii. (Varan)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Francúzsku, predovšetkým však v metropole Paríž a okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama