Reklama

Reklama

Prací automat

  • USA The Laundromat (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vdova (Meryl Streep) prošetřuje pojistný podvod a odhaluje, jak dva právníci z Panamy zneužívají světový finanční systém. (Netflix)

Recenze (108)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čo to sakra bolo? Asi nejaký pokus o čiernohumornú satiru na tému financií a poistných podvodov rôznych spoločností, ktorých pôvodu sa nedopátrate. Lenže to vôbec nemá nejaký funkčný príbeh. Neustále tam len do kamery kecajú nejaké postavy a pointou je, že tí hore vyjebávajú s tými dole. Čiže nič čo by sme všetci nevedeli. Jeden bod dávam za hviezdne herecké obsadenie, ale väčšina buď nemá čo hrať alebo sa divne pitvorí ako Gary Oldman. Výsledkom je ďalší nepodarok z Netflixu. 1/10. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Chytré, skvostně obsazené, závažné. Film, kterému televize sluší a pracuje nápaditě se zcizovacími prostředky. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NETFLIX - Celkem se to dalo. Kdybych hned od začátku věděl, že je celý film o Panama Pappers, tak bych k tomu přistupoval jinak. Takhle jsem to do půlky bral jenom jako zvláštní komedii s roztržitou Meryl Streep, která měla v každý scéně děsnou šlehu. Povídání Antonia a Garyho diváka vtáhlo a vysvětlování problematiky Off-shore společností byl fajn. Co mi ale dojem zkazilo, byl český dabing. Žádný dvorní dabér nebo dabérka u hlavní trojice nebyl/a dodržena, zejména dabing Meryl mi rval uši. Jo a Sharon Stone jsem za celou dobu nepoznal. 67% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie laděná do dokumentárního stylu, u které jsem si víckrát vzpomněla na Sázku na nejistotu. Ta byla ale zpracovaná výrazně lépe, zábavněji, s větším tahem na branku. Třetí hvězdička vyloženě jenom za duo Banderas + Oldman. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dietní Get Short,které nejde ani zdaleka tak do hloubky,ale na zábavnosti mu to neubírá.Plusem je,že narozdíl od již zmíněného Get Short tady divák moc netápe.Soderberghovi tahle "televizní" tvorba sluší...80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

... hovorte a piste si ludia co chcete, mne sa pacila ta exkurzia po strukture financnych systemov a hlavne su tu spomenute moje oblubemne danove raje . 69 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Já jsme obrovsky zklamaná. Trailer lákal na něco úplně jiného než jsem nakonec dostala. Doufala jsem, že postava Meryl opravdu dravě půjde po pojistném podvodu dvou právníků Antonia a Garyho. Že to bude trošku napínavá vyšetřovačka se spoustou hledáním a překvapením. A abych pravdu řekla i mi trošku vadila ta interakce s divákem, kterou vedli Antonio a Gary po každém doporučení. Musím se na ten film podívat znovu hned jak bude nálada, ale prozatím zůstává toto nízké hodnocení. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sázka na nejistotu je úplně jiná liga, i když vlastně pojednává o velmi podobných věcech. Tohle je spíš taškařice, což ovšem také není ke škodě. Pěkně to utíká, i přes množství postav se v tom člověk neztrácí, chápe ty zmrdské machinace a kroutí hlavou nad vším svinstvem, co ho jenom ve světě je. 70% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má obrovské herecké obsadenie a jednoduché posolstvo: 1 % ľudí si vždy dokáže nájsť spôsob, ako sa vyhnúť plateniu spravodlivého podielu. Únik Panama Papers odhalil, aké veľké množstvo bohatých ľudí ukrývalo svoje peniaze v daňovom prístrešku v Paname. Film Stevena Soderbergha ide hlbšie, ako to urobili a ako rôznymi spôsobmi sa vyhnúť akémukoľvek stíhaniu. 6/10 ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Nenudí, díky hvězdnému obsazení i sebetitěrnějších rolí je pořád na co koukat, ale silnější dojem to nezanechá. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

To, jak je Laundromat špatnej, vynikne o to víc, když se na piedestalu navoněný bídy otáčejí Meryl, Gary a další obvyklý synonyma pro luxus. Povídky jsou bez pointy, postavy bez emocí a poslání jak z titulní stránky Parlamentních listů. Kolik talentu, tolik mrzení. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je celkom taký film, že nie každý si ho pôjde. A Soderbergh opäť sekol do takej témičky, ktorá by ho mohla stáť jeho kariéru. Ale podstatu daňových optimalizácií vystihol presne a podal ju ľuďom svojsky. Prostredníctvom vyprávačov, scénok, tak, aby to divák poňal. A keď si po dopozeraní chcete založiť offshorovú spoločnosť, tak viete ako na to. 4 z 5 ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Přesně ten Sodenberg, kterýho nemůžu vystát. Naprosto odtažitá (a ještě navrch rádobyvtipná) režie. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, spousta skvělých herců, ale ve výsledku by mě stejně nejvíc zajímalo, kde se na začátku filmu na jezeře vzala ta vlna. Prací automat má sice závažné a naléhavé téma a autoři si se vším jistě dali spoustu práce, ale požadovaný efekt film rozhodně mít nebude. Spletenec osudů nedrží vůbec pohromadě. U černošské pasáže jsem film tak nějak přestal vnímat a hodně rychle u mě zapadne. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to barevné. Je to "umělé". Je to na motivy skutečné události, a mnoha dalších...Myslím si, že Soderbergh vytvořit tento film takovým způsobem, aby mu porozumělo co nejvíce diváků. Protože se jedná o situaci, která může potkat právě takovou "obyčejnou" paní, jako v tomto snímku. A těch je na světě mnoho :) Prostřihy, kdy Oldman (i když už je starší, je to stále fešák ;) ) a Banderas vysvětlují, co ty jejich postavy vlastně dělají - dávají více pochopení k činům, které dané role dělají...Sem tam jsem se ztratila - ale brzy jsem se zase chytla. Některé postavy mi byly dost nepříjemné, ale všechno to "zachránil" závěr Meryl Streep/ hlavní postava/ ředitelka :) To bylo fajn - protože sdělila realitu takovou, jaká je :) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Prací automat asi vzniknul s dobrým záměrem a divák by řekl, že vzhledem k obsazení, se nedá skoro nic zkazit, ale bohužel. Film je nuda a ještě jednou nuda. Herci svou práci sice odvedli výborně, ale film o pojistných podvodech se prostě zachránit nedá. Opravdu mě nenapadá důvod, proč film na takové téma točit. Toto nemělo šanci být dobrým a zajímavým filmem. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Tak tady Soderbergh trochu přestřelil. Ač se stylovou zábavností sobě vlastní a znovu v zádech se skvělým hereckým obsazením, se tentokrát pouští do až moc komplikovaného tématu, které ovšem podává formou zjednodušování do maxima a tím pádem odstraňuje vše, co je na tomhle příběhu vlastně zajímavé. The Laundromat chce být takovými historkami z podsvětí o offshorových účtech movitých a o prasknutí jejich daňového tajemství, je spíš ale jen sbírkou příběhů, které směřují ke konci, který kvůli nekonzistentnosti celého filmu vyšumí do prázdna. Nezachraňuje to ani páteřní dějová linka s Meryl Streep v čele. Srovnání se Sázkou na Nejistotu je tady asi na místě, ovšem Soderbergh svým pojetím tenhle příběh odtrhává ještě víc od reality, což byl nejspíš záměr, ale snímek tím ztrácí na váze. Nesouhlasím s názorem, že by se Soderbergh snažil diváky poučovat, spíš poukazuje na to, jak je nám tahle kauza vlastně lhostejná a v našich myslích vyšuměla stejně jako vyšumí tenhle film. To nic ale nemění na tom, že The Laundromat patří k tomu horšímu co Soderbergh natočil a namísto grandiózního vyhlášení války bohatýrům světa, je tohle spíš takový výkřik do tmy. Jestli to byl záměr a vlastně taková léčka na diváka, se asi nikdy nedozvíme, ale ve finále je to jedno, důležité je, že by se Soderberghova filmografie bez tohohle filmu v klidu obešla. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi na tom vadily ty rádoby cool promluvy k divákovi, kde se jen snažili tak nějak strašně povrchně vlkovsky vysvětlit "hale, tohle je podvod...huuu...big money...huuu...nějakej bad guy se na váš úkor nahrabal, to je asi tak všechno, co potřebujete vědět...". Já bych chtěl jít mnohem hloubš. (65%) ()

Související novinky

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

25.07.2019

Nový snímek Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula (Tobruk, Mazaný Filip) bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, kde byl zařazen do hlavní soutěže. Film s mezinárodním… (více)

Reklama

Reklama