Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústav pro duševně nemocné na Blackwellowě ostrově je krysí pastí na lidi. Dovnitř se lze dostat snadno. Když jste ale jednou tam, dostat se ven je nemožné. Sledujte Nellie Bly (Christina Ricci) a její příběh z tohoto šíleného místa. (HanzoBureshi)

Recenze (10)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Malý, ale životne rozhodujúci, kúsok zo života Nellie Bly, ktorá vďaka svojej odvážnosti presunula prácu žurnalistov/žurnalistiek na inú úroveň. Ch. Ricci hrá presvedčivo, ale vo filme predovšetkým dominuje J. Light, nekompromisná „hlavná sestra“ v dome „mentálne postihnutých“. Dané prostredie nie je zle vytvorené a nechýbajú ani silnejšie scény (spoločný obed, „stolička“, „liečenie“). Jedine so záverom nie som úplne vyrovnaný – pomerne rýchlo ukončené bez väčšieho priestoru zachytenia vytúženej spravodlivosti. (Preto len "silná trojka" po prvom videní.) Film, ktorý na úrovni TV je veľmi solídne a decentne natočený. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Je to hnus, co se dělo v blázinci a divím se, že těch 10 dní Neliie vydržela. Já bych celý ten personál i s ředitelkou upálil zaživa! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Thriller dle pravdivých událostí z ženského blázince s hezkou Christinou Ricci. Novinářka jde v utajení na průzkum blázince, ale je shledána "pozitivně dementní" a nějakou chvíli si ji tam nechají. Zažívá nelidské podmínky na vlastní kůži. Na Televizní film poměrně slušné, natočeno v pořádku, zahráno v pořádku a dojde i na nějaké dějové překvapení, avšak film plyne pomalejším tempem a experimenty/léčba/mučení zde hraje druhé možná dokonce až třetí housle. Tedy žánrově podobné filmy jako Lék na Život, E.A. Poe: Podivný experiment či samotná Ratched mám radši, ale fanoušci Asylum prostředí by měli dát Nellie Bly šanci. 6/10. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená vymývárna mozků. Christina Ricci se tam vážně hodně hodila a své role se velmi dobře zhostila. Navíc šéfka blázince byla taky skvělá a bez ní by to nebylo ono. Za mě super. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O Nellie Bly jsem relativně nedávno četl, takže jsem přišel o překvapivé rozuzlení, ale to mi nijak zvlášť nevadilo. Kor když tvůrkyně do zpracování vtělily zásadní autorský prvek, který se mi líbil. Každopádně tady šlo primárně o prostředí blázince 19.století, které se podařilo zachytit parádně a samozřejmě o chování personálu k chovankám, které bylo odsouzeníhodné tím správným způsobem, dá-li se to takhle napsat. Co se hereček týče, tak bylo fajn po nějaké době vidět Christinu Ricci, která pořád umí a perfektní byla Judith Light v roli ředitelky ústavu, kterou budete nenávidět od prvního záběru. Árie z Rusalky na konci je pak třešínkou na dortu. 80% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tento thriller podla skutocnej udalosti sa odohrava v psychiatrickom ustave na jednom ostrove,ktory zobrazuje velmi neprijemnu udalost novinarky Nellie Bly,ktora sama na vlastnej kozi pociti neludske praktiky hlavnej sestry,ktora to cele vedie,vyborne herecke vykony podali Judith Light a Christina Ricci,skoda len,ze v tomto filme viac nepritvrdili a nezobrazili viac,takze takto davam styri hviezdicky...:-) ()

Vala 

všechny recenze uživatele

No,tohle bylo hustý. Film mě držel v napětí celou dobu a nechal mě vydechnout až na konci. To,že je to podle skutečnosti, dělá film ještě děsivější. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

TV Filmy vždy bývají slabší než nějaké bijáky v kině, a proto jsou právě jen v televizi. Snímek má samozřejmě pár skulinek, ale i tak musím říct, že tento kousek je docela fajn koukatelná podívaná. Christina Ricci byla na to jak dělaná a snímek držela na úrovni mé zvědavosti. Ztráta paměti a postupné skládání dílků + menší zvraty, a to všechno v prostředí z jednoho blázince na ostrově. Je to něco, co mě určitě nenudilo. Je to nějaký slabší nadprůměr, což je ale u TV Filmů většinou výhra. Jestli se teda tohle opravdu dělo, nikdo nechce být v kůži hlavní postavy. Mé hodnocení: 6/10 ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Na TV film hodně slušná záležitost. Ta šaškárna z 19, století má tedy velice působivou atmosféru. Otázkou pro chovanku je , jestli je lepší , když na ní zaměří svou pozornost Matrona Grejdy a nebo se stane oblíbenkyní mladého nadějného psychiatra dr. Džousijeha . Pro délku a kvalitu pobytu není ani 1 možnost velkou výhrou , jak se tak zdá. ()

Reklama

Reklama