Reklama

Reklama

Země na scestí

  • Čína The Wandering Earth (více)
Trailer

VOD (1)

Zemi ohrožuje blížící se srážka s Jupiterem a lidstvo hledá novou hvězdu. Osud planety teď leží v rukou hrstky nečekaných hrdinů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Čo o tomto filme povedať ? Na úvod si dáme čísla. Film vyšiel na 50 miliónov zárobok je 699,8 miliónov. Na ČSFD má 50% na IMBD má 6/10. Je to katastrofické sci-fi z čínskej produkcie. Je to čínsky veľko-projekt, ktorý sa snaží preraziť do sveta. Prečo si vybrali Netflix ? Prečo to nehodili do kina ? Netflix je síce známi ale myslím si, že v kine by prerazil viac. Než začnem hodnotiť film chcem povedať, že ázijská kinematografia mi nevadí. Ja som hororový maniak a mám niekoľko filmov z Ázie rád. Napríklad Videl som Diabla, Oko, Zmeškaný Hovor. Mám rád aj niektoré akčné filmy z Ázie. Tak a teraz k filmu. Film má 125. Pre mňa je to zbytočne predĺžený film. Mohlo ho mať kľudne 75 min. Odohráva sa to v dvoch lokalitách zem a vesmír. Tá vesmírna lokalita je dobrá. Čo sa týka lokality na Zemi úplne zlá. Film mi príde ako remix filmov: Sunshine, Deň Potom a 2012. Čo sa týka hereckých výkonov ehmm. Škoda reči horší herecký výkon som dlho nevidel. Naposledy vo filme Smash Cut ( Šialenec ) z roku 2009. A čom bol Smush Cut netuším zapamätal som si ho len vďaka hlavnej herečke 😀. Čo sa týka príbehu tak ten je úplne pritiahnutý za vlasy. Slnko skončí za 100 rokov a ako zachrániť ľudstvo ? No predsa odsunieme Zem niekam úplne doprdele do vesmíru. Samozrejme že, pri ceste ktorá má trvať okolo 2500 rokov či tak nejako sa hneď na začiatku niečo poserie. Celý film sa točí v rozpätí asi ,2 mesiace prúser sa spravý a nasledujúcich 2500 rokov zjavne nedošlo k žiadnemu prúseru. Keďže je v podstate Happy End. Film sa snaží hrať aj na city. Hlavne na konci. Na mňa to vôbec nepôsobilo keďže mne tie postavy boli úplne ukradnuté. Celkové hodnotenie za mňa 20% aj to s privretim okom. Už nechcem vidieť žiadne ázijské katastrofické sci-fi 😀. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Solidní fantasmagorie, která má parádní vizuál, ale příšernej scénář a postavy. První půl hodina mě baví, bylo to epický, katastrofický a dost vysvětlující. Bohužel potom se to změní v nezajímavou podívanou s blbými postavami, kterým jsem přál hrdinskou smrt hned v úvodu, jenže tam bohužel byly až do konce. Čína očividně triky umí, ale nezvládá to ostatní. Jsem Evropan, takže to určitě není tak úplně pro mě (Asie z toho musí být na větvi), ale nějakou alespoň trochu zábavu mi film mohl poskytnout. A já se hodinu a půl nudil, ztrácel se o co se kdo vlastně snaží a (upřímně) nevěděl kdo je kdo. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

To co mělo přijít až za pět miliard let, přišlo příliš brzy. Slunce se začalo rozpínat a hrozí pohltit Zemi. Světová vláda se usnesla, že jediným východiskem z krize je přemístit planetu do soustavy Alfy Kentaura. Cesta potrvá 2500 let. Tuším, že od doby kdy se Američani vypravili do nitra planety roztočit zemské jádro, jsem neviděl hloupější zápletku, ale budiž. Číňani pojali svou katastrofickou sci-fi ve velkém stylu. Když celoplanetární katastrofa, tak opravdu celoplanetární, takže ve filmu zazní asi třicet jazyků a nikdo se neobtěžuje učit univerzální čínštinu, nebo nedejbože angličtinu. Ale pořád je to film Říše středu, takže se děj motá v okolí Pekingu a postavy tomu odpovídají. Efekty jsou občas dechberoucí, občas špičkové, občas horší. Děj je jedna velká bída. Příběh nabídne pár motivů k zamyšlení a pokouší se o jakýsi přesah, ale většinu času se scénář opírá o sled tuctových akčních scén. Roland Emmerich z toho čiší na sto honů, a nemyslím to jako pochvalu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou zjišťuju, že mě z moderní produkce dokáží dostat jen asijské filmy. Možná proto, že je na nich vidět, že to nedělají jen pro prachy, ale to nadšení pro kumšt a hračičkovství a oddanost dílu z nich naprosto čiší a nebojí se svět zobrazit přirozeně po svém bez nějakých nikoho neurazíme/na nikoho nezapomeneme berliček, což už filmaři v Evropě a USA ztratili. Tohle byla pro mě naprostá bomba i proto, že science fiction miluju celý život. Celé dvě hodiny jsem si to užil jako už dlouho moc věcí ne. Ano, Asiati jsou klasicky uřvaní, projevují své emoce způsobem, který rezervovaný Evropan nechápe a příčí se mu, v poslední třetině jde jakákoliv snaha o logiku už naprosto do hajzlu, ale celkově to má takovou sílu a náboj, že jsem na to kašlal a neřešil to. Vyvrcholením celého filmu pro mě není nečekaně závěr, ale doba asi 20 minut před koncem, kdy se naši hrdinové snaží zachránit Zemi, a ono to nejde... Upřímně řečeno, konec mi to ne pokazil, ale už neměl takový tah na branku, protože zničení lodi mi přišlo jako úplně hloupé rozhodnutí a taktéž čekat se zážehem, až kámoš odjede, když jde o vteřiny, není úplně košér... Ale celkově, prostě zábavná akční jízda, která neurazí a pokud už jste unavení vší tou buzna trans cosi propagandou všude, tak rozhodně potěší. ()

Telemachus 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? :-) Naprosto nechápu, co je tím jakože míněno. Děj je extra chaotický, efekty nic moc, postavy jednají povětšinou debilně, rudého patosu že by se dal kydat vidlema, a hlavně proč sakra kolem toho Jupiteru letěli? Ono je tam sice řečeno, že kvůli akceleraci, ale slyšeli tvůrci někdy v životě pojem "slapová síla"? Mohu si snadno odpovědět, čili fakt, že „letí Zemí“, mě naopak svou debilností baví :) Dokoukáno z čistě zábavného hlediska a dávám 1/5 za blboučce úsměvnou fyziku. Až mi zase někdo bude předhazovat, kolik mají ti Američané zbytečného patosu a destrukce, předhodím mu toto :) Celý svět = Peking, Šanghaj, Moskva :-D ()

Galerie (93)

Zajímavosti (3)

  • Trailer na film bol prvýkrát predstavený 25.12.2018 v Čínskom múzeu pre letectvo a vesmír v Pekingu. [Zdroj: mtime.com] (Enceladus)
  • S tržbami 693 milióny amerických dolarů v Číně (700 miliónů celosvětově) se ke květnu roku 2019 jedná o druhý nejvýdělečnější čínský film všech dob. (Jirka_Šč)

Související novinky

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

27.12.2019

Čína, druhý největší filmový trh po Spojených státech amerických, se dlouhé roky zdála být pro Hollywood jedním z hlavních terčů filmového marketingu. Pakliže studia chtěla zaútočit na tamější… (více)

Reklama

Reklama