Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Oko bez tváře je fascinujícím současným pohledem na klasický námět hororových filmů, tedy odplatu šmírákovi, který sleduje životy ostatních. Henry, samotářský počítačový hacker, tráví dny a noci špehováním krásných žen v sousedství. Brzy však pojme podezření, že je jedna ze sledovaných žen zapojena do řetězce vražd, které vedou ke skutečnému teroru. Stejně jako Okno do dvora, i tento film se vám nesmazatelně vryje pod kůži. Částečně varovný příběh, částečně noční můra, po jeho shlédnutí už nikdy nenecháte kameru svého počítače odkrytou. (Cinemax)

(více)

Recenze (19)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nápad je parádní, nabízí lehký náhled do světa hackerů a co všechno na počítači svedou a umí. Navíc Dakota Shapiro magora Henryho hrál fakt dobře. Jenže postupem času se ve filmu začala dít série strašných blbostí, které asi počítačový negramot neodsoudí, ale mě dost rozčilovaly. Nakonec to závěrečným twistem film úplně smetl ze stolu, jenže vlivem těch blbostí se vytratila ta jinak zajímavé atmosféra, kterou film budoval a závěr už byl tak spíš z povinnosti. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Moc som si od tohto filmu nesľuboval a spravil som veľmi dobre.  Ale trocha som sa bál, aby to zas nebol jeden z trápnych FF projektov, ktoré poslednej dobe povychádzali. Ale bohu vďaka, tou cestou nešiel. Vedel som, že sa bude odohrávať hlavne v jednom byte a len z niekoľkými postavami. Preto bolo i jasné, že krvavý slasher čakať nemusím, ale, že tu budú cca tri vraždy, a tak fádne a nezaujímavé, som teda nepredpokladal. Z tohto námetu sa mohlo vyžmýkať oveľa viac. Keby ten hacker bol totálny magor už pri pozorovaný a nie utiahnutý schizofrenik. Pointa bola jasná už od prvej vraždy a celkovo je film strašne predvídateľný. Mne sa D. Shapiro zdal, že túto rolu vobec nezvláda, nehodil sa do nej a nebol vobec presvedčivý. Ale aspoň tu boli nádherne baby, takže za mna  v tomto spokojnojnosť , aspoň v tom jedno bodoval na plnej čiare. Preto i keď si to nezaslúži, slabé, ale 3* mu dám. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Noční thrillerová jednohubka. 1) Lehce erotický thriller na pozdní noční hodiny respektuje pravidla žánru a poskytuje jednoho či dva magory, pár pěkných koček, lehké erotické napětí a celkově pěknou atmosféru vzrušujícího tajemství._____ 2) Oba kluci jsou sexy jak svým vzhledem tak svým nejednoznačným chováním a napětí přetrvává doslova do posledních minut. Sama závěrečná pointa je tuctová, ale celkový dojem moc nezkazí._____ 3) Zaujal mě 25letý Dakota Shapiro (šmírák Henry) i 35letý Luke Cook (Henryho podnájemník Eric), oba původem z Austrálie._____ 4) Jaké ponaučení z filmu si odneseme, milé děti? Dakota Shapiro v tom má jasno: Well, I definitely put a piece of tape on my webcam. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dakota Shapiro je fajn a role psychicky nestabilního podivína mu jde. Film docela pěkně buduje mírně nepříjemnou atmosféru a zobrazuje problémy člověka, který má za sebou nějaké těžké trauma a jen vylézt ven a komunikovat s lidmi mu činí zásadní problémy. Až do půlky jsem si říkal, že je to vlastně celkem fajn a že si to takové hodnocení úplně nezaslouží, jenže film jako kdyby už pak neměl moc co říct a zvrhne se v dost pitomý thriller s jednoduchou a nenápaditou pointou. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek sleduje přes skryté kamery ženské a jejich životy všechno jde relativně v pohodě až do jednoho dne kdy zjistí, že jedna z nich vraždí lidi a ona pak zjistí kdo je a jde po něm. Podprůměrný thriller  s mysteriózními prvky, který totálně podělal závěr přijde mě, že režisér si řekl jak lidi přechytračí a dal tam to co tam je.  Gore tam není žádné vraždy tak 3, ale jen podříznutí tak, že nic zajímavého a jediné co tam jde pochválit je ženský kásting. 40 procent ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama