Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Oko bez tváře je fascinujícím současným pohledem na klasický námět hororových filmů, tedy odplatu šmírákovi, který sleduje životy ostatních. Henry, samotářský počítačový hacker, tráví dny a noci špehováním krásných žen v sousedství. Brzy však pojme podezření, že je jedna ze sledovaných žen zapojena do řetězce vražd, které vedou ke skutečnému teroru. Stejně jako Okno do dvora, i tento film se vám nesmazatelně vryje pod kůži. Částečně varovný příběh, částečně noční můra, po jeho shlédnutí už nikdy nenecháte kameru svého počítače odkrytou. (Cinemax)

(více)

Recenze (19)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nápad je parádní, nabízí lehký náhled do světa hackerů a co všechno na počítači svedou a umí. Navíc Dakota Shapiro magora Henryho hrál fakt dobře. Jenže postupem času se ve filmu začala dít série strašných blbostí, které asi počítačový negramot neodsoudí, ale mě dost rozčilovaly. Nakonec to závěrečným twistem film úplně smetl ze stolu, jenže vlivem těch blbostí se vytratila ta jinak zajímavé atmosféra, kterou film budoval a závěr už byl tak spíš z povinnosti. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tvářilo dobře, ale jak tam přišli halucinace, tušil jsem průser a konec to teda fakt zabil, alespoň,že ty kosti tam byli rajc. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Ani výlet dôchodcov vlakom za Čaputovou do tej nechutnej, Bratislavskej barabizne, čo pripomína prevrátenú stoličku po fláme najebaných, nie je tak nudnou záležitosťou, ako toto vypichnuté "OKO" v hajzlu. Schizofrénia je veľmi vážna choroba, pričom keď už sa niekto rozhodne natočiť snímok, do ktorého chce takúto problematiku "infiltrovať", mal by mať buď väčšiu odvahu, dostatok režisérskeho talentu, alebo aspoň scenár, o ktorý by sa dalo oprieť aj s takým nímandom v hlavnej úlohe, ktorý sa nevedno ako (ale zas chvála Bohu radšej TU), ocitol v tomto filmárskom "faux pas". Tu absentuje snáď všetko, tu sa skutočne ťažko hľadá akékoľvek pozitívum, lebo kde sa raz 89 minút absolútne nič nedeje, pričom človek sleduje len nejakého kokotka v detaile, čumiaceho do "Skypu", kde nefunguje ani dramatická zložka, tak to je fakt riadna ostuda .. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čisto amatérsky look tomuto thrilleríku sluší. Ak by podľa tohto scenára bola nakrútená veľká nabubrelá produkcia s hviezdami, bola by určite viac na smiech. Dakota Shapiro pripomína svojim kukučom aj diagnózou Ramiho Maleka v Mr. Robot. Dej sa de facto odohráva v jednej miestnosti, tie ostatné miestnosti sledujeme iba cez monitor a dobre, na konci si pobeháme aj po dome, aby sa nepovedalo. Plus tu hrá zopár fajn kočiek. Scenár je mimochodom husto priamočiary a záverečný zvrat totálne predvídateľný, ale osobne mi to v takomto minimalistickom stvárnení neprekážalo. Práve naopak, ak by šlo o komplikovaný mindfuck, určite by išlo o väčší prúser. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Predstaveni pro dve hlavni postavy je pekne vypraveno. Snadno to mohl byt jeste horsi film. Je prekvapive solidni. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí, málo muziky. Film sa akoby dlho nevedel rozhodnúť, či bude slasherom alebo psycho/halucinogénnym hororom, rozhodol sa pre to druhé a nedopadlo to dobre. Slabší herci, pekné dievčatá a koniec o ničom. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film sice neoplývá nějak originálním námětem, ovšem kdyby se toho ujal nějaký zručnější režisér, mohlo to dopadnout mnohem lépe. Stalker v hororu či thrilleru totiž není žádnou novinkou, ovšem měl jsem už tu možnost narazit na několik zajímavých filmů, které z toho dokázali vymáčknout, co to jen šlo a nabídli nám docela slušnou podívanou. Eye Without a Face však bohužel zůstal jen u toho pokusu. Přitom herecké výkony zas až tak špatné nebyli, snad to jen chtělo větší rozpočet a zkušenějšího režiséra - Ramin Niami měl totiž až dosud v oblibě spíše točení romantických filmů a jeho dcera za kamerou si odbyla premiéru u celovečerního filmu.   Náš hlavní hrdina vypadal zpočátku docela jako sympaťák. Dakota Shapiro si vedl jakžtakž obstojně – někomu bude možná psychicky nevyrovnaného mladíka i líto. Straní se okolí, měl těžké dětství, společnost mu dělá jen youtuber Eric, který věčně nemůže sehnat práci – zas má ale úspěch u žen, no a náš Henry mu tak trochu závidí. Je machr přes počítače, tak proč toho nevyužít a taky si nedopřát trochu té zábavy. Díky web kamerám a šikovným ručičkám se jim napíchne do soukromí a udělá si svůj „harém“. Celé dny i noci sleduje soukromý život několika dívek a žen z města a blízkého okolí. Ke každé si vybuduje svůj vlastní zvláštní vztah a sympatie a pasuje se do role jejich ochránce a moralisty. Jak úsměvné.Trocha gulášku neuškodí, ale když z toho začne tvůrce dělat místy až trochu nepřehledný chaos a vymyká se mu to zpod kontroly, nastává problém. A přesně to se stalo i tady. Čím víc se totiž blížil samotný závěr, tím víc to začínalo připomínat spíše nechtěnou komedii. Jakoby si tam všichni stejně jako Henry s Ericem zahulili trošku té marihuany a snažili se tak nějak doplácat k velkolepému finále. Halucinační stavy se rozjeli ve velkém, logika si vzala volno a jeden neměl tušení, co je realita a co představy, kamera i střih čím dál tím horší a horší. Navíc jsem během celého filmu (až na dvě scény) postrádal i přítomnost alespoň trošku solidní atmosféry.   No nic, zase film, který stačí vidět opravdu jen jednou (nebo vůbec) a za pár dní si na něj ani nevzpomenete.30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Psychicky nevyrovnaný hacker šmíruje skupinku mladých žen z okolí a prožívá s nimi jejich slasti a strasti. Líbilo se mi, že hlavní hrdina není žádný úchylný honimír, ale na "jeho" holkách mu jistým způsobem záleží. Navíc Shapiro zahrál fakt výborně. Když pak začal jednu z holek podezírat ze zločinu, byl jsem celkem zvědav, jak to dopadne a dá se říct, že jsem se i těšil. Jenže pak se s větší intenzitou dostavily halucinace a noční můry, po nichž následoval očekávaný i obávaný twist, který to celé poslal do kopru. 35% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dakota Shapiro je fajn a role psychicky nestabilního podivína mu jde. Film docela pěkně buduje mírně nepříjemnou atmosféru a zobrazuje problémy člověka, který má za sebou nějaké těžké trauma a jen vylézt ven a komunikovat s lidmi mu činí zásadní problémy. Až do půlky jsem si říkal, že je to vlastně celkem fajn a že si to takové hodnocení úplně nezaslouží, jenže film jako kdyby už pak neměl moc co říct a zvrhne se v dost pitomý thriller s jednoduchou a nenápaditou pointou. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Moc som si od tohto filmu nesľuboval a spravil som veľmi dobre.  Ale trocha som sa bál, aby to zas nebol jeden z trápnych FF projektov, ktoré poslednej dobe povychádzali. Ale bohu vďaka, tou cestou nešiel. Vedel som, že sa bude odohrávať hlavne v jednom byte a len z niekoľkými postavami. Preto bolo i jasné, že krvavý slasher čakať nemusím, ale, že tu budú cca tri vraždy, a tak fádne a nezaujímavé, som teda nepredpokladal. Z tohto námetu sa mohlo vyžmýkať oveľa viac. Keby ten hacker bol totálny magor už pri pozorovaný a nie utiahnutý schizofrenik. Pointa bola jasná už od prvej vraždy a celkovo je film strašne predvídateľný. Mne sa D. Shapiro zdal, že túto rolu vobec nezvláda, nehodil sa do nej a nebol vobec presvedčivý. Ale aspoň tu boli nádherne baby, takže za mna  v tomto spokojnojnosť , aspoň v tom jedno bodoval na plnej čiare. Preto i keď si to nezaslúži, slabé, ale 3* mu dám. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Noční thrillerová jednohubka. 1) Lehce erotický thriller na pozdní noční hodiny respektuje pravidla žánru a poskytuje jednoho či dva magory, pár pěkných koček, lehké erotické napětí a celkově pěknou atmosféru vzrušujícího tajemství._____ 2) Oba kluci jsou sexy jak svým vzhledem tak svým nejednoznačným chováním a napětí přetrvává doslova do posledních minut. Sama závěrečná pointa je tuctová, ale celkový dojem moc nezkazí._____ 3) Zaujal mě 25letý Dakota Shapiro (šmírák Henry) i 35letý Luke Cook (Henryho podnájemník Eric), oba původem z Austrálie._____ 4) Jaké ponaučení z filmu si odneseme, milé děti? Dakota Shapiro v tom má jasno: Well, I definitely put a piece of tape on my webcam. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z variací na okno do dvora,tentokrát naroubovaná na současnou dobu a ke šmírování sousedů už neslouží okno,ale web kamery.Eye without face má solidní nápad a asi do poloviny i slušnou atmosféru,ale všechno jde do kopru v polovině druhé a úplně to zabije z prdele vytažený konec,který absolutně nedává smysl (v návaznosti na to co se dělo předtím).Škoda promarněného potenciálu...40% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek sleduje přes skryté kamery ženské a jejich životy všechno jde relativně v pohodě až do jednoho dne kdy zjistí, že jedna z nich vraždí lidi a ona pak zjistí kdo je a jde po něm. Podprůměrný thriller  s mysteriózními prvky, který totálně podělal závěr přijde mě, že režisér si řekl jak lidi přechytračí a dal tam to co tam je.  Gore tam není žádné vraždy tak 3, ale jen podříznutí tak, že nic zajímavého a jediné co tam jde pochválit je ženský kásting. 40 procent ()

Alouette 

všechny recenze uživatele

Psychothriller u kterého jsem se těšil na konec. Henry doma na svém počítači šmíruje krásné ženy. Ty žijí ve stejném městě jako on a jeho fascinují jejich životy. Henry neměl snadné dětství. Vychovával ho zlý otec a Henry díky němu trpí psychickou nevyrovnaností. Začne mít noční můry a halucinace. Jeho posedlost životy těch krásek spolu s jeho psychickými problémy mu ze života dělá peklo. Docela v pohodě námět, ale bohužel v kombinaci zlých hereckých výkonů, absencí jakéhokoli napětí a příliš dlouhé stopáže z toho vylezla amatérská nuda. Neříkám že se někomu stihomamy vyšinutého Henryho nemůžou líbit, ale bez mála sto minut očumování holek a kňourání narušeného hackera, to už je i na mě moc. Tak tedy tenhle nedoporučuji. Pokud máte na svém filmovém seznamu cokoli jiného, tohle obejděte. Dám 4/10 a to jsem ještě tak dva punkty přidal těm pěkným holkám. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérska záležitosť so všetkými negatívami takýchto snímkov. Bez atmosféry a bez napätia s príbehom fádnym až trestuhodne nudným. Iba názov filmu má niečo spoločné s hororovým žánrom. ()

Reklama

Reklama