Reklama

Reklama

Obrovské stavitelské chyby

(seriál)
  • Česko Stavitelské katastrofy (více)
USA, (2018–2023), 41 h 58 min (Minutáž: 41–83 min)

Hrají:

Ronan Summers (vypravěč)

Série(6) / Epizody(59)

Obsahy(1)

Lidé budují stavby už víc jak 10 tisíc let. Jsme stavební experti. Přesto se však každoročně vynoří příběhy o konstrukčních kalamitách z celého světa. Pořad se zaměřuje na impozantní neúspěchy, od těch mimořádných až po ty absurdní. Tímhle se inženýři rozhodně chlubit nebudou. S pomocí konstrukčních týmů, vyprávění očitých svědků a skupiny odborníků provedeme rozbor podstaty problému, který každou zmiňovanou stavbu sužuje. Rovněž se podíváme, jak se konstruktéři snaží tyto zásadní problémy napravit. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Takovej ten rutinní dokument typu "vzbudit zájem, nasadit mluvící hlavy, neříct zase tak moc". Plusem je dostatečně zajímavý téma - což může bejt nevýhoda, jelikož míra subjektivního zájmu následně určí, kolik času ztratíte po skončení pořadu na googlu. (: ()

sator 

všechny recenze uživatele

1,2,3,................Spíš americké než anglické, z čeho rostu- jsou mluvící hlavy u kterých je vždy nějaká informace o odbornosti, ale podle pubertálního výraziva a ksichtění... mi přijdou jak "nabraní z ulice" ví Bůh jak to je, jestli mají dané co říkat nebo je to fakt jakýsi kompars... viděno 1.,5 !!!!!!!!!!!!!!! 1. Co způsobilo propad celé silnice na železnici v Baltimoru? Šikmá věž v Pise unikla zřícení jen o vlásek. Podaří se inženýrům zachránit slavný manhattanský mrakodrap s konstruktérskou chybou? 2. Proč se propadá mrakodrap v centru San Franciska? Obrovská konstrukce nedokáže zachytit mořský příliv v Benátkách a nádherný most v Bilbau hrozí katastrofou. 3.Co pokořilo železniční most v Pensylvánii a jak mohou inženýři zachránit před katastrofou katedrálu tyčící se do nebe? Dále dochází k pokusu zachovat velkolepost Velkých jezer v okolí Chicaga. 4.Chicago postihly naléhavé stavební problémy. Proč dochází k obrovským záplavám jeho slavných budov a jaké chyby učinili inženýři, že došlo k opuštění hlavního nádraží? 5.Lesklý mrakodrap v Dallasu oslňuje své okolí. Proč k tomu dochází? Slavná pařížská památka má možnou osudovou chybu. Obyvatele starodávného anglického města Ripon byli téměř pohlceni zemí. 6.180 tisíc lidí v Kalifornii muselo opustit svá obydlí, když selhala nejvyšší americká přehrada. Skotský most má tak vážný konstrukční problém, že se ho bojí lidé přejíždět. 7.Kvůli starému konstrukčnímu problému dochází k ucpání baltimorské kanalizace. Stavební projekt na venkově v Irsku si vysloužil přezdívku Titanik, neboť je nejen opuštěný, ale také se propadá. 8.Šrouby o velikosti paže padají z londýnského mrakodrapu. Rovněž se podíváme, proč došlo ke skluzu řecké vesnice dolů po svahu a jak lze zabránit epidemii výmolů v Portlandu. 9.První americká vesmírná stanice Skylab byla málem zničena už při startu. Pak spadla na Zem o pět let dříve. Rovněž si ukážeme, proč začala starověká italská vesnice klouzat dolů ze svahu. 10.Tisíce lidí přihlížejí v Liverpoolu demolici dvou bytových jednotek. Jedna věž se však nehodlá zřítit. V Oklahomě se hornické město stane kvůli inženýrským chybám neobyvatelným. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že jde o britský dokument, přestože jsem si celou dobu myslel, že ho natočili Američané :-D Neustálý důraz na senzaci, obvyklejší spíše za oceánem, je vcelku únavný, i když by vlastně mohlo jít o docela zajímavý dokument. Více mě ale zaráží úplně jiná věc, která je spojená s lidmi mluvícími o stavbách... odhlédnu od toho, že se mi podle jejich chování zdá, že jde spíše o herce než o vědce, a že se často jejich vystoupení omezuje na vyjádření údivu, ale hlavně... jde o ryze technický dokument, kde se mluví o způsobu výstavby nějakých staveb, občas o architektuře, o tom, co se během výstavby zanedbalo nebo prostě pokazilo, a k čemu to vedlo nebo mohlo vést (i když občas jsou podle mého názoru tyto důsledky mírně řečeno zveličované)... takže koho si autoři dokumentu pozvali pro zasvěcené komentáře? Kdo by čekal inženýry, architekty, urbanisty, geology a podobné profese, uvažoval by sice poměrně logicky, ale... odlišně od autorů, kterým přišel zajímavější biochemik, bioložka nebo neuroložka. Nedělám si srandu, to se musí vidět :-D ()

McMerkurion 

všechny recenze uživatele

... víceméně plácaj o blbostech, jako sesuv či díry v asfaltu v Oregonu, o všem mluví jen novináři, nic nepotvrzeno odborníky ... ()

Reklama

Reklama