Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný motokrosový jezdec Imrich Křepinský (Vítězslav Jandák) si umí řádně komplikovat život. Na tratích mu chybí nutná kázeň a tím pádem i pořádný výsledek, je vyhozen od maturity a ani citový život se nevyvíjí podle jeho představ. Teprve po několika řádných kopancích a seznámení s dcerou svého třídního profesora (Libuše Šafránková) se pokusí ne přímo změnit, ale korigovat svoje jednání.

Snímek z prostředí pro film ne zcela obvyklého je zajímavý i tím, že v rolích motokrosových jezdců se objevují kromě nadějných juniorů i esa tehdejší naší reprezentační špičky jako například Oldřich Hamršmíd. (Robbi)

(více)

Recenze (17)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Menšík povídá; "hezká holka, tak ji sem přiveď a mi ti ji s Otíkem otestujeme". To je asi tak jediná věc, co jsem si z tohodle filmu zapamatoval, jinak docela nuda, film postrádal nějakou větší osobitost, herci jak když nevěděli co hrát, dialogy, takové neslané-nemastné, navíc filmy s motorkářského prostředí mě podobně jako z toho cirkusového neberou. Jandák byl místy docela tragickej, vypadá to ale, že už od mala chtěl bejt něčím víc a něco si dokázat, tak snad jen ten Menšík a Somer to tu trochu oživili, Hudečková byla kóča a za pozornost stála i mladičká devatenáctiletá Libuška Šafránková ve svém teprve třetím filmu. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý film zabývající se poznáváním života mladého motokrosového jezdce Imricha Křepinského. Tohoto nespoutaného mladíka milujícího rychlost, jenž nebyl připuštěn k maturitě kvůli neúspěšné zkoušce z matematiky, ztvárnil V. Jandák a musím uznat, že nepříliš rozumného motokrosaře zahrál velmi přesvědčivě i zábavně. Kromě Křepinského sportovních ocenění a závodů samotných (!) můžeme sledovat i jeho milostné zklamání, nástup do pracovního procesu či tradiční válku s rodiči (otec V. Babka a matka režisérova oblíbená J. Třebická). Ve vedlejších rolích je nutno znímit na prvním místě tehdejší krasavici E. Trejtnarovou, jejíž nevídaná atraktivita a půvab zde snad dosáhl vrcholu, dále kolegy v práci mechaniky J. Somra a V. Menšíka a mladičkou vnučku profesora matematiky V. Šmerala L. Šafránkovou. Ve snímku se ukázalo mnoho známých tváří v epizodních rolích, pro pořádek zmíním agresivního tanečníka J. Krampola, infantilní hlupáčky J. Lábuse a J. Hrušínského, mladšího Imrichova bratra E. Parduse či senilního souseda V. Trégla. Přestože osobně Rodeo chápu jako mírnou režisérovu úlitbu režimu a kvality jiných jeho snímků nedosahuje, rozhodně mě ani tentokrát A. Máša nezklamal, naopak jeho zobrazení proměny nezodpovědného a vzpurného mladíka v muže s charakterem (odmítnutí finanční sumy za puštění závodu a jdoucího za svým cílem) je jako vždy působivé. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mozna by slo hodnotit i vyse, ale pribeh neni zas az tak zajimavy... Pro retro priznivce motorismu je to radost, (jak si jde Jandak koupit noveho Califa, to jsem se pobavil... :-))...taky jsem na nem kdysi jezdil, a je fakt, ze v tehdejsi bide to byla asi nejlepsi dosazitelna motorka), a pro priznivce pohlednych herecek tez...trojka Hudeckova, Dvorakova, Safrankova potesi, a femme fatale (pro duo Somr-Mensik) Eva Jirouskova taky neurazi... :-) Docela me to vlastne bavilo. 3+ ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době fakt dobrej film. Politika: nula. Propaganda: nula. Pohled do života celkem obyčejných lidí. Jandák sice hraje šampiona v motokrosu, ale táta se s ním vůbec nemaže a klidně mu prodá motorku (Co z tebe bude? Prosimtě běž vod toho uhlí, já si ho rači složím sám. Seš lempl). Sice elitní jezdec, ale vyletí od maturity a přivydělává si v autoservisu. Holky na něj taky moc neletí. Trejtnarka ho má pouze za kámoše. Nejhezčí moment: Jandák si frajersky do parádního motorového člunu vedle sebe posadí Trejtnarku. (Umíš s tím vůbec jezdit? - Že váháš.) Plyn na podlaze a Trejtnarka v sedmém nebi. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dneska už se to zdá téměř neuvěřitelný, že Jandák kdysi dostával role frajerů a lamačů dívčích srdcí. Tady to byl dokonce takovej frajer, že randil s Hudečkovou, která se svym exotickym vzhledem byla podle mě jedna z nejhezčích českejch héreček. Ta s nim sice tak trochu vyjebala, ale aby mu to nebylo líto, tak potom se do něj na první pohled zabouchla Šafránková. Jinak film je o tom, že Jandák jezdí motokros a je v tom docela dobrej, ale jeho soukromej život je poněkud neuspořádanej a občas udělá nějakej průser. Ve filmu mě sem tam něco pobavilo, ale zároveň to neni to nic, co bych musel vidět znovu. Trochu mě mrzelo, že dvojice automechaniků Menšík - Somr nedostala víc prostoru. Tam určitě byl potenciál pro nějakou větší zábavu. 55% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama