Reklama

Reklama

VOD (1)

Když Michaelovi řeknou, že má rakovinu v terminálním stadiu, požádá svého přítele Andyho, aby mu pomohl skončit život, dřív než ho ukončí nemoc. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

palcanec 

všechny recenze uživatele

Jednoduché a komorní. Téma, které tu bylo už stokrát, ale přece jen je to teď úplně jiné. O vyrovnávání se se smrtí a jak prosté zážitky jsou to, na čem záleží. Nejsilnější scéna, která mrazí, je už v traileru (bohužel), ale to vůbec neubírá na jejím dosahu, když se objeví ve filmu. Humorné scény dokonale podtrhují vážnost situace, ve které se oba hrdinové nachází. Prostě velké JO! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne ide o najlepší Duplassov film. Zároveň som mal možnosť vidieť jeden z tých najlepších snímkov o umieraní, a to som si len nedávno povedal, že tohto námetu už mám dosť, že som toho prejedený. No nie som... len treba na tému iný pohľad a hneď to ide. Nezávislá dráma, s horkokomediálnym nábojom a reálnym civilným vyznením, ktorá ma po pocitovej stránke totálne rozložila. Ešte dlho po filme som nad tými dvomi premýšľal, je tu toľko pekných dialógov, situačných scén a smútku, až sa jednému nechce veriť, čo všetko sa do filmu zmestí. Zasiahlo ma to, a veľmi. Tomu skrátka poviem priateľstvo, až za hrob... Nie je nič horšie ako keď uzavretejší človek, introvert, príde o jediného blízkeho človeka, ktorého ešte má. Potom už len... prázdno. Dojemné, smutné.... pocitovo aj myšlienkovo ešte lepšie ako napr. 50/50 (2011). ()

Reklama

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv na mě filmy s podobnou tématikou fungujou naprosto spolehlivě a snad vždy končím s promáčeným kapesníkem, v tomhle případě to bylo jinak. Přibližně první hodinu mi film, kvůli Andymu, přišel až otravnej. Jeho neustálý průpovídky, styl jednání s okolím. Děs. Ale pak konečně přišla ta poslední půlhodina, kde už se objevilo to, co bych od filmu na toto téma očekával. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Je to pěkný film o dvou přátelích, kde jeden z nich umírá. Na jedno zhlédnutí proč ne, ale nečekejte od toho nějaký zázrak. Jako dobrý průměrák celkem dostačující, ale stejně tomu ještě něco malého chybělo. Berte to jako doslova snímek na oddychnutí. Za pár týdnů si na to bohužel už asi nevzpomenu. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Pohodový příběh o umírání. Ok, pohodový asi nebude to správný slovo. Každopádně, kdo má rád Duplasse asi chápe. Stejně jako v předchozím Lehmannově filmu dokonale civilní podání. Tentokrát přitvrzuje, už nejde o bolístky na duši, ale na těle. Bez náznaku patosu. A Raymond, tak trochu rain man, velký překvapení. Příjemný, to je to slovo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama