Reklama

Reklama

VOD (1)

Když Michaelovi řeknou, že má rakovinu v terminálním stadiu, požádá svého přítele Andyho, aby mu pomohl skončit život, dřív než ho ukončí nemoc. (Netflix)

Recenze (22)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne ide o najlepší Duplassov film. Zároveň som mal možnosť vidieť jeden z tých najlepších snímkov o umieraní, a to som si len nedávno povedal, že tohto námetu už mám dosť, že som toho prejedený. No nie som... len treba na tému iný pohľad a hneď to ide. Nezávislá dráma, s horkokomediálnym nábojom a reálnym civilným vyznením, ktorá ma po pocitovej stránke totálne rozložila. Ešte dlho po filme som nad tými dvomi premýšľal, je tu toľko pekných dialógov, situačných scén a smútku, až sa jednému nechce veriť, čo všetko sa do filmu zmestí. Zasiahlo ma to, a veľmi. Tomu skrátka poviem priateľstvo, až za hrob... Nie je nič horšie ako keď uzavretejší človek, introvert, príde o jediného blízkeho človeka, ktorého ešte má. Potom už len... prázdno. Dojemné, smutné.... pocitovo aj myšlienkovo ešte lepšie ako napr. 50/50 (2011). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už námětem je Paddleton totální depka. Mark Duplass a Ray Romano hrají ale natolik zajímavé postavy, že se od filmu nedokážete odtrhnout. Pokud chcete vidět, jak vypadá opravdové, Američani by řekli, weird, přátelství, tak si pusťte tento film. I když jsem věděl, jak to dopadne, nějak jsem se ze zvláštního důvodu nedokázal od filmu odtrhnout. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Pohodový příběh o umírání. Ok, pohodový asi nebude to správný slovo. Každopádně, kdo má rád Duplasse asi chápe. Stejně jako v předchozím Lehmannově filmu dokonale civilní podání. Tentokrát přitvrzuje, už nejde o bolístky na duši, ale na těle. Bez náznaku patosu. A Raymond, tak trochu rain man, velký překvapení. Příjemný, to je to slovo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je celkem těžké říct o filmu o umírání na rakovinu že je fajn nebo příjemný,nicméně tenhle k tomu nemá daleko.Ray Romano skvělý...70% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Divnej, ne moc veselej film. Moc jsem neporozumel vztahu mezi tema dvema (a ani me to vlastne moc nezajimalo). Ocenuju zpracovani tohoto tematu bez patosu a ubrecenosti. Jinak je to proste takovej festivalovej komorni filmek na jednu projekci. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Je to pěkný film o dvou přátelích, kde jeden z nich umírá. Na jedno zhlédnutí proč ne, ale nečekejte od toho nějaký zázrak. Jako dobrý průměrák celkem dostačující, ale stejně tomu ještě něco malého chybělo. Berte to jako doslova snímek na oddychnutí. Za pár týdnů si na to bohužel už asi nevzpomenu. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv na mě filmy s podobnou tématikou fungujou naprosto spolehlivě a snad vždy končím s promáčeným kapesníkem, v tomhle případě to bylo jinak. Přibližně první hodinu mi film, kvůli Andymu, přišel až otravnej. Jeho neustálý průpovídky, styl jednání s okolím. Děs. Ale pak konečně přišla ta poslední půlhodina, kde už se objevilo to, co bych od filmu na toto téma očekával. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Romanosance pokračuje. Tentokrát ve velmi civilně podané hořké komedii, která snadno mohla sklouznout na úroveň klišovitého mainstreamu, ale režisér i herci (většinu filmu improvizující) to ustáli až do zdrcujícího konce. Věděl jsem, že je Mark Duplass dobrý herec. Ale nevědél, že je až takhle dobrý. Ray Romano opět fantastický. Snad mu to vydrží! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady filmov o umierani,ktory cloveka prinuti rozmyslat o viacerych veciach,hlavne o zivote,drama o dvoch priateloch,z ktorych jeden ma nevyliecitelnu chorobu,smutna drama,ale na druhej strane citlivo a pekne natocena,mat takeho kamosa je super...:-) ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Nuž, neviem. Námet bol zaujímavý, dotýkal sa témy, o ktorej sa mnohí aj dnes boja verejne hovoriť - smrti a eutanázie. Pochmúrnosť a hĺbavosť sa teda dali čakať už z princípu. Film sa však miestami ťahal až príliš. Taktiež ma neskutočne iritovala postava Andyho, akási autistická kombinácia Bernarda Blacka a Mr. Beana. Alebo možno nemám dostatočné "umelecké cítenie". ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Vážné téma zpracované velmi lehce. Hezký příběh o přátelství a smrti s trochu zvláštními, ale přesto sympatickými, postavami. Netlačí to na city, není to ubrečené, ale přesto dokáže zapůsobit. Obsahuje i slušnou dávku humoru, přesto nepůsobí nijak nuceně a nemístně. ()

Fajung 

všechny recenze uživatele

Reklama na eutanáziu zabalená do balíčka na priateľstvo. Na tomto filme je vidieť ako sa liberalizmus a snaha určitých skupín (LGBTI) dostala aj do filmového priemyslu. Dávam 1* za niektoré pekné prejavy priateľstva - rozhovory medzi hlavnými hercami o živote. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Citlovo podaný príbeh o umieraní a o nezvyčajnom priateľstve dvoch mužov. Ale celkovo ma to až tak výrazne nezasiahlo, herci ale výborní. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama