Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná ve chvíli, kdy hlavního hrdinu odvádí ze školy policie. Pak se děj vrací o několik měsíců zpět, aby na konci filmu dospěl ke scéně z prvních minut filmu. Monroeovi je šestnáct a dospívá na malém městě. Jeho největším kamarádem je bývalý přítel jeho starší sestry Kate, Zeke. Zeke je ale dospělý třiadvacetiletý flákač, který jaksi zapomněl dospět a životem se protlouká s hlavou náctiletého kluka. Právě pro toto chování se Monroeova sestra se Zekem rozešla. Monroeovi rodiče zatím nic neřeší, protože se Mo (jak se Monroeovi ve filmu zkráceně říká) zatím nedostal do žádného průšvihu. Mo přijde o panictví se Zekeho přítelkyní Holly, ale Zekemu to vůbec nevadí. Následně se Mo zamiluje do spolužačky Sophie. I Sophii se Mo líbí, jenže mladík začne poslouchat Zekeovy rady, takže začínající vztah rychle skončí. Ke všemu se Zeke rozhodne odejít z práce a začne se živit prodejem marihuany. Do tohoto kšeftu zatáhne i Moa... (TV Nova)

(více)

Recenze (36)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Šestnáctiletý Mo se už pár let kamarádí s bývalým přítelem svojí starší sestry. Jenže jeden z nich musí dřív nebo později dospět. A tomu staršímu se do toho fakt nechce. Pete Davidson exceluje v roli, která mu překvapivě dává dost prostoru předvést se i v dramatičtější poloze. A zatraceně mu sedí. Příjemná, i když trošku předvídatelná indie podívaná. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Uteklo to jako voda. Pete Davidson je objev jak sviňa. Hrozně přirozenej a zábavnej. Jakejkoliv humor jsem mu okamžitě věřil a ten film naprosto vyzdvihl. Na druhou stranu, hlavní hrdina mi až zas tak nesedl. Ale stejně se mi to líbila taková ta upřímnost, když přerostl zaseklýho kámoše. A hraje tam Allan z Dva a půl chlapa a je plešatej a neni lůzr. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Musíš si to udělat před tím, než deš šukat holku. Chápeš, o čem mluvim? Protože jestli ne, uděláš se děsně rychle a ona se ti bude smát, jasný?“ Aneb není nad životní rady staršího kámoše, který bývá v pohodě trochu víc, než je zdrávo…Orley si pro svůj režijní debut vybral poměrně bezpečný žánr, protože se u něj nedá příliš pokazit, pokud přidáte ty správně přísady. Na druhou stranu, pokud vsadíte jen na ty již mnohokrát „provařené“, moc neoslníte. Big Time Adolescence není špatný film, má několik světlých momentů, scén či hlášek, které pobaví, bohužel originality je málo a koncentrace žánrových klišé zas až příliš velká (nebo jsem jen podobných a lepších filmů viděl až příliš mnoho). A tak zbývá jen pohodář Zeke, příjemná (i když nijak zázračná) atmosféra a ve výsledku vlastně jen jednostranné, opravdové přátelství, z čehož mi bylo spíš smutno. Dávám čistý průměr. „Dobře, dobře, jako tvůj kámoš ti musím říct, že se chováš fakt hloupě. Tý holce je tak kolem 16tti let. Styď se!“ - „Nicku, mně je 16 let!“ - „Přesně tak…cože?!“ ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Není to úplně Lady Bird, přesto v kategorii coming-of-age líže první ligu. Samozřejmě hlavně díky Davidsonovi, jehož týpek zastydlý v zašlé středoškolské slávě místy připomene takovou mužskou verzi Charlize Theron v Young Adult, která vůbec nedokáže empaticky přečíst situaci. Je to vtipné i dojemné, mnohem víc než jakýkoliv "Chalamet shit". ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem to trošku lepší, nicméně Pete Davidson a MGK občas dost přehrávají, ale prý byla na natáčení sranda, čemuž věřím. Jinak je to super dospívající film, který pobaví. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Big Time Adolescence" by som komédiou nenazval. Alebo ... záleží na tom, ako vnímate komédiu a čo vám reálne príde vtipné. Pretože sa to dotýka témy, ktorá je pre mňa viac drámou. A podanie filmu pôsobí viac ako dráma. Film sa sústredí na dvoch kamarátov Monroa a Zeka. Kým Monroe má 16 a Zeke 23. Vnútorne skôr mám z filmu dojem, že boli ako dvaja bratia. A je to celkom fascinujúce. Vnútorne som si hovoril, že keby som ja mal ešte dnes takých 12 - 16 rokov a mojim najlepším kamarátom by bol môj bratranec, ktorý je o 4 roky starší, tak si viem predstaviť, že by to vyzeralo v mnohom veľmi podobne. Od toho sú často či už starší súrodenci alebo starší kamaráti. Čo nevieme to nás naučia, a cítime sa s nimi starší, sebavedomejší a dôležitejší. A je to istým spôsobom súčasťou detstva aj dospievania. A postupne sa na vlastných chybách a zlyhaniach z tohto obdobia naučíme lepšie kráčať životom. Ja som mal na to trošku iné skúsenosti, no to tu nebudeme riešiť. Pointa toho všetkého bolo, že priateľstvo medzi našimi hlavnými hrdinami funguje veľmi dobre. Myslím si, že najlepšie momentky sú však, keď vidíme ako je Zekovi v podstate skoro úplne všetko ukradnuté. Jeho spôsob, že mu na niečom záleží, je ukázať, ako veľmi mu na tom nezáleží. No na druhú stranu je vidieť, že v prípade Monroa by urobil skutočne oveľa viac, než len sedel na zadku. A to oceňujem. Je vidieť, že mu na svojom najlepšom kamarátovi záleží. Napriek tomu, že ho dostane do poriadnych problémov. Herecké výkony sú podľa mňa celkovo funkčné a ostatné postavy sú celkom dobré. Vyzdvihol by som maximálne tak ešte dve. Prvou je Monroeov otec. Jeho reakcie a riešenia sú podľa mňa veľmi uveriteľné a pôsobia skutočne. Takto by som si predstavil aj reakcie svojho otca, ak by som sa dostal do podobných problémov. A čo sa Oony Laurence týka, tak je fascinujúce vidieť ako za tých pár rokov dospela. A dnes by som ju aj reálne možno videl ako novú Herimonu. Bude mať tohto roku 18 a pritom si ju pamätám keď mala možno 10 alebo 12. Čas ide dopredu. A opäť je veľmi prirodzená a dáva to skvele. Neviem čo viac povedať. Myslím si, že ak chcete dobrú životnú drámu zo života tínedžerov a dvoch "bratov" tak toto funguje dobre. Nie super, a príbeh nie je nejako výnimočný, ale dobrý. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Marze 

všechny recenze uživatele

16 letá panna s nedostatečností růstových hormonů postupně podléhá svému idolovi , bezcílnému asociálovi bydlícímu na studentských kolejích. Je to komedie o dospívání, která spoléhá na praštěný šarm neurvalce a obvyklou linku vyprávění. Ale nemá to moc humoru ani srdce. Dospívání nepojednává jako krásné časy, ale spíš jako černou díru. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Příjemnej kousek, v poslední třetině už ale dost natahovanej. Podobně laděný The King Of Staten Island (s Davidsonem v téměř totožné roli) u mě o kousek vítězí. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Už vím jak to Pete Davidson dělá s babama. Prostě si s nima sedne na gauč a vemluví se jim do hlavy...se mnou mu to fungovalo, je v tom fakt dobrej. Je to něco na způsob Nezapomenutelných prázdnin, kdy vlastně hraje Rockwellův part, jen s tím rozdílem, že je blbej, hnusej, tak trochu dětinskej hajzl, ale je u toho i dost roztomilej a divák je rád, že je to taková špína u dálnice a že se hlavní hrdina nakonec rozhodne tak jak se rozhodne...i když hlavní hrdina Vám bude u prdele, stejně jako v prázdninách. 8/10 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Konečně po delší době podařená indie komedie s neokoukaným hereckým obsazením. Dle tradičního coming out of age schématu. Příjemné osvěžení s vycházející stand up hvězdou Petem Davidsonem, u kterého si stále nejsem jistý jestli mi vadí nebo ne. V Big Time Adolescence si všechno ale sedlo a v rámci žánru jde o hodně příjemný nadprůměr. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Toto nie je tradičná komédia, nie je to ani čierna komédia, je to niečo medzi tým... je to opis života mladého chlapca a rýchlej cesty k dospelosti, nezrelosť rozprávaná vyzretým spôsobom. Nie som veľkým fanúšikom Peta Davidsona, ale tu hrá dramatickú úlohu a táto poloha mu sakramentsky sedla. 7/10 ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mo sa od ôsmych rokov kamaráti s oveľa starším Zekom.  Fascinuje ho sloboda a zaúčanie partie, ktorí už majú všeličo za ušami. Tá partia povaľačov však ide pekne na nervy. Najhoršie, že vo mne zostalo prázdno, nedostala som pocit, myšlienku, posolstvo, kvôli ktorému by som si povedala, že tento film sa oplatilo vidieť. Rozčuľovali ma bezmocní rodičia, ktorí mali zasiahnuť úplne na začiatku, navonok síce vyzerali ako priemerná starostlivá rodina, ale prečo nezatrhli toto podivuhodné priateľstvo už na začiatku? Áno, určite poznáme prípady, že dieťa „pokazila“ partia, ale tento film by som zhrnula slovami: Ako premárniť život. Nick: „Teraz sa správaš naozaj hlúpo. Tá baba má asi šestnásť rokov.“ Mo: „Nick, ja mám šestnásť.“ Nick: „Presne tak. Čo?“ ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dobré obsadenie v dosť priemernom počine, o puberte, drogách a zlej partií. Našťastie, nie depresívne, ale vtipné. Jedna za ten balast, jedna za Sydney, lebo ona je mňam, aj keď oblečená. 2 z 5 ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to fajn a ke všemu je to dost dobré. Jsem hrozně rád, že si film na nic nehraje a chce vyprávět svůj obyčejný příběh o pravém přátelství. Ve výsledku sice nepřináší nic nového, ale sledování tohoto filmu mě udělalo radost. Jason Orley má režii v ruce a dokáže si udržet naší pozornost po celou dobu filmu. Orley napsal moc pěkný scénář, který je opravdový, vtipný a místy hodně upřímný. A nejvíce se mi líbilo, že to není žádná póza. Dost tomu taky pomáhají dobře zvolený herci. Griffin Gluck má velmi příjemný herecký projev a svou postavu zahrál na pohodu. Pete Davidson je hrozně super a ta jeho pohoda a uvolněnost je hrozně super. Ve vedlejší rolí mně dost bavil Jon Cryer(Alan z Dva a půl chlapa), krásná Sydney Sweeney nebo Oona Laurence. Film má sympatickou atmosféru, dobrý humor, a hezký příběh o přátelství. Big Time Adolescense malý, obyčejný film, který mě vykouzlil úsměv na tváři. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Dva poměrně nesympatický hlavní hrdinové, nihilistickej nýmand a pubertální trouba bez mozku a vlastního názoru. Nevím jestli je normální v 16 se takhle chovat jak idiot, už si to moc nevybavuju. Rodinné zázemí bylo dost upozaděný, přitom tam nebyl žádnej problém, normální středostavovská rodina, rodiče se zajímali, to mi přišlo prostě dost divný. Komedie to moc není, na drama je to moc ukecaný. Fandit není komu, poučit se není z čeho, soucit si dle mne nikdo nezasloužil. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Takový milý buddy film. Tihle straší kamarádi, kteří jsou cool... Dokud tedy nepřijde první velkej průser a trochu nevyrosteš z kalhot Petra Pana. Bylo dobrý vidět Allana z Dva a půl chlapa v roli jinýho taťky, a soundtrack byl... sick, man! ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost ve které se lze snadno najít, a která Petu Davidsonovi sedla jako prdel na hrnec. Jeho herectví je živelné, nenucené, zábavné, je překvapivě skvělý i v dramatických momentech a snímek jednoznačně táhne nahoru. Oproti tomu třeba MGK hraje trochu na sílu, ale dejme tomu, že  jemu jde lépe hudba. Film jako celek rozhodně není žádná ujetá komedie, ale spíše drama o dospívání s několika vtipnými momenty, které spousta mladých rozhodně ocení (kdo tohle zažíval, tak ví). Byl bych schopný napálit i plný počet, ale konec už je bohužel trochu natahovaný, každopádně to nemění nic na faktu, že Big Time Adolescence je výborná feel-good oddechovka, která rozhodně stojí za to. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Fajn nenáročná coming-of-age dramedie. První 2/3 filmu jsou hodně fajn. Oceňuji, že se tu nehraje s klišoidními vtipy jako u podobných snímků a tvůrci se primárně zaměřují na vykreslení vztahu šestnáctiletého chlapce s třiadvacetiletým lůzrem (Davidson hraje směsici sebe a postavy Chada z SNL). Do té doby bych neměl moc výtek (snad až na Cryera v roli otce, který mi prostě připadal slabý). Pak přišla poslední třetina filmu a z Davidsona udělali jednorozměrnou postavu bez hloubky. Zabili vše, co u postavy budovali a uspěchali cestu ke klišé konci pro hlavního hrdinu. A je to škoda, protože životních pravd o dospívání a hledání cesty v rané dospělosti je tu spousta, kvůli zkratkovitému konci ale ztrácejí svou sílu. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem skvělá generační výpověď o (ne)dospívání, kterou bych osobně úplně nezařazoval do komedie, film protkaný kouzelnou až chmurnou atmosférou rozpadající se party okolo blonďatého řízka. 75% ()

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Reklama

Reklama