Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná ve chvíli, kdy hlavního hrdinu odvádí ze školy policie. Pak se děj vrací o několik měsíců zpět, aby na konci filmu dospěl ke scéně z prvních minut filmu. Monroeovi je šestnáct a dospívá na malém městě. Jeho největším kamarádem je bývalý přítel jeho starší sestry Kate, Zeke. Zeke je ale dospělý třiadvacetiletý flákač, který jaksi zapomněl dospět a životem se protlouká s hlavou náctiletého kluka. Právě pro toto chování se Monroeova sestra se Zekem rozešla. Monroeovi rodiče zatím nic neřeší, protože se Mo (jak se Monroeovi ve filmu zkráceně říká) zatím nedostal do žádného průšvihu. Mo přijde o panictví se Zekeho přítelkyní Holly, ale Zekemu to vůbec nevadí. Následně se Mo zamiluje do spolužačky Sophie. I Sophii se Mo líbí, jenže mladík začne poslouchat Zekeovy rady, takže začínající vztah rychle skončí. Ke všemu se Zeke rozhodne odejít z práce a začne se živit prodejem marihuany. Do tohoto kšeftu zatáhne i Moa... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mo sa od ôsmych rokov kamaráti s oveľa starším Zekom.  Fascinuje ho sloboda a zaúčanie partie, ktorí už majú všeličo za ušami. Tá partia povaľačov však ide pekne na nervy. Najhoršie, že vo mne zostalo prázdno, nedostala som pocit, myšlienku, posolstvo, kvôli ktorému by som si povedala, že tento film sa oplatilo vidieť. Rozčuľovali ma bezmocní rodičia, ktorí mali zasiahnuť úplne na začiatku, navonok síce vyzerali ako priemerná starostlivá rodina, ale prečo nezatrhli toto podivuhodné priateľstvo už na začiatku? Áno, určite poznáme prípady, že dieťa „pokazila“ partia, ale tento film by som zhrnula slovami: Ako premárniť život. Nick: „Teraz sa správaš naozaj hlúpo. Tá baba má asi šestnásť rokov.“ Mo: „Nick, ja mám šestnásť.“ Nick: „Presne tak. Čo?“ ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost ve které se lze snadno najít, a která Petu Davidsonovi sedla jako prdel na hrnec. Jeho herectví je živelné, nenucené, zábavné, je překvapivě skvělý i v dramatických momentech a snímek jednoznačně táhne nahoru. Oproti tomu třeba MGK hraje trochu na sílu, ale dejme tomu, že  jemu jde lépe hudba. Film jako celek rozhodně není žádná ujetá komedie, ale spíše drama o dospívání s několika vtipnými momenty, které spousta mladých rozhodně ocení (kdo tohle zažíval, tak ví). Byl bych schopný napálit i plný počet, ale konec už je bohužel trochu natahovaný, každopádně to nemění nic na faktu, že Big Time Adolescence je výborná feel-good oddechovka, která rozhodně stojí za to. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Konečně po delší době podařená indie komedie s neokoukaným hereckým obsazením. Dle tradičního coming out of age schématu. Příjemné osvěžení s vycházející stand up hvězdou Petem Davidsonem, u kterého si stále nejsem jistý jestli mi vadí nebo ne. V Big Time Adolescence si všechno ale sedlo a v rámci žánru jde o hodně příjemný nadprůměr. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

16 letá panna s nedostatečností růstových hormonů postupně podléhá svému idolovi , bezcílnému asociálovi bydlícímu na studentských kolejích. Je to komedie o dospívání, která spoléhá na praštěný šarm neurvalce a obvyklou linku vyprávění. Ale nemá to moc humoru ani srdce. Dospívání nepojednává jako krásné časy, ale spíš jako černou díru. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Uteklo to jako voda. Pete Davidson je objev jak sviňa. Hrozně přirozenej a zábavnej. Jakejkoliv humor jsem mu okamžitě věřil a ten film naprosto vyzdvihl. Na druhou stranu, hlavní hrdina mi až zas tak nesedl. Ale stejně se mi to líbila taková ta upřímnost, když přerostl zaseklýho kámoše. A hraje tam Allan z Dva a půl chlapa a je plešatej a neni lůzr. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Stanice Hulu utratila za práva pro tento film 4 miliony amerických dolarů. (Kuzmik)
  • Přestože se po natáčení tohoto filmu vrátil ke svým přirozeným hnědým vlasům, zůstal Pete Davidson (Zeke) s odbarvenými vlasy v úvodních titulcích pořadu Saturday Night Live (od r. 1975) po několik sezón, protože titulky byly natočeny během jeho práce na tomto filmu. (Johnny.ARN)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Reklama

Reklama