Reklama

Reklama

Brittany Runs a Marathon

  • Austrálie Brittany Runs a Marathon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Britanny (Jillian Bell), která trpí nadváhou, žije s o mnoho úspěšnější spolubydlící. Britanny nežije zrovna zdravý život a ani práci nemá jakou si představovala, a jednoho dne si uvědomí, že se chce v životě někam posunout a rozhodne se tak změnit celý její život. Jejím hlavním cílem je uběhnout Newyorský maraton, ale začíná si uvědomovat, že to nebude možné bez dalších nutných změn v jejím životě. (montongery)

(více)

Recenze (11)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Brittany Runs A Marathon" podľa mňa celkom príjemne funguje. Opäť by som mohol ohodnotiť ako jeden z filmov, ktorý mi proste pasuje. Nemôžem povedať, že by to bolo úplne originálne a má to určité elementy, ktoré už poznám, ale zase si myslím, že to niektoré iné veci veľmi dobre zachytilo. Najviac mi to asi pripomenulo film "I Feel Pretty". Brittany však bojuje so svojou váhou, ale rovnako aj so svojim sebavedomím. A veľmi dobre sa ukazuje niekoľko vecí. V prvom rade fakt, že mať sebavedomie nízko človeka reálne nikam neposúva. Ak ho má naopak príliš vysoké, tak začne všetko okolo seba likvidovať. Skvele je tu aj zachytená skutočnosť ako sú "toxickí priatelia". Brittany má spolubývajúcu, ktorá ju nijakým spôsobom nechce nikam posúvať. Tá je spokojná, že keď idú ako dvojica, ona môže byť tá krajšia, lepšia a podobne. A takéto priateľstvá nikdy nikomu nepomohli. A veľmi dobre je to tu vidieť. A pôsobí to uveriteľne. Naopak ľudia, ktorí sú skutočnými priateľmi možno reálne môžu byť ľudia, ktorých by sme sprvu ani nehľadali. A ani to od nich nečakali. A takisto môže Brittany nečakane zmeniť a ovplyvniť aj ich život. Bez toho, aby o tom vedela. A nie je zlé prijať pomoc a nesnažiť sa všetko zvládnuť sám. Pretože nie vždy dokážeme veci zvládnuť sami. Záverečná časť na maratóne je podľa mňa skvelá a takisto oceňujem, že je to príbeh podľa skutočnej udalosti. Veci sa dajú zvládnuť. Len treba si veriť. Ale v zdravej miere. Dať si malé ciele, ktoré postupne navýšime na niečo veľké. Ako zabehnúť celý New Yorkský maratón. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na obrazovkách máme stále viac ksichtov po akútnej obrne. Teraz nemyslím tým Grétu, ktorej sa nechce chodiť do školy, a tak zanecháva na svojej plachetnici uhlíkovú stopu väčšiu ako je cesta lietadlom, aby potom pred pánmi vedcami postihnuto skrivila hnusnú hubu s úbohým výkrkom: "Ako sa opovažujete!" Mysliac tým asi, ako sa opovažujete byť múdrejší ako ona (hoci na to naozaj netreba veľa). Nobelová cena za retardáciu jej tak právom patrí. Ale späť k filmu. Jillian Bell nie je naozaj ženou, po ktorej by muž zatúžil, ona je hnusná aj bez špeciálnych efektov. Pravdupovediac, aj keby zabehla 5 maratónov denne, je dosť možné, že si ju nevšimne ani správne úchylný katolícky farár. Ale nevadí, snaží sa byť pozitívnym príkladom, film má svoju myšlienku, nijako neublíži a nejednej žene s krutou nadváhou môže pomôcť. Škoda len, že to neskončilo nejak vtipnejšie, napríklad ako Aviciiho klip I Could Be The One (https://www.youtube.com/watch?v=bek1y2uiQGA), kde prasnica po radikálnej zmene životného štýlu skončí pod kolesami auta. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Takové úplně tuctové komediální drama s celkem fajn nápadem a sympatickou herečkou (22 jump street!), které ale ničím výrazněji nestrhne. Humor občas pobaví, ale nerozesměje, pointa a wannabe dramatická stránka filmu jsou zde jako ve všech podobných snímcích celkem na sílu tlačeny a ačkoliv se film vpořádku dosledovat dá, asi divák při jeho vynechání o nic nepřijde. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Na začátku byla Brittany na facku a vlastně jsem jí její osud maličko přála. Ten její příšerný humor, o kterém si myslela, že je okouzlující... Brrr. Jenže pak se to zlomilo a na konci jsem jí fandila. Ne že by pak byla míň nepříjemná, to fakt ne. Jenže se ukázalo, že dokáže přehodnotit svoje chování, a scéna při posledním běhu, která posouvá film malinko jinam, mě dostala. Není to tak dobré jako Ženy v běhu, zejména humor je tu někdy hodně tlačený (ubrousek na odřená kolena), ale za povzbuzovače dávám jednu hvězdu navíc. Hlavně za Marthu, která mi přišla nejpřesvědčivější. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako motivačný film to nebolo zlé, ale inak v podstate dosť priemer, ktorý nijakým spôsobom človeka nejako výrazne nezaujme. Na druhú stranu, potešilo, že ten komediálny štýl bol veľmi príjemný a nebolo tu také tlačenie na pílu ako tomu býva u väčšiny amerických komédií. Dramatický rozmer bol ale veľmi oslabený a jediné, čo trochu vynikalo, boli tie psychické afekty ústrednej postavy - tie boli občas trochu nepochopiteľné (ale povedzme si pravdu, často aj v reálnom živote narazíme na úplne anti-logické reakcie ľudí okolo nás, no nie?). ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Pro klasického diváka asi průměrná, možná podprůměrná oddechovka, která není ani moc vtipná. Jenže pro mě, jakožto běžkyni, která se potýká s podobnými problémy sebepřijetí, jako hlavní postava, to byla chvílemi emocionální jízda. A že ten konec jsem ořvala teda trochu víc. Za další zhlédnutí film asi nestojí, chci si zachovat ten pocit lehké motivace a toho, že mi padl zrovna do správné noty. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad ty vyzerá ako tuctová oddychovka, s niekedy nablblými klišé scénami. Brittany je celkom mimo. Ale to môžeme byť všetci. Pretože často sa najťažšie hodnotia situácie, ktoré sa nás osobne dotýkajú a mi sa na ne nevieme pozrieť v pokoji a z odstupu. A Brittany má problém so sebou. A aj keď má v začiatkoch tá jej jednoduchosť a zjavne pokazená váha iritovali... ďaleko viac ma tešili trefné situácie a vývoj postavy.Film krásne ukázal ako veľa dokáže spraviť motivácia, úprimné priateľstvo a súdržnosť. A téma behu je veľmi vďačná, pretože je dostupná a ľahko uchopiteľná. A hlavne je úžasné sledovať výkony excelentných bežcov. Fascinujúce je však sledovať všetkých bežcov, ktorý ktorí bojujú sami so sebou a snažia prekonať samých seba. To je na behu úžasné. Že víťazom môže byť každý. A rozhodne Brittany... Za mňa 4. Sám som ostal prekvapený. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny a pohodovy film bez velkych dejovych zvratu, ale jestli uz i takove pribehy potrebuji realnou predlohu (...a tim padem nejspis i neci knihu) tak potes koste, protoze lidi kteri se rozhodnou neco udelat se svym zivotem jen proto ze jsou tlusti a sport jim v tom pomuze jsou verim miliony a tohle je jen velmi tuctovy pribeh z mnoha... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ono to ani komedia velmi nie je,mozno len z malinkej casti,skor je to taka zalezitost z bezneho zivota,ktory nam castokrat prinasa aj tazke chvile a vtedy je uzasne mat vo svojom blizkom okoli ludi,na ktorych sa mozeme spolahnut,ktori nam pomozu,ked je treba,ked po pade na dno potrebujeme zdvihnut zo zeme a Brittany,hlavna predstavitelka filmu sa o tom tiez mozno presvedci,takze bolo to fajn a prijemne sa na to pozeralo,spokojnost...:-) ()

Reklama

Reklama