Reklama

Reklama

Hala

  • USA Hala
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Co začíná jako křehká první (nedovolená) láska pákistánské dospívající "skateboardistky" na americké střední, končí jako emancipační snaha vymanit se z tradičního blízkovýchodního postavení ženy v patriarchální rodině, směřujícímu jinak až k dohozenému sňatku s nějakým hodným muslimem. Při svém vzdoru však naše jinak sympatická a pochopitelně citově zmatená studentka tápe (a ubližuje) ještě víc, než v pokaženém vztahu. Což už se ovšem pokrokovým tendencím snímku nehodí do krámu, takže to letmo přecházejí (jak například dopadl chudák učitel?). ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Hala mladá americká středoškolačka pakistánského původu, na jejímž osudu je vidět střet moderní kultury americké společnosti vs. zaostalá muslimská konzervativní diktatura rodiny. Ikdyž ve výsledku to bylo celkem mírné, protože si myslím, že v reálu to může být kapku drsnější drama, tak filmově to je tady vyjádřeno naprosto precizně v balení nezávislého filmu. Jednoduché, ale pro mne poutavé, navíc se zajímavým obsazením - učitel Gabriel Luna si ve stejném roce zahrál nejnovějšího Terminátora a Anna Chlumská jako kolegyně otce hlavní hrdinky byla zase dětská hvězdička z Moje první láska s M. Culkinem, které se předpovídala zářná herecká kariéra. ()

Reklama

Eluin 

všechny recenze uživatele

Hala je mladá občanka USA pakistánského původu, která studuje poslední ročník "háj skůl" a tak vůbec řeší co se sebou dál. Na jednu stranu vězí v tradicích, v nichž ji drží její rodina ("hlavně se nestýkej s chlapci!"), na stranu druhou sama má ke své původní kultuře dost ambivalentní vztah a v podstatě  se více podobá mladým Američankám, než holkám z Pákistánu. Jezdí na skateboardu, používá sociální sítě, svobodně se vyjadřuje o literatuře, chce jít na vejšku, apod.  Celý film je v podstatě procesem její emancipace, která se však neobejde bez následků (jak pro Halu, tak zejména pro její okolí). Nevím, zda to bylo přímo záměrem filmu, ale v některých situacích to vypadá, že ona sama má v centru svoji svobodu a vedlejší efekt jejích činů jí zase tak nezajímá. Má to snad znamenat, že každé osvobození něco stojí? Možná, možná ale také ne. Jinak je to v zásadě docela dost čitelný film s poklidným tempem, v němž zaujme Geraldine Viswanathan v titulní úloze Haly. Za zmínku určitě také stojí, že v roce 2019 byl snímek nominován na Vekou cenu poroty. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Emancipace v lehce dramatickém, leč spíše nekonfliktním provedení a po audiovizuální stránce příjemném indie hávu. Pohodový příběh se sympatickou hlavní hrdinkou mi akorát kazil trochu scénář, který některé, navíc z morálního hlediska poněkud pochybné, věci nechává nedořešené (neprávem potopený učitel?) a některým momentům zase v kontextu muslimského světa příliš nevěřím (překvapivá vůle rodičů ustoupit). Anna Chlumsky ve vedlejší miniroli překvapila. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Nuž mláda intelektuálne založená pakistanka to v pokryteckej moslimskej rodine z pakistánu in the USA v čase dospievania veru nemá najlahšie.A zase tu máme ten model.Chceme ísť do Ameriky ale maniere si cheme zobrať zo sebou.V Europe je to bohužial ešte horšie.Danke, Mutti Merkel.A máme sa ešte načo tešiť.❤✌ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v Chicagu (Illinois, USA). (BMW12)

Související novinky

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Reklama

Reklama