Reklama

Reklama

Americká fabrika

  • USA American Factory
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument popisuje obrovské naděje spojované se znovuotevřením zchátralé továrny v Ohiu čínskou společností. Americký sen ale možná čeká pád kvůli kulturním odlišnostem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na střet rozdílných kultur v prostředí čínském korporátu v Ohiu. Obě strany dostaly zhruba stejný prostor, takže na jedné straně vidíme, proč jsou čínani s pracovní efektivitou a morálkou tam kde jsou, zatímco na straně druhé se odehrává korporátní teror, který se snaží klást na americké dělníky stejné nároky jako na pracovníky v domácí Číně, přičemž management utrácí nesmyslné sumy za poradce, kteří odrazují nespokojené zaměstnance od založení a vstupu do odborů. Podobně však funguje mnoho korporátů po celém světě, obzvlášť když se jedná o střet dvou či více totálně rozdílných kultur. Holt daň za globalizaci a kapitalismus. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Nová doba. V polovici 19. storočia, keď ázijskí migranti prichádzali do Ameriky sa z nich "miestni" snažil spraviť "američanov". Teraz číňania prichádzajú do USA so snahou transformovať američanov na číňanov, oddaných a verných pracovníkov vo svojej fabrike na výrobu skla. Tak ako predtým domáci američania nechápali kultúrne zvykolosti a tradície prichádzajúcich čínskych migrantov, teraz číňaňia nechápu kulturu a pracovné nároky američanov. Ako sa podarí tento gordický uzol rozseknúť? Riešenie na koci dokumentu je prozaické. Netýka sa len osudu Fuyao Glas. Podobný osud čaká aj ostatné produkčné linky po celom svete. ()

Reklama

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Jednou na ČSFD, jsem se konečně dostala k prvnímu bodu. Moje radost byla velká. Potom jsem měla rázem 2 - 3 body a servru CSFD jsem obětovala hodně času.. Potom jsem ho jeden den zapla a měla jsem opět 1bod. Po té velké snaze a času, který jsem tomu věnovala, mi to bylo líto. Přestala jsem sem na čas chodit. A napsala jsem sem myšlenku, že je to zde velmi demotivující se o něco snažit. Někdo si toho všiml a už to nebylo jen moje trápení.... "Život" tady není o bodech.. ale pokud se systém nezmění, tak bez bodů Vaše komentáře uvidí málo kdo.. ZKUSTE SE I VY OZVAT :-) Občas mi někdo napíše, že co si myslím k čemu mi body budou. Jo pravda, je to jen číslo, ale zvláštní je, že tuto zprávu mi píší lidé, kteří už jich na kontě mají aspoň 100. To je zvláštní, že? Body se mají získat tím, že si Vás dá někdo do přátel, ale uvědomujete si ten začarovaný kruh? Když jsem sestavovala svoji top 20, tak jsem tu znala tak 2 lidi a koho si myslíte, že jsem do své 20 dala? No jistě, lidi, kteří se zobrazují na prvních místech a to je ten začarovaný kruh. Není možné, abych se někdy dostala s body třeba jen k 50 bodům. Takže rezignuji. Smiřuji se s tím, že moje komentáře zůstanou utajeny. No a jak je to nyní? Trochu jsem zestárla a snad i zmoudřela a o body mi nejde :) No možná nevěříte, já jsem tomu taky zpočátku nemohla uvěřit, ale je to tak :) I když mám stále zájem poznávat nové lidi, kteří mě o filmu ještě mohou hodně naučit.. takže dveře jsou otevřené. ©SexyAjinka ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Jednoznačne zaujímavý dokument, spojenie života američanov s tým čínským režímom. Je vôbec šokujúce, že odbory im tam nedovolili v tej čínskej firme pôsobiacej na území USA ale s kamerou im tam dovolili pobehovať natáčať, troška čudné. Nuž je vidieť len že každému nevyhoviete, či už sú také či onaké praktiky. /70%/ ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Fascinujici dokument o stretu kultur, ktere snad ani nemuzou byt rozdilnejsi. Stridaji se tu hodne silne momenty (jako navsteva amiku v cine) s brutalne vtipnymi (cinani se divi, ze v usa muzou kritizovat prezidenta, nebo kdyz cinani resi, ze amici jsou pomali, protoze maji tluste prsty). Je to silny film a byl to zajimavy zazitek pustit si to v letadle na ceste na sluzebku. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama