Reklama

Reklama

Apollo 11

(festivalový název)
  • USA Apollo 11 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Apollo 11 nás zavedie do srdca najvýznamnejšej misie NASA – tej, ktorá dostala prvých ľudí na Mesiac a navždy preslávila Neila Armstronga a Buzza Aldrina. Dokument nás veľmi živo prenesie do dní a hodín roku 1969, kedy ľudstvo podniklo veľký skok do budúcnosti. (Gothar)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (73)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Máme tu padesát let od památného "malého kroku pro člověka, ale velkého kroku pro lidstvo" a neuškodí si toto výročí připomenout tématickým dokumentem. V Apollo 11 nalezneme prakticky vše důležité co se oné legendární cesty na Měsíc týče, já však od dokumentů vyžaduji ještě něco víc. A troufnu si tvrdit, že to neříkám jako astronomický laik, nýbrž jako člověk, jenž je do vesmíru velmi zapálený. Jenže dokument Apollo 11 předvádí "pouze" chronologický výčet událostí bez jakýchkoliv emocí a i přesto, že některé záběry nemohou omrzet, nudě jsem se během filmu nevyvaroval. Zkrátka mi tam chybělo něco, co mi nechybělo v jiných vesmírných filmech (Apollo 13, Marťan, První človek...) nebo v některých skvělých dokumentech (Senna, Tupac...). Pravděpodobně Apollo 11 svým doporučením nepřepošlu dál, i přesto, že se jedná o poctivou a kvalitní práci, i skvělou poctu všem, kdo se na tomto jedinečném okamžiku podíleli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,039,891Tržby Celosvetovo $15,342,353▐ Aj keď už ubehlo cez 50 rokov od pristátia na Mesiaci stále to má svoje čaro. Dokument dosť podrobne ukáže ako to celé prebiehalo, je z toho cítiť pocity, nadšenie, či nervy zúčastnených pri tejto obrovskej vesmírnej akcii. Je tu nasnímaných veľa pekných záberov. /75%/ ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Kdo má mou osobu v oblíbených ví, že jsem velkým fanouškem kosmonautiky a letů Apollo. Když tedy vyšel tento dokumentární počin, vrněl jsem blahem, jelikož obsahuje dechberoucí zrestaurované záběry rakety Saturn V, posádky a členů řídícího centra. Apollo 11 se rovněž může pochlubit skvělým hudebním podkresem, který působivě dotváří celkovou atmosféru dokumentu. Co tedy dodat na závěr? Apollo 11 je pro fanoušky vesmírného programu a NASA příjemnou a nádherně vypadající povinností, která se beze studu může zařadit po bok dalších dokumentů či filmů s tímto úchvatným a nevyčerpatelným tématem. Výborná práce! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Náhled do průběhu mise Apollo 11 skrze autentické záběry - jak jsem pochopila, tak jde nejen o vyčištěné a restaurované záběry, ale také o záběry nikdy neuveřejněné. Chápu, že to samo o sobě má velkou hodnotu. Zážitek je to tak veskrze autentický, ale musím říct, že právě svou formou mířený na již zasvěceného diváka. A právě v tom vězí ten malý háček. Myslela jsem si totiž, že půjde o více klasický dokumentární styl, kde budou i nějaké ty komentáře a vysvětlení. Nic takového v tom ale nenajdete. Mohla jsem tak sice nasát atmosféru toho tehdejšího dění (ať už z pohledu samotných kosmonautů, techniků a dalších pracovníků NASA nebo zkrátka jen lidí, kteří té události přihlíželi jako diváci), ale místy jsem jednoduše nechápala, na co to vlastně koukám a co se aktuálně řeší. Pro lidi, které vesmírné mise vysloveně zajímají nebo jsou technicky založení, značka ideál. Stejně tak si dovedu představit nostalgii někoho, kdo tuto událost třeba v dětství sám zažil a koukal na to v televizi. I pro takového člověka může být tento dokument skvělým zážitkem. Pro mě jde však ve výsledku pouze o lehce nadprůměrný zážitek, jelikož na mě byly tyto záběry možná až moc syrové a nedovysvětlené. To, co jsem do teď o první misi na Měsíc věděla, bylo rozhodně nedostačující k tomu, abych si tento dokument mohla naplno užít a docenit ho. Subjektivně proto hodnotím takto. ~(3,3)~ ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Vůbec si nedokážu představit jak bych přistání na Měsíci tehdy vnimal. V tak hluboce analogové době sledovat jak si pár lidí sedne na stometrovou, 3000 tun vážící raketu a nechá se vystřelit na jiné kosmické těleso, kde natočí pár videí a zase se bezpečně vrátí zpět na svou planetu. Kéž by za našich životů nastalo něco obdobného. Ale při srovnání tehdejších a dnešních technologií by snad ani kolonie na Marsu nebyla tak neuvěřitelnou podívanou. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Skladatel Matt Morton napsal a také nahrál veškerou hudbu pro film i upoutávky výhradně za pomoci hudebních nástrojů, které byly dostupné v roce 1969, kdy se mise Apolla 11 uskutečnila. Použil nástroje Moog Synthesizer IIIc, Binson Echorec 2 a Mellotron. (D.Moore)
  • Ve filmu je velká faktografická chyba při samotném přistání. Jedná se o chybný údaj aktuální výšky lunárního modulu. NASA zveřejnila přistávací profil Apolla 11, a ten vykazuje daleko pomalejší klesání. Záběr přistání ve filmu začíná přibližně 4 minuty před přistáním a údaj o výšce ukazuje 49 000 stop (asi 15 km). Tou dobou bylo skutečné Apollo 11 ve výškce zhruba 6 500 stop (necelé 2km). (papuchalk)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama