Reklama

Reklama

Čerstvý vítr do kongresu

  • USA Knock Down the House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nahlédněte do zákulisí kongresových voleb 2018, při kterých se čtyři odhodlané ženy – mezi nimi i Alexandrie Ocasio-Cortez – opírají do bohatých politiků. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

hansel97 

všechny recenze uživatele

AOC je tak výrazná osobnost (i postava) tohoto filmu, že by klidně mohl být jen o ní. Ovšem, čím tu příspívají příběhy ostatních žen je právě jejich neúspěch, vedle kterého se Alexandria odráží jako onen unikátní příběh. Je to natočeno vážně citlivě vzhledem k problémům, se kterými se kandidátky (nejen) v USA potýkají. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dokument ukazující problémy dnešní Ameriky a demokratické političky, které se je rozhodly řešit. Především tím, že oproti svým soupeřům z obou stran politického spektra skutečně naslouchají pracující třídě, lidem rozhořčeným tím, že za ně nikdo nebojuje. Nejvíce pozornosti filmaři věnují bývalé servírce z Bronxu, ze které se nestala kongresmanka jen díky ohromujícímu charismatu, vysoké inteligenci a morální integritě, ale také zásluhou jasné vize pro budoucnost. Lépe než demokraté ze staré gardy, kteří si hlavně chtějí udržet svou moc (a chybí jim energie k reálným změnám), pochopila, že strašení Trumpem ještě nedělá politický program.___Je vcelku pochopitelné, že Alexandria („the Great“) Ocasio-Cortez a její dojemný a inspirativní příběh (když jí bylo devatenáct, zemřel její otec, aby uživila rodinu, odešla z neziskovky a začala pracovat osmnáctihodinové směny v baru…), díky němuž uvěříte, že změna k lepšímu je ještě možná, zaujímají největší prostor (z čehož Netflix při propagaci filmu patřičně těžil). Zároveň zamrzí, že kvůli tomu dokument nenaplňuje úvodní příslib – přiblížit prostředí americké politiky z pohledu žen. I bez snahy o nadčasovost jde ovšem o film, který musí nadchnout (přinejmenším) každého, kdo je socialista, feminista a ne úplný nihilista. 80% ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Příběh ultimátního underdoga a film plný naděje a mladýho a dravýho idealismu. A víte, co je nejlepší? Že narozdíl od toho Rockyho se to fakt stalo:') ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak se skupinka občanů konzervativně pravicové dystopie jménem Spojené Státy Americké rozhodla změnit svou zemi. A selhala. Kromě jedné servírky jménem AOC, která začala skromně debatou s congressmanem, který se nedostavil a kterou nikdo neviděl, a nakonec se stala nejvýraznější congressmankou v historii USA, společně s Berniem Sanderesem symbolem Americké levice, symbolem pokroku, a společně s Barackem Obamou také symbolem toho, že z politické konkurence benefitují všichni, z pokroku benefitují všichni, a že zapálené občanské sdružení dokáže porazit politické geronty. Dokument má spoustu hluchých míst, těch 86 minut je strašně moc, a vůbec by tomu neuškodil schopnější režisér, který ví jak zaujmout. Ale příběh AOC to táhne dál, a pokračování mapující její fungování v congressu bych si určitě nenechal ujít (od jiného režiséra). ()

Reklama

Reklama