Reklama

Reklama

Čerstvý vítr do kongresu

  • USA Knock Down the House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nahlédněte do zákulisí kongresových voleb 2018, při kterých se čtyři odhodlané ženy – mezi nimi i Alexandrie Ocasio-Cortez – opírají do bohatých politiků. (Netflix)

Recenze (11)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dokument ukazující problémy dnešní Ameriky a demokratické političky, které se je rozhodly řešit. Především tím, že oproti svým soupeřům z obou stran politického spektra skutečně naslouchají pracující třídě, lidem rozhořčeným tím, že za ně nikdo nebojuje. Nejvíce pozornosti filmaři věnují bývalé servírce z Bronxu, ze které se nestala kongresmanka jen díky ohromujícímu charismatu, vysoké inteligenci a morální integritě, ale také zásluhou jasné vize pro budoucnost. Lépe než demokraté ze staré gardy, kteří si hlavně chtějí udržet svou moc (a chybí jim energie k reálným změnám), pochopila, že strašení Trumpem ještě nedělá politický program.___Je vcelku pochopitelné, že Alexandria („the Great“) Ocasio-Cortez a její dojemný a inspirativní příběh (když jí bylo devatenáct, zemřel její otec, aby uživila rodinu, odešla z neziskovky a začala pracovat osmnáctihodinové směny v baru…), díky němuž uvěříte, že změna k lepšímu je ještě možná, zaujímají největší prostor (z čehož Netflix při propagaci filmu patřičně těžil). Zároveň zamrzí, že kvůli tomu dokument nenaplňuje úvodní příslib – přiblížit prostředí americké politiky z pohledu žen. I bez snahy o nadčasovost jde ovšem o film, který musí nadchnout (přinejmenším) každého, kdo je socialista, feminista a ne úplný nihilista. 80% ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Příběh ultimátního underdoga a film plný naděje a mladýho a dravýho idealismu. A víte, co je nejlepší? Že narozdíl od toho Rockyho se to fakt stalo:') ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

AOC je tak výrazná osobnost (i postava) tohoto filmu, že by klidně mohl být jen o ní. Ovšem, čím tu příspívají příběhy ostatních žen je právě jejich neúspěch, vedle kterého se Alexandria odráží jako onen unikátní příběh. Je to natočeno vážně citlivě vzhledem k problémům, se kterými se kandidátky (nejen) v USA potýkají. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak se skupinka občanů konzervativně pravicové dystopie jménem Spojené Státy Americké rozhodla změnit svou zemi. A selhala. Kromě jedné servírky jménem AOC, která začala skromně debatou s congressmanem, který se nedostavil a kterou nikdo neviděl, a nakonec se stala nejvýraznější congressmankou v historii USA, společně s Berniem Sanderesem symbolem Americké levice, symbolem pokroku, a společně s Barackem Obamou také symbolem toho, že z politické konkurence benefitují všichni, z pokroku benefitují všichni, a že zapálené občanské sdružení dokáže porazit politické geronty. Dokument má spoustu hluchých míst, těch 86 minut je strašně moc, a vůbec by tomu neuškodil schopnější režisér, který ví jak zaujmout. Ale příběh AOC to táhne dál, a pokračování mapující její fungování v congressu bych si určitě nenechal ujít (od jiného režiséra). ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Skvělý, a pokud dopředu neznáte výsledek, opravdu napínavý, emocemi nabitý politický dokument. Plný motivace, inspirace, naděje a především touhy po změně v zavedeném americkém politickém systému ovládaném korporacemi. ()

jkpj22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle pomatená žena si nezaslouží žádný dokument. V New Yorku zmařila miliardový deal s Amazonem, přišla se směšným ekologickým new green dealem který řeší věci typu pšoukání krav a upřímně? Měla zůstat barmankou, to ji určitě šlo dobře. ()

Kosik8 

všechny recenze uživatele

Zajímavé podání druhé mince politiky. Co si ale budem, není to jen na kameru? Tohle asi ani nejde hodnotit. ()

Reklama

Reklama