Reklama

Reklama

Půlnoční rodina

(festivalový název)
  • USA Midnight Family (více)
Trailer

Obsahy(1)

V hlavním městě Mexika připadá na více než 9 milionů obyvatel méně než 45 vozů záchranné služby. Každou noc proto do rušných ulic velkoměsta vyráží s vlastní sanitkou také Fernando Ochoa, aby se svými syny nabízel první pomoc a odvoz do nemocnice všem potřebným. Jejich práce je vyplněna napjatým čekáním i dramatickými honičkami centrem města, při nichž podstupují závody s konkurencí, místní policií nebo drahocenným časem. Strhující dokument teprve 27letého režiséra nabízí sondu do nefunkčního zdravotnictví, ale je především portrétem rodiny novodobých samaritánů přežívajících v šedé zóně ekonomiky, rodiny, jejíž členové i přes neustálý nedostatek peněz drží při sobě. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jednoduše, každá mince má svůj rub a líc. Tady je planeta naruby, lidi naráží denně v noci na svou existenciální podstatu, nakládají s životy a smrtí jiných lidí a kličkují přitom mezi autobusy a závodí s ambulancemi. Líce dostávají facky ze všech stran. Skvělý dokument. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Portrét rodiny provozující v Mexico City soukromou záchrannou službu. Zachraňování životů probíhá paralelně s bojem o holou existenci. Členové rodiny se snaží nepřijít o práci a nezhroutit se vzdor hrozivým stravovacím návykům, nedostatku času, podplaceným policajtům i pacientům, kteří jim za jejich služby nemohou nebo nechtějí zaplatit. Navenek jde o formálně sevřený akční thriller s množstvím adrenalinových jízd ucpanými ulicemi nočního města. Ve druhém plánu film pomocí mnoha náznaků nenásilně skládá komplexní obrázek zdravotnického systému, který se vinou korupce, přetížených nemocnic a nedostatku lékařského personálu nachází na hraně kolapsu. Epilog filmu se sice jako jediný odehrává během dne, ale spíše než vydechnutí a naději přináší jen začátek dalšího cyklu, který bude bez potřebných systémových změn stejně zničující jako ten předchozí. 85% ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama