Reklama

Reklama

Kůže

(festivalový název)
  • USA Skin (více)
Krátkometrážní / Drama
USA, 2018, 20 min

Obsahy(1)

V malém supermarketu v dělnickém městě se černoch zpovzdálí usměje na 10letého bílého chlapce. Tento zdánlivě nevinný moment se zvrátí v nemilosrdnou válku dvou gangů se šokujícím koncem. (iShorts)

Recenze (8)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Statistiky sice hovoří jasně o tom, že útoků černochů na bělochy je mnohokrát více, než naopak, ale o tom se samozřejmě dneska filmy točit nemohou. Takže jsou tu klasicky běloši záporáky (respektive jsou to teda naprostá hovada) a černoši jsou oběti, navíc velmi důmyslně přemýšlející oběti. Nicméně film je to velmi chytlavý a svým způsobem i vtipný. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Sice opět jasná multikulti propaganda, ale proč lidem nepoukázat i na to, že "s čím kdo zachází, tím také schází." A je celkem jedno, jakou má barvu, 88%. (LFŠ 2019) ()

Mr.Pink 

všechny recenze uživatele

Bytostně mi vadí, když čtu recenze kritizující tento snímek pro podezření z jednostranného vnímání rasových problémů, propagace multikulturalismu atp. Obviňuje někdo autory snímků o nacistických zvěrstvech druhé světové války z toho, že neukazuje i zvěrstva sovětská? Ne. A propos, já osobně film vnímám spíš jako apel, respektive ukázku toho, jak hrozně moc jsou nevinný dětský duše determinovaný šílenou výchovou, a tahle linka tady právě vystupuje všechno jen ne jednostranně! Tak dvakrát vydechněte, pohodlněte se usaďte a zkuste těch 20 minut vydržet bez pocitu ublíženosti z narušení vašeho světonázoru, protože ten film má co říct a stojí za to.. ()

Puff 

všechny recenze uživatele

82% Na první pohled se nejedná o nic převratného, sonda do života amerických rasistů ukazuje běžné stereotypy, zde je ale okořeněná dobrou kamerou, zatraceně přesvědčivými herci, povedenou výpravou a prostředím, ale hlavně velkou dávkou rodinné pohody a lásky. Tahle nečekaná rovina z postav místo zkratkovitých karikatur vyrobila skutečné lidi, jejichž osud mi nebyl úplně lhostejný a vlastně jsem se chvílemi o hlavního záporáka i trochu bál. Až mě překvapilo, jak tak jednoduchá scénáristická klička zafungovala a o jak větší sílu dala závěrečné scéně. Přemýšlím, jestli to bylo spíš dobře napsané nebo zahrané, ale asi oboje. *** Ve všech těch veselých rodinných scénách jsem také neustále přemýšlel, co asi z toho roztomilého chlapečka s dobrým srdcem vyroste a kdy a kam si asi nechá vytetovat svůj první hákový kříž. Jestli tohle byl také autorův záměr, tak klobouk dolů, zafungovalo to na mě dokonale. *** Způsob odplaty je sice dost nápaditý, ale možná trochu přepálený a úplně největší zklamání pro mě bylo, že jsem se nedozvěděl, jak se se svým predikamentem dotčená postava vyrovná. Kvůli tomu by se ale musela značně navýšit stopáž a přišli bychom o závěr, který sice není tak překvapivý, ale lépe zapadá do nosné myšlenky příběhu. ()

Reklama

Reklama