Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ani jsem neplánovala se na tento film dívat, ale když jsem se dnešní dopoledne chtěla učit, začínal tento film a zaujal mě od první minuty, takže učení šlo stranou ;-). Iva Janžurová je dost dobrá herečka, tady válela, ale nejlepší pokoukáníčko bylo asi na Petra Nárožného. Film oplývá úžasným humorem a vtipnými hláškami, i když ten děj není bůhvíjaký... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Podarená socialistická komédia s obohratým scenárom, ale výbornými dialógmi. Už roky ju žiaľ žiadna komerčná SK televízia nedala, a tak sa na ňu, trochu neprávom, zabudlo. Týmto ďakujem TV CS FILM. Nárožný aj Janžurová hviezdili, ale najemotívnejšie hrala Zuzana Bydžovská, v roli dcéry. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...humor tu praskal vo švíkoch,žiaľ len ten silený....keď nie je dobrý scenár ani výborný herci s tým nič nenarobia.Jedna hviezdička len za herecké obsadenie.... ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Mám normalizační komedie celkem rád, většinou bývají takový prostý, až je to hezký. Bohužel zápletka s mylně doručeným dopisem, zatímco je tatínek v lázních, je zpracovaná poměrně bídně. Film je nudný, Bydžovská - Zázvorková - Janžurová není dostatečně silnou sestavou pro zabavení filmu, a tatínek Nárožný tam hraje spíš vedlejší housle. A když tam v úvodu je, tak ta jeho akurátnost mi příliš nesedla. "Formujte přesně" mě prostě nepobavilo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Abych formuloval přesně: Průměrná komedie z let osmdesátých, která stojí na populárních Ivě Janžurové a Petru Nárožném. Každopádně, ani tito schopní herci neutáhnou chvílemi slabý scénář. Na druhou stranu jako nenáročná oddychovka na nedělní odpoledne funguje celkem solidně. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Scénářem průměrná komedie. Janžurová, Řehoř, Zázvorková to je záruka dobré komedie, ale musím vyzdvihnout "perfektního puntíčkáře" Petra Nárožného. Že se musí "formulovat přesně" je dnes již klasika. Není ta Janžurová na štaflích navigována Nárožným skvělá ? ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Střelená komedie, o několika nedorozumění a jednom malém bytě a odjezdu do lázní. Celému tomu blázinci vevodí skvělý Petr Nárožný a Iva Janžurová. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak moc tento film bavil divaky v osmdesatych letech. Dnes uz to ale nebude zadne terno. Postava Stelly Zazvorkove mi byla strasne neprijemna, na druhou stranu je vsak herecke obsazeni nejsilnejsi strankou filmu. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Iva Janžurová bude vždycky česká herecká hvězda, která bude vidět a nezapomene se na ni. Zuzana Bydžovská je neuvěřitelně podobná mojí tetě, takže i na tu se ráda podívám a až budu stará, tak si na ní i možná vzpomenu. Petr Nárožný jde mimo mě a nikdy mě příliš neupoutal.. Mladý Vladyka byl roztomilej, v těch 21 letech, teď už opravdu ne! Film sám o sobě utíká rychle, tomu nedorozumění se člověk rád zasměje, ale víckrát bych to vidět nepotřebovala.. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak to byl masakr. Pedant a cholerik Nárožnej radí Janžurový, jak se jezdí trabantem do předu. Málem sem se pochcal smíchy. Ona už úvodní scéna stála za to, no nebudu S! koukněte na to, je to starší snímek, ale cholerici sou mezi náma stále, tak je to pořád aktuální... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Co udělá moudrá a opatrná žena, když se jí dostane do rukou mužova korespondence ?" ----- Maximální využití minimálního prostoru - v komedii, která se lehkou nožkou proplétá mezilidskými vztahy a nikterak přitom neskrývá své potěšení z absurdního vývoje zápletky ... aneb kterak se věci mohou vymknout kontrole kvůli jednomu nečekanému a nezvanému dopisu, doručenému v nepravý čas ... 4,5* ... P.S.: ----- "Prosím tě, nestůj nade mnou, vydýcháváš mi vzduch !" ----- ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

5 herců hlavních rolí v naprosto vrcholné formě s dialogy a situacemi, psanými přímo na tělo, přestože kvalita v 2.polovině lehce poleví. Pozapomenutá oddechovka s příběhem ze života. Roztomilé detaily dobové domácnosti - např. obraz na dně sklápěcí postele. ()

Reklama

Reklama