Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Aidina 

všechny recenze uživatele

..."Jak si počíná moudrá a opatrná, žena, když se jí dostane do rukou mužova korespondence? Ani se jí nedotkne…. To je z dětské nemocnice? To je divné, co si může psát můj muž s dětskou nemocnicí?? " Krásná scéna Ivy Janžurové dbající manželových pokynů:-)) ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Ten název je pitomej, ale film rozhodně ne! Stojí a padá s tradičně skvělými výkony Nárožného, Janžurové a Zázvorkové. Mihne se tam i dobrá rolička Krampoula ("ČAau"). Taková milá rodinná komedie. ()

Standey 

všechny recenze uživatele

Geniální Petr Nárožný a jeho nezapomenutelná postava, na kterou se nedá zapomenout. Ostatní herci taky vynikající. Prostě komedie jak má být ;) ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia s fúrou vtipných situácií založených na zámene osôb resp. rôznom pochopení situácie. Žiaľ potenciál nápadu sa nepodarilo celkom využiť. Produkcia dosahuje maximálne socialistického priemeru a aká taká snaha o atmosféru sa vyskytne len na pár okamihov, Zbytok zostáva na pleciach hercov a na dialógoch. Pritom je príbeh zaplnený celkom komickými postavami a dialógy sú výborné. No deju chýba väčšia šťava a spád aj keď sa herci celkom usilujú a podávajú obvyklé výkony. 65% ()

Trescha 

všechny recenze uživatele

Opět klasika,humor pro dobu tolik tipický.Založeno na nedorozumění a omylech.Vždycky se po chuti rád zasměju. ()

Sanr 

všechny recenze uživatele

Globálně vzato je to jen maličká česká komedie, ovšem díky dobrému hereckému obsazení (především Nárožný), má tento film určité kouzlo. Banální záměna jmen, jako námět filmu není vůbec špatný, za zhlédnutí jistě stojí. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Zvlástní je, že v té době mi tato komedie přišla jako trapná, nemastně neslaně režírovaná, postupem času vnímám herecké výkony, pan Nárožný jistě, ten je tady skvělý,  ale víc a víc doceňuji jak postavu uchopila paní Janžurová. Mladá dvojice je standardní šarže obou protagonistů, ani jeden nic moc, ne už tak zcela babička Stella, protože ta nehraje dobrotivou lehce cáklou babičku jako obvykle, ale vědomou svini a manipulátorku, a hraje ji skvěle. Je to takové televizní (to že to bylo vinohradské divadlo je zjevné, byt / lázně a pár dotáček, identické zkušené herecké obsazení i Míkova režie (plus minus, na divadle jsem nebyl), ale dnes to docela snesu. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Netuším, jestli se mi to před 40 lety líbilo, ale v kontextu dnešních českých komedií se jedná o nadprůměrnou zábavu u které jsem se výborně bavil. Výborné dialogy především v podání Nárožného a Janžurové, ale i Bydžovská se Zázvorkovou byly skvělé. Vladyku jsem nedávno potkal na pivu v Bredovském dvoře a vypadá víc než dobře. ()

Frood 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií. Našlapaná gagy a hláškami. Nárožný s Janžurovou předvádějí herecký a komediální koncert. ()

Reklama

Reklama