Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze uživatele Colonist k tomuto seriálu (1)

Policejní jednotka v barvách (1982) 

Trio Z-A-Z, jejich filmy a respektive celou sérii Bláznivých střel znám a mám rád už mnoho let, ale k seriálu, ve kterém se postava Franka Drebina zrodila, jsem se dostal až nyní. Tento seriál je stejný jako jejich filmy - plný výtečných hlášek, které vás odbourají, geniálních vtipů a gagů. Jejich typický rukopis je vidět úplně všude. Frekvence vtipů je vysoká, ale vůbec to není přeplácané. Mnoho scén, které se objevily zde v seriálu, bylo sice později použito v různých dílech Bláznivých střel, ale pobaví v obou verzích. Všechny epizody seriálu brilantně parodují klišé klasických kriminálek. Schéma každé epizody je sice stejné, ale vůbec ne stereotypní. Pokaždé jsem se při sledování epizody už těšil, jaký speciální host to ve svém několikavteřinovém výstupu na začátku koupí tentokrát (hlavně výstup Williama Shatnera byl povedený), kdo si přijde k čističi bot Johnnymu pro informace nebo co se stane v epilogu při "zmrazení" během závěrečných titulek. Líbilo se mi, že v seriálu mají větší prostor postavy, které se později ve filmové trilogii jen občas mihly - obr Al, kterému není vidět hlava (byl jen v prvním dílu filmové trilogie) nebo třeba Ted z laborky. Ted (Ed Williams) byl spolu s Nielsenem jediný herec, který si svou postavu ze seriálu zopakoval i ve filmech. Nordberg (mimochodem zde běloch) a kapitán Ed Hocken tady mají jiné představitele. A právě Alan North mi jako Drebinův šéf moc nesedl. Jeho postava byla suchá a ačkoliv měl na scéně dost prostoru, moc toho většinou nepředvedl. Sice byl vždycky na místě jako první, ale George Kennedy ve filmové sérii byl lepší. Pokud Franka Drebina znáte z Bláznivých střel, tak rychle šáhněte po tomto seriálu! Je to totiž ohromně zábavné "pokračování" ve stejném stylu. Určitě se skvěle pobavíte. Tak jako já. ()

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama