Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze uživatele Sarkastic k tomuto seriálu (1)

Policejní jednotka v barvách (1982) 

Výborný parodický seriál se spoustou zábavy a perfektních nápadů. Pokud vám něco říká humor Bláznivé střely, rozhodně ho vyzkoušejte, pokud tuto trilogii nemáte rádi, možná se Police Squad! raději vyhněte. Seriál si vytvořil několik dobrých postav v čele se všehoschopným Frankem Drebinem, kterému zdatně sekundují jeho šéf Ed Hocken, který je už vždy na místě a úchylák z laborky pan Olson (i když největší hvězdou pro mě stejně byl vševědoucí Johnny). Jinak Police Squad! stojí samozřejmě hlavně na již zmiňovaném humoru, který nabízí uragán různých inovativních, švihlých, absurdních, doslovných vtípků a narážek. Třeba taková japonská zahrada, osobní věci rukojmí či způsob udržování vyděrače na telefonu mě uměly spolehlivě dostat do kolen. Takových fórku je tam spousta, a to jsem jistě nepobral všechny (navíc některé nejsou tak nápadné, třeba Kramer vs. Kramer na boxerském stadionu se dal snadno přehlédnout). Přestože kolísavost kvality humoru je zde sem tam zřejmá a třeba postava Norberga se dá označit za docela stupidní, hodnotím slabším plným počtem, tenhle vysoce vtipný seriál si ho za svůj originální přístup zaslouží. „Když jsem přijel domů, tak mi zavolala Mimi Denjour. Pověděla mi, že se se mnou chce setkat v klubu, a to ihned. Jelikož jsem neměl ponětí, kde je klub "A to ihned", tak jsem navrhl klub Flamingo. Souhlasila.“ ()

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama