Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze (122)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Stále se nemůžu rozhodnout, jestli je dobře, nebo špatně, že v seriálu je Frank Drebin menší popleta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Aj 80.roky chrlili riadne zábavné blbiny,hmmmm...., no nie je to až taká úplná tutovka ako som dúfal ale Leslie Nielsen  slušne pobaví, občas dobré trafí nejakou tou kravinou. Prevažne to je len riadne treštené. /65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Bláznivých střel, který se s ničím nemazlí a naprosto dokonale využívá koncept parodie detektivních příběhů a filmu noir s nezaměnitelnou kadencí vtipů a nápadů. Od opakujících se klišé o najíždění autem do popelnice až po "My boss was already on seat"... Jednoduchost některých vtipů je tak zarážející až to bolí u srdce (na čističe bot Jimmyho nikdo nemá, i když třeba výtah má také své kouzlo o doktorovi a jeho proslovu před dotazem Drebina ani nemluvím...). Pánům Zuckerům a Abrahamsovi se podařilo vytvořit koncept, který dokázal nejen v 6ti dílech dokonale uchvátit a položit nejednu bránici, ale také nastolit směr pro další tři filmy, které možná nejsou tak nabité jako seriál (za což může spíše délka...), ale svou cestu si vyšlapaly s přehledem. Snad jedinou nevýhodou seriálu je obrovská zaměnitelnost všech dílů, ale to byl podle mě účel jak parodovat obdobně "podobné" detektivní seriály. Leslie Nielsen stejně jako Alan North a další může poděkovat výše zmíněnému triu, za znovuoživení kariéry. Kdo se vysloveně vyžívá v Bláznivých střelách měl by si Police squad hodně rychle sehnat... PS: závěrečné titulky jsou naprostá bomba. Dokonalost sama, už jen tady jsem se smál pokaždé až do jejich konce (a pak jsem si je pustil znovu...). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie klasických noir detektivek a detektivních seriálů 70. let. Je pravdou, že obvykle Leslieho Nielsena zrovna dvakrát nevyhledávám, ale v tomhle komediálním seriálu mne skutečně dostal... Jeho ,,Bogartovské" monology, parkování o stojící popelnice, shánění informací na ulici (moje favorizovaná postava čističe bot coby absolutního informátora), dadaistický humor... Navíc je velmi důležité pečlivě sledovat druhý plán obrazu, jelikož mizanscéna je doslova přeplněna (a právě ponejvíce v pozadí) a platí, co scéna, to několik vtipných propriet. Koncentrace gagů je nebývale vysoká a seriálu zřejmě paradoxně prospělo, že bylo natočeno všeho všudy jen 6 dílů, jelikož nemohl být rozmělněn. Co více si přát od parodie - seriál dokonale vystihující stereotypy detektivních filmů. Police Squad In Color produkovali bratři Zuckerové, kteří výše uvedený tvůrčí postup později reinscenovali v mnohem známější a úspěšnější sérii Bláznivá střela, platí ovšem, že na tento původní seriál ani jedna z Bláznivých střel nemá... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ne tak dokonale vybroušené, jako Bláznivá střela, ale přesto o parník lepší než 99% ostatních parodií. Už jen to, že každý díl je vlastně jak přes kopírák mě bavilo. Jeho šéf je pokaždé na místě první, vždycky se podíváme do laborky za doktorem, co tam učí dítě nějakou nekorektní věc a nakonec se jde pro info ke geniálnímu leštiči bot Johnnymu. Nejlepší ale je jak na konci epizody vždycky zamrznou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No sice to jeste nema takovy grady jako Blaznivy strely, ale rozhodne vic nez povedena parodie. Sest pulhodinovejch vicemene normalnich detektivnich pripadu, ktery se ale samozrejme resi co nejstupidnejsim zpusobem. Kazdej dil ma fungujici pribeh, stale dokola se opakujici sceny - auto do popelnic, vedec ucici prasarny maly deti, vsechno znajici cistic bot, sef vzdy prvni na miste a dalsi, na ktery si ale clovek za chvily zvykne a tesi se na ne. No a krome toho tu je hromada tu vice, tu mene povedenejch foru, pricemz spis to je komedie, nez nejaka blazniva komedie. No a v tom vsem stoprocentne ve forme Nielsen, zvladajici jak hlasky, tak akci a misty nejaky to klasicky blbnuti. Takze proc 4*? Proste proto, ze kadence povedenejch foru neni takova, jak by bejt mohla a Blaznivy strely me bavily vic. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Oproti filmovej trilógii je seriál poriadne nudný. Filmy síce veľa scén zo seriálu opakujú, podávajú ich však podstatne humornejšie . Leslie Nielsen a jeho najlepšia postava v jeho kariére. Frank Drebin je borec!!! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výborný parodický seriál se spoustou zábavy a perfektních nápadů. Pokud vám něco říká humor Bláznivé střely, rozhodně ho vyzkoušejte, pokud tuto trilogii nemáte rádi, možná se Police Squad! raději vyhněte. Seriál si vytvořil několik dobrých postav v čele se všehoschopným Frankem Drebinem, kterému zdatně sekundují jeho šéf Ed Hocken, který je už vždy na místě a úchylák z laborky pan Olson (i když největší hvězdou pro mě stejně byl vševědoucí Johnny). Jinak Police Squad! stojí samozřejmě hlavně na již zmiňovaném humoru, který nabízí uragán různých inovativních, švihlých, absurdních, doslovných vtípků a narážek. Třeba taková japonská zahrada, osobní věci rukojmí či způsob udržování vyděrače na telefonu mě uměly spolehlivě dostat do kolen. Takových fórku je tam spousta, a to jsem jistě nepobral všechny (navíc některé nejsou tak nápadné, třeba Kramer vs. Kramer na boxerském stadionu se dal snadno přehlédnout). Přestože kolísavost kvality humoru je zde sem tam zřejmá a třeba postava Norberga se dá označit za docela stupidní, hodnotím slabším plným počtem, tenhle vysoce vtipný seriál si ho za svůj originální přístup zaslouží. „Když jsem přijel domů, tak mi zavolala Mimi Denjour. Pověděla mi, že se se mnou chce setkat v klubu, a to ihned. Jelikož jsem neměl ponětí, kde je klub "A to ihned", tak jsem navrhl klub Flamingo. Souhlasila.“ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo viděl alespoň jeden díl mi dá jistě za pravdu, když řeknu, že jde o kultovní seriál. Jediným jeho problémem je, že jej vidělo málo lidí. A lidi tím přicházejí o hodně, minimálně o životní roli Leslie Nielsena. I když vám Leslie nikdy moc neseděl, tady jej budete zbožňovat. "My boss was already on the scene." Není to však jen Leslie, kdo si získá publikum, je to také jeho šéf, co je vždy již na místě a Norberg "Máš něco v koutku". Výborné charaktery, nesmrtelné hlášky "My name is Sergeant Frank Drebbin, Detective-Lieutenant, Police Squad, a special detail of the police department.", závěrečné titulky, Johnny the Snitch, vystoupení v baru, přestřelka v sauně.... Nikdy jsem si u komediálně laděného seriálu nebyl tak jistý plným hodnocením, jako tady. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Šialená miniséria, ktorá ma dostala do kolien. Neskutočný situačný humor a absurdné slovné prestrelky v podaní dementne-geniálneho Leslieho Nielsena. Nechápem prečo vzniklo len šesť častí a je to škoda, pretože Nielsenov detektív Drebin v plnej podpore najkreatívnejšieho parody-tria v histórii, by si zaslúžil viac priestoru. 85%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Některé vtipy se tam hodně opakují a nebo se alespoň vyskytují v jedné z bláznivých střel, ale jinak je to neuvěřitelně humorné ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě takhle nedostal seriál. Smál jsem se co minutu a to myslím vážně! Taková koncentrace vtipů, gagů a různých šíleností, to se jen tak nevidí. Děkuji touto cestou Hal_Moorovi díky němu totiž tento seriál mám! Jeho části jsou dokonalé: Frank Drebin, jeho šéf Ed, informátor Johnny coby čistič bot, k němuž chodí nejen Frank, ale i kazatel, hasič a další lidé :-) ... Prostě a jednoduše, komu se líbili Bláznivé Střely, tak neváhejte a sežeňte si tento seriál! Má pouze jedinou, ale tu největší možnou chybu: Je natočeno pouhých 6 dílů!! Je opravdu škoda, že jej tak předčasně ukončili. Ale Frank Drebin, jak víme, se vrátil v 3 filmech Bláznivých Střel. A tam nám to také vynahradil! ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Takové střídání mezi skvělými, trapnými a hluchými fóry, ty skvělé jsou často opakovány ve většině dílů. Možná je to mojí nepozorností, ale kadence ani ostrost vtipů se mi nezdála povětšinou taková, jako v ZAZ filmech. Avšak těch skrytých vtípků tam je tolik, že může mít seriál poměrně vysokou replayabilitu. Tommy je samozřejmě nejlepší postava, ale ani vědec z laborky není špatný... ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Perfektní šestidílný parodický seriál, který mě naprosto uchvátil. Leslie je prostě bombardér. Každý díl jede podle určité osnovy, a každá je svým způsobem originální, dokonalá. Například Johnny, ten je nejlepší, ten ví všechno :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První dva díly Bláznivých střel jsou určitě lepší, nicméně tady je taky pěkná řádka vychytávek. Například čistič bot, který ví úplně vše a o všem. Leslie Nielsen v těch letech na poli parodie neměl konkurenci a určitě vřele doporučuju každému, kdo jej má rád, aby kouknul na tohle. 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Divák sa baví od prvej scény až po poslednú a to aj po niekoľkých zhliadnutiach. A je mu úplne jedno, že je Police Squad! vo svojej podstate šialená hovadina. Už ako dieťa som Bláznivú strelu miloval a zakaždým, keď bežala v televízii, som ju musel vidieť. Leslie Nielsen aj tu predviedol naozaj vynikajúci herecký výkon a je pravdou, že som si ho vďaka tejto úlohe obľúbil a mám ho rád do dnes. Je síce pravda, že sú nejaké scény až príšerne moc umelé, ale napriek tomu nedokážem hodnotiť inak ako všetkými piatimi hviezdičkami, pretože sa u sledovania zakaždým bavím ako malé dieťa. Väčšina srandičiek je vybičovaná k nezastaviteľným výbuchom smiechu a kombinácie drsných policajných právd namierených skrze Leslieho nenapodobiteľný Pokerface sú skvelé. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě dobrá nálada každým coulem. Bláznivé střely jsou sice bezkonkurenční a jejich humor o něco údernější, ale Police Squad je přesto naprostá klasika na poli novodobé parodie, která díky své krátké stopáži a výtečnému castingu nemá vlastně žádných slabších míst. Leslie Nielsen na počátku své velké éry válí stejně jako v následujících filmech a zločin boří stejně samozřejmě jako popelnice při parkování, vesměs jednoduché vtípky nenechají zásluhou své intenzity a kamenné tváře herců nikoho chladným a dokonale vymyšlené závěrečné titulky všemu nasazují korunu. Kdo miluje Střely, bude milovat i tenhle kult. Velká škoda, že se natočilo tak málo dílů.. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin to před Bláznivou střelou rozjížděl už v tomhle seriálu. Police Squad! nemá tak nabušenou kadenci vtipů jako filmy a ty zároveň nebývají tak vybroušené, ale celkově jde o zábavnou podvratnou parodii starých kriminálek. Jedním z největších kladů je Leslie Nielsen, který je jako vážně se beroucí Frank prostě super. (7/10) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Šest zatraceně zamotaných případů, které proslavily břitký intelekt poručíka Franka Drebina. Všechny případy by se patrně vyřešily mnohem rychleji, kdyby první Frankova návštěva směřovala k Dědovi Vševědovi Johnnymu. Ten totiž za bankovku ve správné nominální hodnotě obratem vyklopí i čísla ztřejší Sportky. Jenže Frank vkládá do vyšetřování duši a tak si pokaždé můžeme vychutnat pregnantní výslechy, kriminalistickou laboratoř, filmový policejní výtah, podezřele bílého Norberga, smrt special guest star již v úvodních titulcích nebo dokonale "nehybné" epilogy. ()

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama