Reklama

Reklama

Boží láska

  • Česko Divine Love (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Brazílie, rok 2027. Bůh se neuctívá na mších, ale na tanečních party, a pro rozhřešení si můžete dojet do drive-thru zpovědnice. Úřednice Joana dělá navzdory svým pracovním povinnostem vše pro to, aby naplnila svoje osobní poslání – zabránit co nejvíce párům v rozvodu. Pomáhá jí v tom společenství Boží láska, které se manželům prostřednictvím modliteb a nezvyklých sexuálních praktik snaží navrátit blízkost, víru i touhu. Sama Joana prochází životní krizí, která její vlastní vírou hluboce otřásá. Futuristické drama nabité elektrizující vášní představil Gabriel Mascaro (Neonový býk) poprvé na MFF v Sundance, které si podmanil živelným vizuálním stylem v bizarních kulisách dystopického světa. (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (10)

mira007 

všechny recenze uživatele

Dira Paes ( 50 let ) jako členka křesťanské sekty, která chce přivádět lidi na víru kombinací modliteb, sexuálních orgií a disco muziky. Stačí vzít témata jako sex a náboženství, které lehce můžou překročit kontroverzní linie, zabalíte to do rádoby uměleckého filmu a myslíte, jaký jste děsnej umělec. Sorry, neuvěřil jsem ničemu , že by nebylo na hloupý efekt, film o ničem. Nadsadím dvě hvězdy za hezkou Brazílii. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Pseudošokující blábol, který mě postupem minut solidně sral až dospěl do vznešeného rozuzlení, který mě dost rozesmál. Ale nic proti, smýšlení lidí v Brazílii může být jiné a nikomu to brát nechci. 20%, které nedávám já, ale Bůh, který do mě vstoupil a to především za supr formu, kterou by se mohl leckdo učit u nás. ()

Reklama

Sarpele 

všechny recenze uživatele

Film, na němž je toho objektivně hodně k ocenění. Kamera kouzlící záběry z šera vystupujících neonových barev, decentní ale působivé herectví Diry Paes, vynalézavá režie, díky níž si vlastně ani nevšimnete, že jde o nízkorozpočtový snímek, nebo některé mrazivě vtipné nápady jako například drive-in zpovědnice. Přesto je toto discodystopické varování před možným budoucím vývojem brazilské společnosti za Bolsonara podivně chladné, řídké a nepůsobivé. ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Dobrý kuchař sáhne po koření, aby dal vyniknout jistým chutím, ten špatný, aby zakryl své neumětelství. Obávám se, že rok 2027 a vše s ním spjaté zde slouží právě jako ono koření špatnému kuchaři. Téma člověka, který se brání přijmout zázrak, který celou dobu vzýval, ve všech ohledech lépe zpracovala už Jessica Hausner v Lurdech. A tohle všechno říkám jako někdo, komu se Neonový býk vážně moc líbil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dystopie, která si z Bible vytahuje základní myšlenku a pak jí převádí do prapodivného nesmyslu, kterému vládne neon, disko a smilstvo. Ta rotika je do toho naroubována tak jako navíc a vypadá poměrně směšně, protože ty kreace, co tu v některých scénách představují, se těm účastníkům snad ani nemohly líbit. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama