Reklama

Reklama

Koko-di koko-da

(festivalový název)
  • Švédsko Koko-di Koko-da (více)
Trailer

Obsahy(1)

Manželství Elin a Tobiase už není, co bývalo. Lékem na partnerskou krizi by jim mohl být společně strávený čas v přírodě. Když je však uprostřed noci vyruší nečekaná návštěva trojice groteskních podivínů, roztáčí se kolotoč děsivých událostí, které rozostří hranice mezi realitou a těmi nejděsivějšími sny. Hororová hříčka Johannese Nyholma je příběhem dvojice čelící jak trýznivému smutku, tak čistému zlu, jež diváka vtahuje do hlubin absurdně sadistického světa. Kombinací živé akce a animace vzniklo temné, zvráceně humorné dílo, dávající možnost zakusit, jaké je to, ocitnout se ve smyčce rozumem nevysvětlitelné hry osudu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

No, ono to je zpočátku zábavné, ale když se to opakuje asi po sto padesáté deváté, začne to smrdět nudou a po třísté sedmdesáté druhé i trapasem. Rozjeté to bylo jakž takž, ale celkově to umřelo právě na to opakování. Chtěl jsem dát dvacet, ale zapomněl jsem proč. Jo, a s těmi loutkami a tím stínovým divadýlkem to pokakali úplně. I když to asi mělo sdělit něco k příběhu. Mi to však přišlo skoro bez souvislosti. ()

Jevablo 

všechny recenze uživatele

V zásadě šílenost. Režisér se s divákem moc nemazlí, po pěti minutách je tragédie na světě a následuje obtížně pochopitelná brutalita a jakési snové vize manželské dvojice (no hezký sny teda). Humor ve filmu není, v podstatě jde o několik sadistických variací, které zjevně snad doufejme mají hlubší podtext. Jsem natvrdlý, a proto jsem ho asi nepochopil. Možná kdyby bylo víc toho humoru... ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem měl v hledáčku už delší dobu. Napoprvé z toho sešlo. Buď jsem ho nemohl sehnat nebo nebyly titulky. Už přesně nevím. Teď už ale nebránilo nic tomu abych si tenhle bizárek mohl pustit. A byl jsem na to vskutku natěšenej. Z výsledku jsem ale popravdě zklamanej. Asi jsem od toho očekával víc nebo trochu něco jinýho. Zdejší obsah nalákal na kombinaci živé akce a animace. Až na dvě animované vsuvky se tu víc kombinace nekonalo. Myslel jsem, že tyhle dva světy budou více propojeny. Celková myšlenka filmu není vůbec špatná. Zpracování už ale pokulhává. Sledujeme manželskou dvojici, která překonává těžkou ránu(ztráta dítěte). Stanují kdesi v lese. Ocitají se v jakési " časové smyčce" a musí čelit trojici podivínů(magorů). Chválím ústřední hudební motiv i celkovou hudební složku. Myslím si, že z toho mohla být nezapomenutelná kultovní bizarní záležitost ale nakonec je z toho jen bizárek z kterýho se vytěžil jen zlomek toho co se dalo. I tak ty 3 slabší hvězdy dám. Kousek vyloženě pro okrajové publikum a i zde to ocení a docení jen hrstka vyvolených. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu mě mrzí, že nemohu dát větší hodnocení. Myšlenku to má vynikající ale to provedení (celkový děj) a herecké výkony jsou prostě slabé. Co ale nemůžu vyhnat z hlavy je melodie, která ve filmu zazní několikrát. A nejsem sám. Během festivalu ve Varech jsem ji zaslechl několikrát od jiných lidí jak si jí broukají nebo pískají mimo tento film. Silnější 3*. (KVIFF2019) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si jako první na 54. ročníku KVIFF vybrala kvůli hodně divnému názvu ve spojení se synopsí slibující kombinaci "Funny Games" a "Jezera smrti". No, bylo to nakonec všechno trochu jinak. Rozhodně bych se obešla bez scén s kreslenými loutkami, ale jinak mi tohle drama o vyrovnání se se smrtí dítěte docela sedlo. Hlavně díky groteskně laděným scénám útoku tří podivínů, kterým jsem se smála nahlas a zároveň mi běhal mráz po zádech. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama