Reklama

Reklama

Vlastníci

  • Česko S péčí řádného hospodáře (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje… (CinemArt)

(více)

Recenze (1 096)

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Radši se podívám na nějakou holywoodskou slátaninu, než bych si znovu kazil zažívání tímhle hlubokým vhledem do povah českého národa. Snad jediné, co mě pobavilo, byla narážka na Babiše. ()

Michnak 

všechny recenze uživatele

Některé české komedie mě letos opravdu překvapily a to jsem byl u tohoto kousku sakra skeptický, jelikož se to odehrává u jednoho stolu. Jak je možné, že to nebyla nuda? Děj je živý, vtipy jsou svižné, hodně z nich se odehrává v pozadí, ALE hlavně je vytvořena geniální interakce postav. V místnosti není nikdo, kdo by tam neplnil svůj účel. Ještě že jsme tak debilní národ na to, aby mohly vznikat takové realistické předlohy. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná dialogovka v jedné místnosti. Ze začátku jsem si říkal, jsou ty postavy nesympaticky divné (samozřejmě účel), ale po chvilce jsem si na všechny zvykl. Já bych snad za souseda nebral ani jednoho. Občas jsem se i pěkně zasmál, ale někdy to bylo trochu trapné. Stoprocentně to stojí za zhlédnutí. Konečně takový typ filmu máme taky. Jenomže mě tam pořád něco chybělo. Aspoň nějaký kladný postavy, nebo víc vtipů, víc opilosti, seznámení s postavami… Nutno uznat, že závěr se povedl na jedničku. Nejradši bych tomu dal skoro plné hodnocení, ale něco mi říká, že toho opravdu chtělo víc. 7/10 ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Úplně beznadějné to není, tvůrce jde ve stopách např. filmu Bůh masakru, jehož kvality ovšem nemá, zejména tam, kde jsem o důvěryhodnosti Polanskiho filmu mírně pochyboval, tady jsem nad přehnaností jen krčil rameny. A pak jsem měl i problém s přehrávajícími herci. Pokud bych se na Vlastníky díval jako na komedii, jednoznačně se více nasměji na schůzích vlastníků v našem domě. Zbytečně přeceňovaný kousek. 60 % ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

12 rozhněvaných nájemníků. Havelka natočil takovou malou tragikomedii v duchu Formanových raných filmů, která od úvodu šlape naplno a minimálně první půlhoďka je asi to nejvtipnější, co jsem za poslední měsíce viděl. Asi bych se sice držel příště víc toho známého "opakovaný vtip není vtipem" a asi jsem doufal i v trochu jiný závěr, ale nakonec proč ne. Je to fakt dobré. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju, že bych se u českýho filmu nachechtal tolik, jako tady (jenom strašný zabití mě dostalo asi na 10 minut). Ale to bude taky tím, že vlastník nejsem, doufejme nikdy nebudu a reálnou předlohu jsem tudíž nikdy nezažil. Pár chybiček se ale našlo - naprosto zbytečný postavy Bernáškových, milion firmiček pana Nováka (nestačily by tak 3-4?), intelektuálně nesmělý Švec tam byl taky spíš do počtu a v podstatě celá poslední třetina filmu, který rozhodně nepůsobila jako nějaký vyvrcholení, ale spíš zmatek. Dojem napravuje skvělá Tereza Ramba (hlavně ten zoufalej výbuch), samozřejmě Lábus a Melíšková na zabití :-) Záporů je sice zhruba stejně, jako kladů, ale kvůli salvám smíchu zarovnám výše a s chutí někdy v budoucnu zopakuju. ()

legatio 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako fajn komedie, ale pak se chování postav úplně mění v jednu velkou nelogickou přehnanou hysterii. ()

pulula 

všechny recenze uživatele

Jak se píše na konci filmu: "Všechny postavy jsou smyšlené. Pokud vám někoho připomínají, zřejmě jste vlastníci." Tak to opravdu sedí. Skvěle jsem se u filmu pobavila a zavzpomínala. Kdo nezažil schůzi SVJ, dostatečně nepochopí hloubku filmu. Chválím skvělé herecké výkony. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Tohle může být skvělý jako divadelní hra, ale je to totálně blbý a nudný jako film. Vydržel jsem to v utrpení 20 minut a pak jsem to vypnul... ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Ohlasy mali Vlastníci skvelé. Moje pocity sú rozporuplné. Geniálne momenty tu striedajú tie jednoduchšie, akokeby určené pre diváka nováckych (či markizáckych) seriálov. Verné vyobrazenie častej absurdnosti bytových schôdzi striedajú prvoplánovo vymyslené nezmysly (nemožnosť opustiť schôdzu, keď už ste na prezenčke či voľba skrutátorov a pod.). Tereza Ramba tu hrá jedinú autentickú postavu, zvyšok sú karikatúrne postavičky. Postava Šveca má byť zrejme ľahko zostalá, hoci má prejav ako herec z národného... Dagmar Havlová na vlastnú žiadosť hrala postavu, ktorá sa jej vôbec nehodí (pričom postava Procházkovej, na ktorú ju pôvodne režisér Havelka zvažoval by sa jej hodila viac). Záver má akože vygradovať do absurdna, no ukončíme to fatalistickymi obrázkami kombinovanými s klasickou hudbou, ako keby mal byť celý film artovka od Sorrentina... Ťažko hodnotiť. ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český film letošního roku. Je pravda, že je to trochu víc osobní, protože dvakrát do roka procházím podobnou torturou, ale na našich schůzích se mi chce spíš brečet. Vlastníci jsou konverzační laskomina s asi nejlepší hereckou sestavou, jakou v domácím filmu pamatuju. A ty lidi tu navíc nejsou jen na ozdobu, ale hrají jako Slávie v Barceloně. Tah na branku absolutní a těch slovních gólů... A pak že to nejde... ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Vlastníci pracují s nejstarší uměleckou formou. Dávají dohromady několik základních předobrazů lidských charakterů a nechávají je spolu interagovat. Některé fungují lépe (homosexuál), jiné hůře (podnikatel ve všem). Snímek se cynicky točí v kruhu a s postupnou gradací vyhnívá to "nejlepší" z každého jednotlivce. Ačkoliv je toto opakování extrémně repetitivní, dokáže udržet divákovu pozornost. Snímek baví, ale nepřináší nic, než (tisíci) lety ověřenou zábavu. Aspoň půl * přidávám z laskavého patriotismu. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Dvanáct rozhněvaných mužů i žen v českém podání vlastníků bytů jednoho pražského činžáku. Bravurní, emotivní, skvěle zahrané. Divadelní verze mi unikla, ale po téhle premiéře bych si to sedíc před oponou zopakoval klidně znovu. Jak tenhle film vymetá všechny špinavé kouty české společnosti a ostře se trefuje do všech možných charakterových vlastností, jaké takový sousedíček může mít. Jestli nesnášíte své sousedy, pak je tenhle film pro vás jako dělaný. Buď zjistíte, že na tom ještě nejste zas tak špatně nebo jen potvrdíte, že přesně takhle to u nás je. U mě smích v jednom kuse střídal vztek, který jsem jen ztěžka potlačoval představami, jak rozjebávám kinové křeslo o xicht některých postav. Když opomenu Nabarvené ptáče, určené především pro zahraniční kritiku a festivaly, jsou Vlastníci nejlepším českým filmem roku 2019. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková 'švanda' jako jsem čekal po doporučeních od kamarádů, ale přesto hodnotím kladně. Především tu repetitvnost napříč všemi situacemi. Karikatura maloměšťáctví a předstíraného zájmu o společné. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Poměrně mrazivá komedie, u které se smějete jen do chvíle, kdy si uvědomíte, že každý známe několik podobných postav i v reálném životě. Svým způsobem je to spíš psychologický thriller. ()

Savel 

všechny recenze uživatele

12 rozhněvaných vlastníků, esenciální sonda do schůzek SVJ s atmosférou formanovských komedií a silnou kadencí chytrého satirického humoru ve šlépějích Kulového blesku. Na divadle brilantní. Adaptace trpí zejména nevhodně populárním obsazením a zbytečnou stylizací. S nulovou dějovou inovací a nulovým ozvláštněním adaptace mi přinesl víc zklamání než radosti, coby fanouškovi původního představení. ()

merit1 

všechny recenze uživatele

Síce som sa počas sledovania nasmiala, ale bol to smiech cez slzy. Rozhodne nejde o klasickú komédiu, ale neuveriteľne výstižnú sociologickú štúdiu. Stanfordský experiment v realite... ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak neskutečný bizár, že bych 100% věřil kdyby v úvodu byl titulek "natočeno podle skutečné události", a to vlastník SVJ nejsem a doufám, že nikdy nebudu. Normálové, kteří chtějí jednat, synáček tupoň, důchodce držgrešle, blbá komunistická drbna, nováčci co netuší která bije, "dědicové" a neskutečná byrokratická píča. To je nejvýraznější část složení téhle sondy ze života z jednoho SVJ. Z počátku to nejvíc rozjížděla Melíšková, její postava mě srala už od okamžiku, kdy poprvé otevřela hubu. Což nemusí být nutně chyba Melíškové, ve finále to vlastně zahrála dokonale. Potkat ji, tak ji pošlu do prdele už ve dveřích. V závěsu za ní zdatně sekunduje Havlovic bába, jejíž postava je ale ve finále spíše otravně neškodná. Ale to není vše přátelé, Lábusův dědek se postupně probudí a naservíruje další slušnou dávku zmrdství a zatuchlosti. A celé to vygraduje do grandiozně hysterického a vychcaného finále ze strany normálů a "dědiců". Bravo, po delší době zdařilý český kousek. ()

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Ceny české filmové kritiky – výsledky

Ceny české filmové kritiky – výsledky

02.02.2020

Nejlepším filmem roku 2019 byl českými kritiky zvolen road movie Staříci. Hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška o pomstě a spravedlnosti získal kromě nejvyššího ocenění na 10. Cenách české… (více)

Reklama

Reklama