Reklama

Reklama

Vlastníci

  • Česko S péčí řádného hospodáře (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje… (CinemArt)

(více)

Recenze (1 096)

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Dvanáct rozhněvaných vlastníků. Konečně mám po dlouhé době u českého filmu pocit, že někdo pochopil, co český film potřebuje. Že už je těch generických komedií dost, že tady je potřeba něco víc. O to víc mě překvapilo, že asi jeden z nejlepších českých filmů za poslední dekádu napsal a zrežíroval divadelní režisér a že je to jeho prvotina. Má to nápad, zajímavé provedení, myšlenku i pointu. To celé s hvězdnou pěchotou herců, upřímně bychom lepší na české scéně jen těžko hledali. Mám dojem, že máme na poli českých tragikomedií nový velký talent, o kterém ještě uslyšíme. Držím Jiřímu Havelkovi palce. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny excelentní jízda, pak to trochu ztrácí náboj, jak se snaží příběh uzavřít. Skvělé herecké obsazení. Členové výboru si hvězdičku přidají a nevlastníci uberou. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Z počátku skvěle rozjeté, aby se to celé postupně začalo ztrácet v přílišné karikatuře jednotlivých postav, která by nevadila, pokud by i nadále udržela úroveň humoru na slušné úrovni. Pointa na konci a vlastně i titulková tečka hodnocení opět zvedá, nicméně celkově nic, co bych chtěl vidět znovu. Přesto nadrpůměrných 65 % ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Parádní konverzační komedie ve stylu Jména či Boha masakru, takže za každou takovou v českých podmínkách palec nahoru. Námět z divadelní hry je skvělý, protože koho by při opravdových schůzích bavily ty pedantské formality stanov, volby zapisovatele či naplnění usnášeníschopnosti. Škoda jen opakujícího se humoru - když potřetí proletí hláška "já mám takovou firmičku...", tak už to vážně není vtipné, jenže potom je zmíněna ještě asi pětkrát. Takovou hlášku má bohužel každá z postav, což trošku filmu sráží body. ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Spíše bych to viděl na divadelní představení než celovečerní film. Pár dobrých hlášek jinak pro mě šeď a nuda i přes kvalitní herecké obsazení. Trocha jsem nalítl tak vysokému hodnocení, které teda moc nechápu. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Vlastníci se odehrávají v jedné místnosti, lítaj hlášky prakticky od všech postav, do kterých byli mimochodem obsazení herci, který fakt můžu. A smál jsem se, což je u českejch komedií někdy problém. Možná, že až film uvidím podruhý, přidám další hvězdu - 65%. ()

gazogazo odpad!

všechny recenze uživatele

"Ty jejich fotky strašně žerou toner." Tak díky scénáristi, díky dramaturgie. Tak tohle je absurdní humor, paráda! Prostě skvělá a nádherná doslovnost Deluxe 3000. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Viděno v době, kdy celý svět kosí virus zvaný COVID - 19. Zhlédnutím jsem se chtěl trochu odreagovat od velké psychické zátěže současnosti a to jsem si dal. Ano, smál jsem se mnohokrát, protože je to nesmírně vtipné a herecky skvěle zahrané, ale z toho filmu je mi zároveň smutno. Pár lidí se není schopno dohodnout prakticky na ničem, jeden druhého uráží a pohrdá jim. Celé to odráží náladu v naší společnosti, kdy všichni chtějí prosadit jen ten svůj názor a názory jiných je nezajímá. V takové době se daří populistům a těm, co slibují lepší zítřky. Starý bolševik Kubát to jasně říká: " Dobře brzy zase bude". ()

caramell 

všechny recenze uživatele

To není komedie, ba né, to je dokument. A tak realistický, že mi na něj fakt nebylo vůbec příjemné koukat a několikrát jsem se přemlouval, abych ho dokoukal. Navodit tak silný pocitu trapna a znechucení pouze na základě dialogů postav? Absolutorium pro scénář a herecké výkony. ()

DWR 

všechny recenze uživatele

Chvílemi vtipná komedie, rozhodně jeden z lepších filmů ČR. Vynechal bych záběry na prázdný byty! Je zajimavé sledovat politickou a gender rozmanitost. Konec se mi nějak nezalíbil. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že si v tom najde svoje asi každý kdo někdy zažil domovní schůzi či zkrátka soužití v bytovém domě :-) Typické charaktery postav, k nim dobře vybraní herci a kvalitní dialogy jsou jediné tři prvky o které tu vlastně jde. Škoda jen že v druhé polovině film najednou začne ztrácet na tempu a celé se to tak nějak rozpadne. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

H: výborná komedie odehrávající se v jedné místnosti. Skvělé a uvěřitelné herecké výkony jdou ruku v ruce s reálnými dialogy. Příběh drží po celou dobu a finále stojí za to. Pokud je tohle divadelní hra, musím to vidět. 5* ()

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Ceny české filmové kritiky – výsledky

Ceny české filmové kritiky – výsledky

02.02.2020

Nejlepším filmem roku 2019 byl českými kritiky zvolen road movie Staříci. Hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška o pomstě a spravedlnosti získal kromě nejvyššího ocenění na 10. Cenách české… (více)

Reklama

Reklama