Reklama

Reklama

VOD (1)

Katherine Newbury je jedinou ženou, které se kdy povedlo po několik let moderovat úspěšnou večerní talkshow. Když je však označena za „ženu, která nenávidí ženy“, rozhodne se urychleně přijmout nezkušenou Molly, která je tak jedinou ženou mezi stávajícími scénáristy. Přijetí Molly možná přišlo pozdě. Hrůzu nahánějící Katherine totiž musí čelit nízké sledovanosti a rozhodnutí stanice nahradit ji za někoho sympatičtějšího, ideálně mladého muže. Molly je odhodlaná dokázat, že práci nezískala jen kvůli svému pohlaví a chce Katherine pomoci a oživit její talkshow a kariéru… Svými činy však docílí větších změn, než původně zamýšlela. (Falcon)

(více)

Recenze (65)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zakončovací film 54. ročníku karlovarského festivalu. Chápu snahu nabídnout divákům po devítidenním maratonu náročných festivalových filmů něco odlehčeného, ale čeho je moc, toho je příliš. Americká komedie o polepšení nerudné hrdinky přesně podle šablony, v níž je pomalu více liberální agendy (doslovné, hlasité a otravně moralizující) než vtipu. Tohel nemělo na festivalu co dělat. #KVIFF2019 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nebýt Emmy Thompson, kterou mám velmi rád a herecky je pořád extra třída, dal bych odpad. Mindy Kaling bych za tenhle scénář dal týden uklízení v tureckým kriminále, opravdu neuvěřitelná amatérsky, ukecáná nuda. Krátce před tím jsem viděl film, kde velcí digitální aligátoři žrali lidi, modlil jsem se ať přejdou do tohohle filmu a sežerou všechny a Mindy Kaling ať sežerou rovnou dvakrát, protože herecky je zoufalá, ale scénaristicky je na úrovni vodovodní sítě v Pakistánu. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mindy Kaling mi není vůbec sympatická.. Tento zjev Hollywoodu nemá dlouhé životnosti, zkušená Emma T. vše zachraňuje neuvěřitelným charisma oproti mladé hlavní hrdince. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Přestože to má jen něco málo přes 100 minut, při sledovanī sem měl pocit, že už to jsem po 140 minutách a stale není konec...části nebyly špatné, ale jako celek to nudí ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Šablónovitá jednohubka, ktorá neurazí, naopak má (hlavne v prvej tretine) množstvo skvelých momentov, za väčšinu ktorých môže fantastická Emma Thompson. Bohužiaľ scenár vyzerá ako prvý draft, ktorý bol narýchlo posunutý do produkcie. Aj keď divák neočakáva žiadne prekvapenia, lebo tento príbeh sme videli už desiatky ak nie stovky krát, jednotlivé okamihy, ktoré majú zapadnúť do mozaiky, často pôsobia ako narýchlo zbúchaná vata. Chcelo to ešte aspoň zo tri krát prepísať. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Late Night" je už len typickou americkou dramédiou presne nalinajkovanou podľa klasického konceptu. Nič viac, nič menej. Má to pár dobrých momentiek, ale k tomu sa dostaneme. V prvom rade musím povedať, že aj keď sama Mindy Kaling napísala scenár, tak si do toho pridala veľké množstvo typických barličiek a výsledne to nemôžem ohodnotiť ako zaujímavý film. Pretože mu chýba niečo, čím by sa zvýraznil od ostatných. Nasleduje to rovnakú cestu. Je to tak predvídateľné, že vieme presne čo sa stane. A jediné, čo to môže držať je humor filmu. Ktorý je na mňa trošku mix. Je tu niekoľko skvelých fórov potom, čo Katherine vystúpi pred publikom stand up komédie. A ako začne hovoriť sama o sebe to začne humor dvíhať. A potom sú tam scénky, kde ma Emma Thompson skutočne pobavila tým, ako to celé podala. No potom sú tam aj vtipy, ktoré moc nefungujú. A viem, že to nie je jednoznačná komédia. No problém je, že ja nechcem, aby sa film snažil byť vtipný.Chcem, aby v skutočnosti vtipný aj bol. A je to občas dobré, občas nie moc dobré. Jediné čo filmu aspoň trošku dám mimo klišé zóny je fakt, že tu nemáme nejakú reálnu love story. To je celkom niečo nové. Niečo sa tu deje, ale jednoznačne to povedané nebude a ani nebude žiadna veľká pusa na záver filmu. Všetko ostatné ale patrí do klišé zóny. Plusy filmu? Ako som povedal, Emma Thompson tu má dobré momentky. Katherinino manželstvo je veľmi prirodzené (hoci tam musíme mať jednu násilnú momentku pri konci ako konflikt) a Thompson s Lithgowom ladia veľmi dobre. Ako postava sa mi Molly celkom páči. Myslím si, že má v sebe dostatok šarmu a optimizmu, ktorý mám rád. A v tomto smere Mindy Kaling ako herečka podala aj skvelý výkon. Herecké výkony sú samé o sebe okey a réžia je celkom fungujúca, no film potreboval lepší scenár, ktorý by nešiel tradičnými cestami. Chcelo to niečo viac a niečo inovatívnejšie. Hodnotenie: C+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Asi nejfeminističtější film roku.Thompsonová ví jak používat hlášky. Srdce filmu ale spočívá s párování podivného páru Dame Emma s Mindy Kaling.Late Night nabízí únik do světa měkkými hranami, jasných barev a jednoduchých zelení. Autorka scénáře, která zde i hraje a je i producentka Mindy Kalingová si zde napsala tak trochu autobigrafickou roli ne právě atraktivní Američanky indického původu, která se přesto prosadila v showbyznysu. V komedii Ďábel nosí Pradu bavily obě, povýšená Meryl Streepová i nemotorná Anne Hathawayová při své proměně z ošklivého kačátka. Kdežto Kalingová ve své roli Thompsonovou zásobuje vesměs jen obecnými ušlechtilými poučkami – a hlavně neumí hrát, což při jejich konfrontačních scénách vyloženě bije do očí. Nadto Late Night slibuje zábavu už proto, že se odehrává v zákulisí takzvané late night show, která by měla vtipem vyloženě hýřit. Nicméně většina žertů se bezzubě točí kolem politicky korektní rozmanitosti, tedy od tmavé ženy v prostředí nadutých bílých mužů, kteří si zabrali i dámské záchody, až po stesk, co si počne padesátnice v Hollywoodu, kterou chtějí před kamerou nahradit mladším a vulgárnějším kolegou, idolem sociálních sítí. Ještěže tu co pět minut zazní spasitelné „Nevzdávej to!“ Vedle Thompsonové, jejíž břitká ironie dává melodramatu alespoň trochu zralého nadhledu, zbývá jediný zajímavý prvek, totiž mechanismus výroby každodenní relace, na jejímž počátku stojí armáda scenáristů hledajících inspiraci v ranních novinách a na konci zářivá světla reflektorů ve studiu, kde předem připravené, probrané a zkrácené glosy hvězda předčítá. Jenže o profesní tajemství v Late Night tolik nejde, pokud se pomine snaha o zvýšení sledovanosti ve stylu „vyjdi s kamerou mezi lid“. Naopak sem autorka pašuje románky na pracovišti včetně skandálů a slz, které zápletku ještě rozdrobí. Celkově je to plochá až úmorná podívaná. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Některé nezdařené prvky jakoby naznačovaly, že se díváme na komedii. To však ani omylem. Vtip nebyl jediný a pokusy o ně chabé. Naopak převládalo spíš upachtěné drama o stárnoucí moderátorce, která se zuby nehty drží svého povážlivě se kývajícího křesla a nechce přijít o džob snů. Snad ji s tím pomáhá nedávno přijatá indická žena, která do doposud stoprocentně bílého a mužského kolektivu vnesla …. co vlastně? Všichni se tváří, že ona je tím svěžím větrem a studnicí nápadů, přitom holka vymyslí jeden vtip (údajně) a akorát prudí a řeší svoji kariéru a trochu i citový život. Takže nedává vůbec smysl, proč ji všichni najednou tak zbožňují, objímají, vyzdvihují do nebes a dokonce i dosud odtažitá moderátorka zjihne…. Nedává to žádný smysl, kromě toho, že film byl natočený jako podpora myšlenky, že kolektivy mají být různorodé co se týče pohlaví, preferencí i barev. S čímž třeba já osobně souhlasím, ale film téhle myšlence posloužil maximálně tak medvědí službou, protože ji nedokáže nijak obhájit, spíš ji ukazuje jako něco násilného a ve své podstatě neúspěšného. Pokusy upadající moderátorky o nové pojetí show jsou ubohé a podbízivé a spíš je celý výsledek smutný. Jakoby říkal, že o solidní novinařinu už nikdo nemá zájem, proto nemá cenu, a je dokonce na škodu, se snažit a raději vyjděme publiku vstříc tím, že jim dáme veselé rozhovory se slečnami, které čuchají k psímu zadku (a to doslova). _____ Snímek je zajímavý jedině tím, že ukazuje, jak mohutné zázemí má slavný moderátor a jak za zdánlivě vtipnou improvizací v night show stojí v bohatších zemích a televizích vždy početný kreativní tým. SHRNUTÍ: Labutí píseň hloubavější žurnalistiky a agitka o pestrobarevnosti. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Filmové komedie z prostředí stand-up jsou často ty nejméně vtipné komedie. Zakončovací snímek KVIFF Late Night je toho důkazem. Šarm Emmy Thompson se scénáři daří přizabít ohranými vtipy o sexismu a fyzickou komedií s odpadky. Nadějné téma probíhá zcela předpověditelně. Jinak je to ale perfektně snesitelný film. 2,5* ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Tož nezasmiala som sa ani raz, ale poplakala som si. Pravdepodobne to bude tým, že Mindy je pre mňa jednoducho nevtipná. A že Thompson a Lithgow ma v minulosti rozplakali u mnoho krát, ich mimika, práca s hlasom a gestá sú... dokonalé. Plus plot bol dosť divný. Komička, ktorá je vraj perfekcionistka, ale ktorej zároveň už 10 rokov akoby nezáležalo na jej show. Miestnosť plná buď neschopných alebo komicky prudko nevyužitých scenáristov, ktorí sú vo filme asi len preto, aby ostatní mohli opakovať, že majú miestnosť plnú bielych mužov. A ukázali, ako je hlavná hrdinka zlá, keď ju nezaujímajú ich osobné životy a chce od nich nové vtipné nápady, lebo to je predsa katastrofa. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá komedie ze zajímavého prostředí, která se až moc zaměřuje na feminismus a rovnost obecně. Film se na to soustředí tak moc, že je vlastně plý sexismu a rasismu. Ale když jsem se to rozhodla ignorovat, zbytek filmu byl vlastně docela fajn. Žádný zázrak, ale ani propadá. Mindy byla na pěst, ale Emma Thompson výborná jako vždy. 3* ()

Derek 

všechny recenze uživatele

vsetko s emmou thompson je vynikajuce (ako i ona) ale pasaze s mindy kailing su nic moc extra (i vdaka faktu ze ten pribeh sme videli uz sto krat a lepsie) i tak ide o prijemnu jednohubku, ale nic viac... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film by mohl mít potenciál být dobrý, ale prostě se mu to nedaří. Nebýt úžasné Emmy Thompson, která to jako jediná drží nad vodou, tak bych filmu dala ještě menší hodnocení. Při sledování jsem se ani jednou nezasmála a to má být komedie. Mindy Kaling, ať je sebevíce talentovaná, tak mi bude asi nadosmrti nepříjemná a nesympatická. Nemohla jsem si na ní vůbec zvyknout, navíc mi přišlo, že neumí vůbec hrát. Také mě mrzí, že z filmu nevyždímali to nejlepší pro diváka. Bohužel to dávám za vinu režisérce podprůměrných komedií. Škoda, že to nešlo na stůl někomu lepšímu. Chvílemi mi i připadalo, že film trochu vykrádá Ďábel nosí Pradu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale svojim charakterom mi to až príliš pripomínalo film The Intern, akurát prostredie módneho on-line shopu nahradilo zákulisie talkshow. Inak, to bolo do veľkej miery veľmi podobné, a dokonca mi to občas prišlo ako taká vykrádačka. Napokon bolo tým najlepším z celého filmu postava Molly Patel, ktorá mi tam prišla ako jediná vtipná. Ostatní boli akoby komparz a ani sa nečudujem, že si pani Newbury nepamätala ich mená. Keby som predtým nevidel The Intern, tak by sa mi to páčilo zrejme odosť viac. Takto je to kdesi na hranici 2 a 3 hviezd. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nečekal sem nic a překvapivě jsem se bavil víc než slušně.Příběh je sice jedna velká šablona o tom jak protivná a svojí show unavená hlavní hrdinka procitne a za pomoci nové scénáristky se stane znovu miláčkem národa,ale díky Emmě Thompson se dá bez problémů vydržet.Nebýt závěru,který obsahuje potřebný zádrhel (me2) a následnou moralitku,bylo by Late Night vlastně fajn feel good movie...60% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Late Night je komedií, která se v průběhu dění transformuje spíše v tragédii útočící na divákův Varolův most. Indický outsider nepřekvapivě zvítězí, za což sklidí ovace od produkce a samozřejmě své chudé rodiny, která v Džajpurů (stát Rádžasthán) pracovala jako telefonní podpora. 32 % Celosvětový příjem k 17. 1. 2020: $22,386,555, což je 5,6 násobek rozpočtu ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zákulisie denných-nočných show sa nevidí často. Kreatívci sú zvláštne stvorenia, ktoré sa musia potýkať so všeličím. Skláňam klobúk, keď to dokážu vydržať s neurotickým šéfom a neprijebať mu. Na druhej strane, film až veľmi priateľský ku všetkým a kontroverzný len na povrchu a v začiatku. Nenudí, ale ani nejak extrémne nenadchne. Možno pre to obsadenie. 2 z 5 ()

Reklama

Reklama