Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďalší thriller podľa skutočných udalostí, ktorý nás zavedie pod kožu a do útrob súčasnej americkej spoločnosti, zmietanej rôznymi krízami vrátane morálnej. Idealista Daniel J. Jones (Adam Driver) je svojou šéfkou, senátorkou Dianne Feinsteinovou (Annette Beningová), poverený vedením vyšetrovania programu CIA na zadržiavanie a vypočúvanie osôb vytvoreného po 11. septembri 2001. Jonesova neúnavná honba za pravdou prinesie odhalenia, ktoré odhalia, ako ďaleko zašla najvyššia národná spravodajská agentúra, aby zničila dôkazy, obišla zákony a skryla šokujúce tajomstvá pred americkou verejnosťou. Po 11. septembri totiž CIA začala používať brutálne metódy vypočúvania podozrivých z terorizmu, čo viedlo k mnohým škandálom a vyšetrovaniu programu zadržiavania a vypočúvania, ktorého "rozšírené techniky" sa ukázali ako nemorálne a neúčinné. Keď sa Jones a senátny vyšetrovací výbor rozhodnú zverejniť výsledky svojho vyšetrovania, CIA a Biely dom sa tomu snažia zabrániť. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (76)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Není den, kdy bych alespoň nějakým způsobem nezavadil o tématiku terorismu, která mě v nemalé míře zajímá. Proto velmi rád sahám po jakémkoli kousku, co ji obsahuje, byť ne pokaždé mě dokáže vtáhnout tak, jak bych si představoval. Takovým typickým příkladem je právě Zpráva, film, co nabízí vždy bezchybného Adama Drivera, ale také až přehršel vyjednávacích diplomatických aktů, které obyčejný smrtelník není schopnen všechny pobrat. [viděno na Prime Video 18.11.2022] ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tyto snímky s žánrovým zaměřením na politiku a tajné služby mám čím dál tím více v oblibě! Člověk se alespoň dozví tunu informací o tom, jak to vůbec v jádru pod pokličkou funguje. A že to má čím překvapit! Torture Report sází na excelentní herecké obsazení, kterému vévodí úžasný Adam Driver. Opět ukázal svůj talent, do své role se úplně zažral. I ostatní ansámbl předvedl kvalitně odvedenou práci, potěšil Levine v roli ředitele CIA. Údernost dialogů připomene ty nejlepší žánrovky jako od Sorkina, scénáristicky jednoduše film vybroušený do posledního detailu. A jsem šťastný, že jsem opět o nějaký ten malý kousíček chytřejší v této problematice. A na závěr...Též jsem se utvrdil v jedné věci....Jedinec toho zmůže málo proti celému systému. Smutný, leč pravdivý fakt. Poctivá filmařina. 7,5/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Temná strana Síly republikánských agentur se svým programem výslechů, který zřejmě nebyl tím správně zvoleným nástrojem vs. pro věc zapálený Kylo Ren na straně demokratických Jediů. Chápu ten jeho idealismus a smysl pro spravedlnost, ale stačil by jeden blízký, co by zahynul rukou teroristů a stát se Sithem by nebylo tak obtížné.. Věcná konverzační smršť z kanceláří státních úředníků se společnými cíli, ale rozdílnými zájmy. Soderberghův scénárista do ní vtisknul sterilní chlad svého režiséra, nicméně tajemství atraktivity jeho stylu zatím neodhalil. Vyvrcholení s nasyceným vlkem a nepoškozenou kozou odpovídá realitě. Berme to tak, že při práci agentur potírajících terorismus jsou nejdůležitější právě ty věci, které se nestanou.. Můžeme na Ameriku oprávněně nadávat kvůli směru, kterým se vydává, ale některé demokratické principy má nastavené dobře. Jinde by třeba při pokusu sestavit podobný report vypadli z okna.. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(72/2022) / Dávam plných 10/10 Scottovi Burnsovi ako scenáristovi tohto filmu. Je neskutočné ako sú dve hodiny čistého rozprávania o jednom vyšetrovaní od začiatku do konca zaujímavé. Celý film ide cestou chladného, faktografického podávania informácií. Jediný náznak jemných emócií je vidieť koncom filmu na Adamovi Driverovi, super zvládnutá rola, zase raz. Na film sa treba fakt sústrediť aby človek pochytil všetky fakty, vzťahy a politiku a aj napriek nie úplne lineárnemu rozprávaniu sa to dá zvládnuť. Nech si o USA myslíme hocičo, vo filme zaznie jedna pravda, je to jedna z mála krajín kde k takémuto vyšetrovaniu môže dôjsť a byť dokonca zverejnené. Finálne vyznenie je ale docela pesimistické a zodpovedný ľudia sa nikdy pred súdy nepostavili. Výborný film ale asi len pre menšinové publikum. (8/10) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud mi ve svých začátcích připadal Adam Driver jako vrchně nesympatický budižkničemu, tak v posledních pár letech jsem z jeho výkonů tak nadšen, že každý další film s ním kvituji jako zahrádkář velkou nabídku cibulek narcisů. Když se k tomu přidá smysluplná zápletka, tak má film jednoduše vyhráno. 86 % Celosvětový příjem k 31. 1. 2020: $232,305 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme sa spomenie dokument s názvom "Panetta Review". Jedná sa o interný dokument CIA, ktorý prešetroval program rozšírených vypočúvacích techník zavedených CIA po 9/11. Výsledky tohto dokumentu si protirečia s oficiálnym dokumentom, ktorý na margo toho vydala CIA a zároveň sú identické s dokumentom, ktorý zverejnil Spravodajský výbor senátu, voči ktorému CIA tak tvrdo bojovala, aby nebol zverejnený. Panetta Review doteraz nebol zverejnený. (Real Tom Hardy)
  • Hoci Annette Bening osobne pozná Dianne Feinstein, ktorú tu stvárnila, rozhodla sa s ňou počas natáčania nestretnúť ohľadom pomoci lepšieho stvárnenia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama