Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďalší thriller podľa skutočných udalostí, ktorý nás zavedie pod kožu a do útrob súčasnej americkej spoločnosti, zmietanej rôznymi krízami vrátane morálnej. Idealista Daniel J. Jones (Adam Driver) je svojou šéfkou, senátorkou Dianne Feinsteinovou (Annette Beningová), poverený vedením vyšetrovania programu CIA na zadržiavanie a vypočúvanie osôb vytvoreného po 11. septembri 2001. Jonesova neúnavná honba za pravdou prinesie odhalenia, ktoré odhalia, ako ďaleko zašla najvyššia národná spravodajská agentúra, aby zničila dôkazy, obišla zákony a skryla šokujúce tajomstvá pred americkou verejnosťou. Po 11. septembri totiž CIA začala používať brutálne metódy vypočúvania podozrivých z terorizmu, čo viedlo k mnohým škandálom a vyšetrovaniu programu zadržiavania a vypočúvania, ktorého "rozšírené techniky" sa ukázali ako nemorálne a neúčinné. Keď sa Jones a senátny vyšetrovací výbor rozhodnú zverejniť výsledky svojho vyšetrovania, CIA a Biely dom sa tomu snažia zabrániť. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (76)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých malých dôležitých filmov, ktoré na vás strieľajú jednu informáciu za druhou. Nie len preto aby pôsobili komplexne, ale aj aby ste cítili nutnosť postáv vyrovnať sa s týmto problémom. Páčilo sa mi to. Uvedomelých filmov na túto tému je málo a Burns očividne vie čo chce povedať a robí to s precíznosťou a v zásade aj zábavne. Na film sa dobre pozerá a nenudí, hoci chrlí jednu informáciu a meno za druhým. Tým čo sa nevyznajú do politiky USA je to možno na začiatku mätúce ale v centre stojí súboj muža proti obrovskej machinácií, ktorá si nemá potrebu priznať vinu za niečo, hoci by mala. Driver presvedčivý a rovnako aj priehršť ostatných hercov. Dôležité ale nie pre každého. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Temná strana Síly republikánských agentur se svým programem výslechů, který zřejmě nebyl tím správně zvoleným nástrojem vs. pro věc zapálený Kylo Ren na straně demokratických Jediů. Chápu ten jeho idealismus a smysl pro spravedlnost, ale stačil by jeden blízký, co by zahynul rukou teroristů a stát se Sithem by nebylo tak obtížné.. Věcná konverzační smršť z kanceláří státních úředníků se společnými cíli, ale rozdílnými zájmy. Soderberghův scénárista do ní vtisknul sterilní chlad svého režiséra, nicméně tajemství atraktivity jeho stylu zatím neodhalil. Vyvrcholení s nasyceným vlkem a nepoškozenou kozou odpovídá realitě. Berme to tak, že při práci agentur potírajících terorismus jsou nejdůležitější právě ty věci, které se nestanou.. Můžeme na Ameriku oprávněně nadávat kvůli směru, kterým se vydává, ale některé demokratické principy má nastavené dobře. Jinde by třeba při pokusu sestavit podobný report vypadli z okna.. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Ano ano, průser jako kráva o kterém se raději moc nemluví, nejvýše někde občas špitne. Je zajímavé, kolik psychopatů se ve jménu humanity dostává k moci. Zkrátka, zkraje se mi to zdálo jako průměrně natočený film, pak se mi udělalo zcela vážně poněkud mdlo i bez toho, že bych měla iluze o protistraně a finálová část, ač stejně víme, jak dopadla, byla velmi realistická a ten obludný balvan, který měl Dan na krku, evidentně spadnul, leč bez iluzí. Práce agenta není med, nemusíte mít totiž osobní život, pakliže chcete být dobří. Velmi dobré obsazení filmu a samozřejmě, Adam Driver je tak ošklivej až je hezkej, s prapodivným střihem na hlavě. Celkově výborné čtyři hvězdičky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Hmmm, v poslední době mám na filmy kritizující metody zahraniční politiky USA (a nejbližších spojenců) štěstí. Official Secrets, které jsem viděl dříve, vycházejí ze srovnání obou snímků lépe, protože byly přece jen živější, The Report byl na mě přece jen poněkud suchopárný. Já tedy chápu, že se na obří hromadě papírů a sklepní kobce jen těžko staví akční thriller, ale i tak... Nikdy jsem neměl rád inkviziční praktiky, nemám rád ani náboženské fanatiky (to jde ostatně ruku v ruce) a vůbec nechápu, proč byli Američané tak překvapeni, když museli čelit teroristickým útokům. Vždyť to byli oni sami společně se Sověty, kdo vyzbrojil kdejakou bojůvku na planetě, jen aby získali větší vliv než jejich protivník. Teď se to oběma stranám vrací jako bumerang a zároveň se ukazuje, že proces v Norimberku byl jen dobovou fraškou. Zlepšení je v nedohlednu, američtí voliči sice dostanou klíčové informace, ale stejně zvolí do Oválné pracovny Velkou Hubu. 4*- ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, jestli se mě film snaží nakrmit faktem, že mučit zajaté teroristy je nelidské, spláše u mě nad výdělkem, pak se to stáčelo k tomu, že to mučení nemá efekt na získáné informace, což bylo vůči mě nefér, protože to nemám šanci posoudit, aby to nakonec ukázalo na americké tepání ameriky a nutno říci, že od této chvíle se pro mě film stal velmi zajímavým a dialogy jsem poslouchal mimořádně pečlivě, jo, jo bavilo mě to. Adam Driver je tradičně skvělej a to tady tu hlavní roli pojal opravdu tak, aby nějak zásadně nevyčníval nad podstatou sdělení filmu i to je umění a ne malý. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodne sa plánovalo natáčať 50 dní s rozpočtom 18 miliónov amerických dolárov. Rozpočet klesol na 8 a dni na 26. Režisér Scott Burns uviedol, že herci vrátane Adama Drivera dostali minimálny, skoro žiadny plat. (Real Tom Hardy)
  • Najväčším paradoxom je, že Spravodajský výbor senátu zdokumentoval 20 najfrekventovanejších a prominentných príkladov protiteroristických úspechov, za ktoré CIA vďačila práve rozšíreným vypočúvacím technikám, no po zdokumentovaní vysvitlo, že boli mylné. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama