Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 2002 k příležitosti 30. výročí zahájení natáčení seriálu M*A*S*H napsal i režíroval Alan Alda dokument o setkání herců a producentů z legendárního seriálu M*A*S*H, aby zavzpomínali na staré dobré časy, byli to: Alan Alda, Wayne Rogers, Mike Farrell (byl výkonným producentem tohoto dokumentu), McLean Stevenson (pouze archivní záběry, protože zemřel), Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville (pouze archivní záběry, zemřel), David Ogden Stiers, Jamie Farr, William Christopher, Allan Arbus, Gary Burghoff, Larry Gelbart (producent, scénarista a režisér seriálu M*A*S*H), Gene Reynolds (producent, scénarista a režisér seriálu M*A*S*H, byl výkonným producentem tohoto dokumentu) a Burt Metcalfe (producent, scénarista a režisér seriálu M*A*S*H a byl výkonným producentem tohoto dokumentu). Natáčelo se ve Studiu 9 v Hollywoodu, zde se natáčel i seriál M*A*S*H, také kulisy byly stejné. (krib)

(více)

Recenze (29)

Mertax 

všechny recenze uživatele

K narozeninám jsem dostala cd, celé popsané nadšeným textem a malými nápovědami - co se obsahu dárku týče. Vůbec mě nenapadlo, co by to mohlo být, byla jsem vteřinu od vteřiny zvědavější, rychle jsem zasunula médium do mechaniky a konečně se dozvěděla, že na mě čeká 85minutový vzpomínací dokument na 11leté natáčení mého oblíbeného seriálu Mash! Pozorovat herce, jež mají po tolika letech vrásčité tváře, ale pořád se stejnými rysy, je zajímavé. Není to klasický dokument, kde všichni tvrdí, jak to bylo super natáčení a že se ze všech stala jedna velká rodina. Podobné věty sice padnou, ale těm hercům to věříte, vidíte, že to není tradiční povrchní komentář. Velice vtipné je sledovat pokažené záběry z několikrát natáčené scény 55. epizody (Officer of the Day), kdy se Radar převlíká před Hawkeyem, ale Alda se pokaždé rozesměje a není schopen říct svou repliku. Herci sedí ve studiu a nenuceně konverzují (bez moderátora), nepřekřikují se a je vidět, že i po takové době si detailně leccos vybaví. Vše je prostříháno scénkami ze seriálu a také rozhovorem se zesnulým představitelem Franka. Kdo by zkrátka nerad nahlédl pod pokličku - v tomto případě spíš pod skalpel - fenoménu M*A*S*H? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro každého fanouška legendárního seriálu M*A*S*H. Je příjemné vidět po 30 letech známé tváře v přátelských rozhovorech, které naznačují, jak dobrá parta se během 11 let, co se natáčelo, utvořila. Je pravdou, že Loretta Swit a Harry Morgan tu příliš prostoru nemají, nejvíce hovoří Alan Alda a Mike Farrell, ale to vůbec nevadí. Dokument je rozdělen do několika tematických celků a každý má co říct. Potěší též záběry s již zesnulými herci. Počin k 30. výročí umožní divákům, ale i hercům zavzpomínat, pobavit se a dozvědět se i něco nového. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Krásné a dojemné vzpomínání, škoda, že se toho představitelé Plk. Henryho Blaka a Mj. Burnse nedožili. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vidieť po rokoch skoro celú pôvodnú bandu (v tej dobe to mali za sebou len Burns a Blake), ktorá spolu stále pekne vychádza, bol neskutočne dojímavý zážitok. Pritom to nie je len o nostalgii, ale dozviete sa aj celkom zaujímavé veci zo zákulisia. Proste pre fanúšikov seriálu povinnosť. 10/10. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Dokument se známými, i když věkem zvrásčenými známými tvářemi, nás provede charaktery jednotlivých postav, nahlédneme do zákulisí natáčení, uslyšíme mnoho zajímavých historek a či shlédneme spousty střihů ze seriálu. V závěru solidně emocionálně vypjatý pořad pobaví, rozslzí a potěší... Pro fanoušky MASHe naprostá povinnost! ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Hodnocení dokumentů nebo dokumentárních filmů je velmi těžké - zvláště když se týká něčeho, co mám opravdu rád a fenomén MASHe do této kategorie určitě patří. Kdo ví, jak vlastně tento dokument vznikal - vyprávění herců byla skutečně velmi poutavá a zábavná ( i přes to, že pár příběhů je notoricky známých) samozřejmě dobře proložená skvěle vybranými pasážemi ze seriálu. Zajímvé je, e až na dva herce všichni byli živí a zdraví - dokonce i představitel plukovníka Pottera žije dodnes a to se prosím narodil v roce 1915! Bylo úžasné zavzpomínat na seriál, jehož epizody jsem viděl několikrát všechny... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Příjemné povídání staré známé herecké party (kromě zde uvedených se tohoto setkání zúčastnil ještě Allan Arbus, který v seriálu hrál psychiatra Sidneyho Freedmana) a tvůrců seriálu (Gene Reynolds, Larry Gelbart a Burt Metcalfe), konané symbolicky třicet let od začátku seriálu. Kromě různých historek ze zákulisí a profilů hlavních postav si zde vzali na paškál i některé výjimečné epizody seriálu (kromě závěrečného filmu například odchod Henryho Blakea, černobílé Interview, nebo třeba epizodu natočenou z pohledu zraněného vojáka). Hezky jsem si zavzpomínal a hned mám chuť zase zkouknout celý seriál pěkně díl po dílu... ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumentu bylo jasně ukázáno, že herci si mezi sebou vytvořili jiná pouta, než pouze herecká a profesionální. Oni jsou opravdu rodina. Jinak velice zajímavý dokument - byly zde ukázky a rozbory některých epizod, historky z natáčení a ze soukromí herců, jejich názory a postřehy. Nemohu jinak než plný počet. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky MASH 4077 je toto třešnička na dortě. Nostalgické milé a vtipné vzpomínání komplet osádky MASH (kromě už umřelých). Vřele doporučuji už jsou i titulky :-) 100 % ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

MASH je pro me kultovnim serialem, ktery uz jsem cely zhledl nekolikrat. Ale toto je vicemene mlaceni prazdne slamy. Na tech par zajimavosti, je tam porad same opakovani serialovych scenek a krom Aldy se tam ostatnim nedostava tolik prostoru. Jo jasne ze si to tam uzivali a ze si chteji i uzivat seslost po tolika letech, ale byt tam mene ukazek ze serialu a vice serioznich rozhovoru, bavilo by me to vic. Nebo jinak hodina a pul je na mapovani takoveho fenomenu malo. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Zbylí herci ze seriálu M*A*S*H se v roce 2002 sešli, aby zavzpominali na starý časy. Každej si řek to svoje, nikdo se nepřekřikoval, nikdo se nehádal. Je zajímavý vidět ty herce jak se změnili. A to už uplynulo dalších 8 let. Podle očekávání nejvíc mluvil Alan Alda, naopak se k mýmu zklamání Loretta Swit téměř nedostala ke slovu. Každopádně je to zajímavej dokument a pro fanoušky seriálu skoro povinnost. PS:Harry Morgan (alias pluk. Potter) se narodil 1915 a ještě pořád žije...to mě podrž. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Docela poutave poohlednuti za jednim serialem. Kazdy z hercu vylici sve pocity o serialu, zda ho dale ovlivnil ci ne a co pro nej ucinkovani znamenalo. Je neobvykle sledovat tyto herce 30 let po skonceni serialu jak stale s nadsenim sleduji, ze jejich serial oslovil tolik milionu lidi na celem svete a jistojiste jeste oslovi. Pro me osobne MASH byl srdcovou zalezitosti, takze jsem si toto poohlednuti opravdu uzil. Jen je velika skoda, ze se tohoto dokumentu nedozili nekteri herci a tvurci, kteri by k vysledku jenom pridali. ()

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl jen obyčejný dokument zaplnění bezduchým tlacháním o ničem. Byl vyjímečný tím, že jakmile se všichni přítomní herci Mashe sešli připomínali rodinu, která se 30 let neviděla a my diváci jsme měli štěstí toto shledání zažít spolu s nimi. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Hromada ukázek ze seriálu který notoricky dobře známe, místo aby dostali prostor samotní herci po letech. Škoda tohoto pojetí. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Až je trochu člověku smutno, když vidí ty zestárlé obličeje hlavních protagonistů tohoto legendárního amerického seriálu. Neuvěřitelné hlavně je, že bych se na něj mohl koukat v podstatě pořád. ()

Clu 

všechny recenze uživatele

Další z typických televizních dokumentů, které jsou přecpané ukázkami ze seriálu a sestřihy co uvidíte po reklamě, místo aby nás nechali poslouchat herce. A i když je slyšíme povídat si, slyšíme akorát ohrané fráze a útržky možná v originálu zajímavých myšlenek, úsměvné momenty, nebo lehké vtípky, propojené hysterickým smíchem ostatních herců "vestřiženým" z jiné části hovoru a hned zase utéct do ukázek ze seriálu a po ní další a další. Ale i přes to se něco málo zajímavého dozvíte. A dokument v poslední třetině naštěstí zvolní tempo, nechá lidi domluvit a spolu s ukázkami posledních dílu ve vás nostalgii přeci jen vyvolá. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto dílku napsat, vždyť seriál je pro mne něco jako desatero pro křesťany... Nádherné setkání téměř celého hlavního osazenstva (až na Larryho Linvilla, McLean Stevensona a členy štábu), osmdesát čtyři minut (vydržel bych se dívat i několik hodin) plných vyprávění o skvělém seriálu a společně s tím historiky z natáčení, historky o vzniku některých dílů, o problémech se sledovaností během první řady a tak dále a tak dále. Pro fanoušky stoprocentní povinnost, ale doporučil bych jej i ostatním. Dozví se z úst těch nejpovolanějších něco o seriálu, který se během těch jedenácti let zaryl do podvědomí mnoha lidí v mnoha zemích po celém světě. Škoda jen, že se dokument zatím nedostal i na české obrazovky. P.S.: Těším se na "M*A*S*H: 40th Anniversary Reunion", jestli teda bude... :) ()

Reklama

Reklama