Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 6

(série)
USA, (1977–1978), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Recenze (6)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci si naštěstí včas uvědomili, že postava Franka už jede minimálně jednu až dvě série "na mrtvém koni" a rozhodli se velmi správně pro výměnu. Charles je mnohem zajímavější postava, nikoliv černobílá, procházející vývojem a tudíž pro seriál přínosná. Odchod Franka otevřel neůmyslně dveře novému vývoji také Margaret, což je dobře. Potter je skvělá postava, skvěle napsaná, zahraná i nadabovaná. Dalo by se říct, že Potter si postupně nenápadně krade seriál pro sebe. Ne že by Hawkeye ubylo, ale spíš dostal konečně odpovídající sparingpartnery, kteří jsou schopni s ním držet krok, ba dokonce ho občas dokáží i přehrát - takže síly jsou najednou mnohem vyrovnanější. Dokonce i Klinger dorostl z původního komparzisty do klubu zdatných sekundantů. Stejně jako Margaret, která bez Franka dostává mnohem víc prostoru k vývoji. Ani Henry, ani Traper ani Frank Hawkeymu nebyli dostateční hráči a tak se seriál časem začal točit příliš kolem něj. Což ovšem nebyla Aldova chyba, že neměl odpovídající spoluhráče. Tato série to skvěle napravila a stala se tak jednou z nejlepších. Jediný kdo tu ještě stále zůstal jet na mrtvém koni je postava Radara, který už se prostě do nové sestavy nehodí a stává se nadbytečným. Což naštěstí tvůrci také zaregistrovali a tak Radara postupně ubývá a do předu se nezadržitelně dere jistý nosatý libanonec... ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během šesti let došlo k vystřídání několika důležitých postav za jiné. V jiných seriálech je to násilné (viz. Dva a půl chlapa), ale tady to působí přirozeně. Je možné, že to je kvůli válce, kde to takhle chodí, ale spíš bych řekl, že jde o dobrý scénář, který dokáže vtipy navozovat radost. Velkým plusem seriálu je, že se tu občas objeví vážné krize, které dělají starosti i postavám, přece jen se rozhoduje o životech. Zatím bych u žádné série z těch 6 neřekl, že jde o průměr. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po postupném propadu 4. a hlavně 5. série je příchod Winchestera vítaná změna. Jediná pozitivní změna v celém seriálu. Frank byl dobrý v prvních sériích, ale postupně už mu dávali do scénáře takové nesmysly, že už to ani nebylo k smíchu. Winchester aspoň trochu narušil narůstající černobílost seriálu. 6. série je asi ta jediná, která je lepší než na předchozí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (60)

  • Kniha „Kohout zakokrhal o půlnoci“ od autorky Abigail Porterfield, o kterou se v díle perou, je fikcí, stejně jako autorka zmíněné detektivky. (sator)
  • V jídelně mají Tapioku. Tapioka je škrob vyrobený z kořene manioku v podobě kuliček. (sator)

Reklama

Reklama