Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ačkoli zpráv o blížícím se konci války rychle přibývá, v táboře mobilní polní nemocnice 4077 má personál plné ruce práce. S uprchlíky, válečnými zajatci a raněnými vojáky, kterých je velké množství, jak se obě strany snaží před uzavřením příměří nabýt co největší převahy. Hawkeye se po smrti svého přítele nervově zhroutil a byl poslán na psychiatrii, kde se mu snaží pomoci dr. Sidney Freedman. Také ostatní mají v posledních dnech války plno starostí. B.J. je odhodlán vrátit se zpět tak, aby stihl narozeniny své dcery, Klinger si dělá starosti se Soon-Lee, která se pokouší najít své rodiče. Život tábora navíc naruší tank, který vrazí do tábora a zničí napůl postavenou latrínu. Proto si musí jít Charles ulevit do lesa a díky tomu narazí na skupinu čínských hudebníků, které zavede do tábora. Vzápětí je nemocnice kvůli tanku ostřelována nepřátelským dělostřelectvem. Otec Mulcahy je při obětavém zákroku otřesen blízkým výbuchem a ohluchne. Zatímco Charles seznamuje čínské hudebníky s Mozartem, vrací se k jednotce Hawkeye a Klinger požádá o ruku Soon-Lee, která jeho nabídku ráda přijme. A pak to přijde. Válka končí. V táboře se oslavuje a všichni mluví o tom co budou dělat až se vrátí domů. Plukovník Potter těší, že se po odchodu do výslužby stane venkovským doktorem, Charles se chystá nastoupit do nemocnice v Bostonu, Klinger chce zůstat v Koreji, ale Hawkeye uvažuje o tom, že nastoupit na chirurgii ve velké nemocnici, po čemž vždy toužil, možná nebude tím pravým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný díl jedné velké dekády je vlastně jedna velká depresivní historka, kterou si napsal sám Alan Alda a která už mi nepřišla tak suprácká, jako celý seriál. I když na druhou stranu to chápu. Nejde stále dokola se bavit o válce s vtipem....hlavně jde o ty následky a ty následky zrovna moc hezký nejsou. Náshledanou, sbohem a ámen je ale nádherné zakončení celého příběhu, kde mi prostě jenom chyběl vtip, ale nejen Hawkeye, ale celého seriálu. Né že by se jim to už ohrálo, spíše prostě chtěli zvážnit, což bylo dost potřeba, ale já od seriálu čekám přecijen něco jiného než od filmu a tak tomu dám o hvězdičku méně. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Není to úplně vyvážené v tempu, ale ty postavy jsem upřímně miloval a jejich loučení prožívám naplno... a když se objali a odcházeli z míst, kde se toho tolik stalo, plakal jsem s nimi... za to těch 5 hvězdiček... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady jde jenom a jenom o loučení se herců navzájem, se svým štábem a především s diváky, kteří tomuto seriálu zachovávali dlouhá léta stálou přízeň, čemuž odpovídá herecká a především scénáristická kvalita celého "filmu". Není tu opravdu čemu se zasmát a pokusy o vtipy nepřijímáme jako trapné jenom proto, že jsme si tomuto stylu už jaksi navykli. To, že byl sentimentální typ vyroben i z Klingera, pak prostě nelze odpustit. Nejvěrnějším fanouškům, kteří nemohli pochopit, že nové díly svého milovaného seriálu už nikdy neuvidí, se v roce 1983 mohlo zdát závěrečné dvacetiminutové loučení, kdy se loučí doslova každý s každým, ještě příliš krátké, ale pro mě to už bylo moc. Ještě, že nakonec asi byla vystříhána jedna hodina (Alespoň v televizi to běželo o třetinu kratší.) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem nebyl velký příznivec Mashe, neustálé přepínání mezi nuceným humorem a ještě nucenější melancholií mi vždy vadilo, ale kdybych příznivcem byl, přesně takový konec bych u něj chtěl vidět. Stejně jako jsem ho ocenil u Lost a Scrubs (konec osmičky, devítku neberu jako Scrubs). Nehraje se na příběh ani vysvětlování, jen rozloučení s hrdiny. Zavzpomínání na ty roky s nimi strávené. Film MASH dal svým fanouškům přesně to... 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásně to shrnul plukovník Sherman Potter: „It would be hard to call what we´ve been through FUN, but I´m sure glad we went through it TOGETHER..“ Důstojné sbohem a proplakaný šáteček v závěrečném dílu, s kterým jsem se jen těžce smiřoval, i proto, že mi kapitán Pierce spadl z božského Olympu proti všemu humorem obrněného člověka, ale jak už padlo v Shawshanku, každý chlap má v životě chvíli, kdy se zlomí a tahle by myslím zlomila každého.. Takže méně legrace a více hrůzy a smutku, neboť taková je pravá tvář jakékoliv války. Posledních 15 minut sentimentálního loučení by člověk za normálních okolností označil za patetické, kdyby všechny postavy už takřka osobně neznal. Tak to bylo dojemné, uvěřitelné a absolutně lidské. A teď mi řekni, Sidney, nebyli nakonec všichni zralí na paragraf 8, včetně Tebe..? ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Skončil seriál, skončila jedna - můžu říci - životní etapa. Seriál jsem sledovala tak od roku ´98 a poslední díl jsem viděla teprve letos (´06). Komu nezkápla ani jediná slza, tak buď nesledoval seriál, nebo ho chytl onen pověstný průjem a konec seriálu protrpěl na wc:)). Krásný konec nečeho, co si neumím představit. Konec hlášení ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to důstojné rozloučení s celým seriálem, ale i tak mne tahle dvouhodinovka příliš nebavila. Asi mám radši téměř každou samostatnou epizodu a musím říci, že na mě většinou i více zapůsobily. 60% s tím, že tohle je jeden ze slabších dílů, ale uznávám, že poslední díly jsou vždy těžké. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je ťažké a smutné rozlúčiť sa s niečím, čo prirástlo ku srdcu. "M*A*S*H" bol seriál, ktorý som si vskutku obľúbil. Rád som sledoval osudy členov posádky mobilnej vojenskej nemocnice 4077. Budú mi chýbať kapitáni Benjamin Pierce, B.J.Hunnicut, John McIntyre, ale aj protivný major Frank Burns, aristokrat Charles Winchester, vrchná sestra Margaret Houlihanová, spojári Radar O´Reilly a Max Klinger, otec Francis Mulcahy, veliaci dôstojníci Henry Blake a Sherman Potter. Bola to skvelá jednotka. Tento celovečerný film je dôstojnou bodkou za výborným seriálom. "M*A*S*H: Nashledanou, sbohem a amen". ***** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je pravda že já jsem seriál nějak nemusel,ale tento poslední díl mě docela dostal.Nebylo zde sice tolik humoru jako v seriálu,ale dostala mě taková ta smutná atmosféra a taková ta melanchonie.Všechno jednou končí a tento seriál skončil dost dobře. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné završení jednoho výborného seriálu; jako vždy se dočkáme vtipu i dojemných okamžiků (těch je tentokrát víc), akorát patetické závěrečné loučení působilo poněkud rozpačitě. Až příliš bylo znát, že se loučí především herci se seriálem, co je dlouhá léta živil... a vlastně mi to ani nevadilo, bylo to tím ještě autentičtější, jen to mohlo ke konci být o něco kratší;-). Seriál M*A*S*H běží v TV nejméně po šesté dokola, ale tento film se mi kupodivu podařilo vidět pouze jednou. Opakovanému skouknutí se bránit nebudu, jakkoliv seriál už dlouho ignoruju (2x mi to stačilo, nechci si ho neustálými reprízami nechat zprotivit). 81% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento samostatný snímek, jenž uzavírá jeden z nejslavnějších, nejkultovnějších, nejlepších i nejpůsobivějších seriálů, je více než důstojným rozloučením se všemi postavami, které jsme mohli po 11 sezón sledovat, prožívat s nimi hrůzy korejské války, jejich osobní dramata, lásky, zklamání, neúspěchy i komické okamžiky, které odlehčují tíživost několika státy řízeného vraždění. Podobně jako u legendárního sitcomu Přátelé je poslední epizoda, resp. scéna s klíčky od bytu jímavá, tak i loučení v již opuštěném táboře 4077 je dostatečně emotivní. Věřím, že i samotní herci, z nichž se mnozí znali po celou dobu, co se seriál točil, byli skutečně dojatí a nemuseli to hrát. "Nashledanou, sbohem a amen" trvá dvě hodiny, avšak neřekl bych na rozdíl od mnohých jiných uživatelů, že by byl film nevyvážený. Je tu dostatek akce, humoru, klidu s pohodou, ale zejména kotel emocí. Každý, kdo M*A*S*H zná a viděl všechny či téměř všechny díly, musí si při finální scéně vzpomenout i na postavy, které ze seriálu zmizely, např. velící plk. Henry Blake, kapitán John Trapper McIntyre, Walter Radar O'Reilly nebo Frank Burns alias Kuní ksicht. Všichni z nich byli důstojně připomenuti v posledním regulérním díle, tudíž nevadí, že v rozlučkovém filmu je vzpomenut pouze Trapper. S nezapomenutelnou znělkou, jež mi ještě doznívá v uších, dávám 5* a půjčuji si podtitul snímku ke konečnému zvolání "Nashledanou, sbohem a amen." ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbil seriál (jeden z mála seriálů, ze kterých jsem viděl všechny díly) a ani závěrečný speciální díl mě nezklamal. ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné zakončení velkolepého seriálu MASH, velká srdcová záležitost. Jen mě mrzí ty odchody výborných postav, při každém odchodu jsem byl smutný, takový zásah do funkčního celku, to se nedělá:( třeba takový Henry opravdu chybí nebo Frank, když si z něho dělali prdel, to bylo to nejlepší a miláček publika Radar s jeho "Jovou", jeho chvilky nevinnosti a naivity byly taky moc pěkné. Nejedna slza mě ukápla při tomto závěrečném díle. ()

Reklama

Reklama