Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Korejský chlapec Ho John je přijat ke studiu na škole v Maine, kde vystudoval Hawkeye. Aby sehnali peníze na jeho cestu, Hawkeye s Trapperem uspořádají přes odpor Burnse a Štabajzny loterii o víkend s nejhezčí sestrou v Tokiu. Vítězem se stane ke všeobecnému překvapení otec Mulcahy. Pozn.: Toto je první ze 38 epizod, které napsal Larry Gelbart a první z 22, které režíroval Gene Reynolds. (TV Nova)

(více)

Recenze (14)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tihle dva ničí tuhle válku nám všem." Jak já jim závidím. Taky bych chtěl tvořit ostrov normálnosti ve válečném šílenství. Vždyť co je normálnějšího, než hrát golf v minovém poli, provádět souboj s láhvemi s močí na 20 metrů či vítat generála se záchodovou mísou na hlavě? Asi nic a mně právě došlo, že nechci být ničím v žádné válce. Přesto jsem si užil Hawkeyův a McIntyreův nástup, Henryho "přísnost" i Radarovu předvídavost. Na tomhle operačním sále se zkrátka cítím dobře. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"M*A*S*H" je americký dramaticko-komediálny televízny seriál, ktorý bol vyprodukovaný v priebehu rokov 1972 až 1983. Bolo natočených jedenásť sérií, ktoré dohromady obsahujú dvesto päťdesiat šesť samostatných častí. Pilotná, v poradí prvá epizóda z prvej série nesie jednoduchý názov "Úvodná epizóda" (Pilot). Premiéru mala sedemnásteho septembra roku 1972. Vtedy sa začala písať história tohto nadčasového seriálu, ktorý obletel celý svet. Kapitáni Benjamin Franklin Hawkeye Pierce a John Francis Xavier Trapper John McIntyre sa snažia pomôcť kórejskému mladíkovi dostať sa na štúdium do Spojených štátov amerických. Zorganizujú lotériu na jeho finančnú podporu, v ktorej je hlavnou cenou romantický víkend v japonskom Tokiu s najkrajšou zdravotnou sestrou z ich jednotky. **** ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická epizoda, která hned od prvních záběrů jasně dává najevo, co budeme v dalších 11 sezónách (!) sledovat. Jistě, některé postavy zmizí dřív, než je stihneme pořádně poznat (kpt. Jones byl dle tvůrců omyl, v korejské válce doktoři černé pleti nepracoval; neohřál se ani anestetik "Ošklivý John), jiní jsou nahrazeni jinými herci (otec Mulcahy), ale jádro zůstává po mnoho epizod a tvoří společně televizní legendu... Nastolí se zde i po několik sezón opakovaný postup - Hawkeye s Trapperem (a později B.J.) udělají malér, po krku jim jde nějaký generál, ale když uvidí, jak skvělí jsou chirurgové, vše je odpuštěno... A jako ozdoba první sezóny poručík Dishová... ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli na nějakou epizodu nejde zapomenout, je to právě tahle. Začátek, který se povedl a který se jen tak nevidí. Je super, že si tu člověk může vychutnat dlouhou verzi znělky, byť je mi jasné, že pouštět ji před každým dílem nelze, ale aspoň je pak jasné její pozadí. A také je vidět, jak jsou herci ještě "mladí". Třeba Hawkeye a Frank mají docela kšitici. o šedinách nemluvě. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď som zistil, že tento seriál je na Disney plus, s prvou epizódou som dlho neváhal. A stále to funguje. Hláška za hláškou človeka valcujú aj keď ich už pozná skoro naspamäť. "Tihle dva ničí tuhle válku nám všem." Naozaj skvelý začiatok. 100% Disney plus ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl vždy následuje okamžitě po posledním (nejen v ČR, ale třeba i v Británii) a to je vždy taková úleva a návrat do starých dobrých časů. Henry opět žije, Margaret je opět mrcha a o jejím vztahu s Frankem (skoro) nikdo neví, Radar je opět dospělý, Trapper i Henry opět podvádí své ženy. A za pár dílů začne Klinger zase nosit šaty. Otce Mulcahyho sladká výhra tak vzala, že ho v dalším díle museli nahradit jiným hercem. ()

Reklama

Reklama