Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Korejský chlapec Ho John je přijat ke studiu na škole v Maine, kde vystudoval Hawkeye. Aby sehnali peníze na jeho cestu, Hawkeye s Trapperem uspořádají přes odpor Burnse a Štabajzny loterii o víkend s nejhezčí sestrou v Tokiu. Vítězem se stane ke všeobecnému překvapení otec Mulcahy. Pozn.: Toto je první ze 38 epizod, které napsal Larry Gelbart a první z 22, které režíroval Gene Reynolds. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Hawkeye (Alan Alda) pojmenuje Franka Burnse (Larry Linville) jako „Elmer Gantry“, což je titulní postava románu Sinclaira Lewise z roku 1927. Elmer Gantry byl náboženský pokrytec par excellence a jeho jméno se stalo synonymem pro ty, kteří projevovali zbožné chování zevnějšku, zatímco uvnitř byli jeho pravým opakem. Román byl adaptován do filmu Elmer Gantry (1960). (sator)
  • V původním námětu pilotního dílu seriálu byl Hawkeye (Alan Alda) ženatý s přítelkyní ze 4077. (JayCZ)

M*A*S*H (1972) (seriál)

  • M*A*S*H se začal vysílat ve velice nezvyklém termínu, a to na podzim. Seriály většinou začínaly po Novém roce, aby lépe reagovaly na výsledky měření sledovanosti. Už po odvysílání první části mluvili někteří o tom, že seriál skončí. Ani sledovanost nebyla nijak valná. Po natočení 13 dílů přišla přesto objednávka na další dva. Konečný průlom se podařil teprve v sedmnáctém díle. (JayCZ)

M*A*S*H (1972) (seriál)

  • Pilotní epizoda přišla jen na 250 tisíc amerických dolarů. Představitelé hlavních rolí dostali 10 tisíc, herci ve vedlejších rolích 5 tisíc dolarů. Při natáčení poslední série už jeden díl stál 600 tisíc dolarů. Třetinu z toho tvořily náklady na honorář Alana Aldy (Hawkeye). (JayCZ)

Reklama

Reklama