Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 1 (1972) (série)


Yankee Doodle Doktor (S01E06)

(epizoda)
  • USA Yankee Doodle Doctor

VOD (1)

Obsahy(1)

Do tábora přijíždějí filmaři, aby na přání armádního generála Claytona natočili o jednotce 4077 dokument. Filmování se ujímá Hawkeye, který jej pojme jako pohádku. Při promítání výsledku vyjde najevo, že natočil vlastně parodii, ovšem s vážným koncem. Žádná válka totiž není film. (TV Nova)

Recenze (11)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Všechno je fajn, pane. Tedy skoro fajn. Tedy horší než skoro fajn. Totiž všechno by to bylo fajn, než to bylo hrozné. " Nikdo neumí obelhat pravdu jako plukovník Blake a nikdo není vhodnější k "úpravě" válečné propagandy než MUDr. kapitán Benjamin Franklin „Hawkeye“ Pierce. Mě tedy jeho parodický Yankee Doodle Doktor moc nebavil, chvíli jsem dokonce kacířsky přemýšlel o tom, že tři hvězdy této epizodě stačí, ale pak Hawkeye promluvil vážně a mě to dostalo. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Válka není film a film není válka... Yankee Doodle je známá americká válečná píseň a Yankee Doodle Dandy americký film, obojí spojuje přepjaté, povinné a naivní vlastenectví a to měli na mysli tvůrci epizody, když ji nazvali "Yankee Doodle Doctor". Jednu dobu jsem váhal zda být doktor nebo herec...a jak to dopadlo? ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We win some, we lose some." Nikto nedokáže idealizovanú predstavu prefackať efektívnejšie a vtipnejšie ako Hawkeye. A nikto sa nevie prepnúť z módu dokonalej zábavy na mód toto je naozaj vážne. Disney plus ()

Reklama

Reklama