Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Opět několik příhod z všedních dnů M*A*S*He. Hawkeye a Trapper obarví kůži fanatickému seržantovi - rasistovi, důstojníci mají každoměsíční poradu a Henry dostane z domova film z narozenin dcery. (TV Nova)

Recenze (7)

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nic proti antirasistické kampani, ale používat k tomu nepravdivý mýtus (Drew zemřel na následky nehody, ale rozhodně ho neodmítli), to zrovna nevyznívá nejlíp. Ale na plný počet by to nebylo ani kdyby to byla pravda. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady dílů, který je poskládán z řady scének, které spojuje dopis. Nicméně patří k těm výborným, na jedné straně se člověk směje, na druhé vidí i problémy doby v podobně podání "špatné krve". Zajímavá byla i operace vojáky s nevybuchlým granátem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ztráta klystýru byla náš zisk, plukovníku." Tak pod to se klidně podepíšu. Nicméně třetí Hawkeyeův dopis domů byl spíše dojemně lidský než zábavný a já prostě preferuju srandu. Proto mne zaujala metoda, kterou byl vojín vyléčen z rasismu a samozřejmě legendární porada. Ta byla zkrátka boží. Doktoři si prostě v poměru 5:2 odhlasovali konec války, takže ať je zapsáno, že válka skončila dnešního dne ve 21:32. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Zazní tvrzení, že Dr. Charles Drew známý svou průkopnickou prací s krevní plazmou, zemřel v nemocnici v Severní Karolíně, která ho odmítla přijmout nebo ošetřit jeho zranění na základě jeho rasy. Toto tvrzení, i když se často opakuje, je nepravdivé. (sator)
  • Hawkeye (Alan Alda) recituje verše z básně „Gunga Din“ Rudyarda Kiplinga, zatímco operuje. Volba básně nebyla náhodná – „Gunga Din“ se také zabývá tématem rasových předsudků. Vypráví jej britský voják sloužící v Indii, který pohrdá Gunga Dinem, svým indickým sluhou, ale kterého si ho později začne vážit pro jeho statečnost a oddanost, když Gunga Din obětuje svůj život, aby ho zachránil. (sator)

Reklama

Reklama