M*A*S*H - Série 2 (1973) (série)
Tvůrci:
Larry GelbartRežie:
Don WeisKamera:
William K. JurgensenHrají:
Alan Alda, Wayne Rogers, McLean Stevenson, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Jeff Maxwell, Kellye Nakahara, Todd SusmanVOD (1)
Zásobovací cesty k táboru jsou přerušeny a tak se musí se vším šetřit. Navíc je zima a tak se pálí vše "nepotřebné", aby se personál i ranění zahřáli. Nakonec jsou však dodávky i s dalším přívalem raněných obnoveny. (TV Nova)
"Já nejsem důstojník, chlapci z náborové kanceláře mě chytili síťkou na motýly..." ()
Zima v táboře. Ještě jí párkrát uvidíme. Ale poprvé to byla extratřída. ()
"Radar rozhodne, kdo s kým bude spát." Kromě raněných došlo v MASHi všechno, spálilo se všechno, co nesalutovalo a každý důstojník dostal funkci. Tu nejlepší, t. j. ubytovacího důstojníka, získal samozřejmě Radar, ale i další stáli za to - tepelný důstojník McIntyre, latrínový důstojník Pierce či zásobovací důstojník Burns. Všichni byli skvělí a mě se v narvané Bažině dost líbilo. ()
Dobrou noc sestry. Dobrou majore. Klingere ven ! 🤣 ()
- V tomto dílu všichni mrznou, protože váznou veškeré dodávky, ale vzhledem k tomu, že tábor je obklopen lesy, nebylo třeba mrznout. (sator)
- Freank (Larry Linville) má baterií vyhřívané ponožky, podle některých zpráv se objevili v roce 1958, ale patent na ně byl udělen až v roce 1967. Patent získali Dennis J. Murphy a Charles F. Balz ze společnosti Timely Products Corp. (sator)
- V úvodní scéně je zmínka o resuscitaci z úst do úst, tu však vynalezl rakouský chirurg Peter Safar až po skončení korejské války. (sator)