Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank zjistí, že jeden z pacientů je homosexual a snaží se dosáhnout toho, aby byl zmíněný voják s hanbou vyhozen z armády. (TV Nova)

Zajímavosti (4)

  • V době války v Koreji měli gayové zakázáno sloužit v ozbrojených silách Spojených států; všichni rekruti museli potvrdit, že nejsou homosexuální a nedopustili se homosexuálních činů, a mohli být stíháni za podvodné zařazení, pokud by lhali. (sator)
  • Trapper (Wayne Rogers) si na začátku epizody zpívá na operačním sále píseň „I've Got You Under My Skin“. Píseň zkomponoval Cole Porter v roce 1936. Toho roku byla představena v hudebním filmu U slaměných vdov (1936), ve kterém ji zpívá Virginia Bruce. Píseň byla tentýž rok nominována na Oscara za nejlepší původní píseň, ale prohrála se skladbou „The Way You Look Tonight“. Následně ji převzaly desítky umělců. V českém dabingu však tuto píseň nahradili skladbou „Šťastné slunce“ s českým textem Jaromíra Vomáčky, kterou zpívala Hana Hegerová. Jedná se však o převzatou píseň „That Lucky Old Sun (Just Rolls around Heaven All Day)“ z roku 1949 s hudbou od Beasleyho Smithe. (sator)
  • Poprvé se v seriálu objevila gay postava – George Weston (Richard Ely), což je pro televizi sedmdesátých let ojedinělé. (sator)

Reklama

Reklama