Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 4

(série)
USA, (1975–1976), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hudba:

Pete Rugolo

Hrají:

Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Robert Karnes, Reid Cruickshanks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(25)

Recenze (7)

mcvpn 

všechny recenze uživatele

Trapper a Henry boli jedny z mojich obľúbených postáv a dosť dlho som si zvykal na dve nové postavy, no nikdy to nebolo ono... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (80)

  • Plukovník Griswald (Frank Marth) má na uniformě označení „1st Cavalry Division“ (hlava koně na žlutém pozadí). Jedná se o jednotku, kde podle svých slov začínal plukovní Potter (Harry Morgan). 1. jezdecká divize vznikla v roce 1855. Několik jezdeckých pluků se zúčastnilo bojů proti indiánům. 25. až 26. června 1876 byl 7. pluk pod vedením plukovníka Custera zcela zničen v bitvě u Little Big Hornu. Do začátku 2. světové války jednotka postupně přestávala používat koně, neboť byla motorizovaná. Poslední koně opustili 1. jezdeckou divizi 28. února 1943. (sator)
  • Korejská žena v epizodě vaří na sporáku. Korejci však neměli kamna. Venku se vařilo na ondolech, trubkách v zemi. Nádobí bylo tvarováno tak, aby se vešlo do trubek, do kterých se spouštělo, a teplo získávalo z velkých válcových briket z dřevěného uhlí. Odvod spalin byl veden potrubím přes podlahu, aby zahříval „hooch“ – obydlí. (sator)
  • Až do této epizody neměl Radar (Gary Burghoff) křestní jméno. Herec požádal scenáristy, aby mu dali křestní jméno. Je to poprvé, co prozradil, že jeho křestní jméno je Walter. (sator)

Reklama

Reklama