M*A*S*H - Série 4 (1975) (série)
Tvůrci:
Larry GelbartRežie:
William K. JurgensenKamera:
Andrew JacksonHrají:
Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Kario Salem, Albert Hall, Lynne Marie Stewart, Milton Berle (a.z.) (více)VOD (1)
Velký nápor zraněných v táboře je doprovázen střelbou a bouří. Do války se zapojuje Čína, což znamená konec nadějí na příměří. (TV Nova)
Číňani zaútočili 37 divizemi a prolomili celou linii OSN, podle hlavního velení začíná úplně nová válka.. Velmi protiválečný díl ale ne v prvním plánu... ()
Tyhle střihové epizody mi zprvu moc neseděly, ale po letech mi přijdou vlastně strašně fajn. Ta absurdita tanečních vystoupení a komiků v USA v kontrastu s krvavou realitou války... ()
"Nechtěj a armáda tě dostane!" ()
A dotřetice v 4. sérii. To co tam strkají Frankovi do pusy už je úplně mimo, tomu se už ani nedá smát. Proti první sérii tu postavu neskutečně zkarikovali. ()
Jeden z mála dílů, kde spíš sledujeme historickou událost, než že bychom se vyloženě smáli. Navíc tady se povedly prostřihy s dobovými týdeníky. ()
- Radar (Gary Burghoff) se snaží sehnat za každou cenu potřebnou plazmu a nabízí protihodnotou dvě knihy, a to „Obratník raka“ a „Obratník kozoroha“. Snaží se nalákat kolegu z jiné jednotky na to, že se jedná o tak pikantní čtení, že knihy museli vydat ve Francii. Je to tak, knihy Američana Henryho Millera byly ve své době označeny za pornografické a v Americe je odmítly vydat. (sator)
- Ve scéně ve sprše je vidět, že Margaret (Loretta Swit) používá oblek tělové barvy. (sator)
- Síran měďnatý, který lékaři MASH používají při léčbě popálenin bílým fosforem, nefluoreskuje. Toho je dosaženo použitím ultrafialového světla. Síran měďnatý zbarví bílý fosfor do černa, což usnadňuje viditelnost na povrchu pokožky. (sator)