Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Billy Tyler, mladý černošský seržant, je přivezen do tábora se zraněnou nohou. V civilu je profesionálním fotbalovým hráčem a když zjistí, že mu byla noha amputována, chce zemřít. Teprve po rozhovoru s Radarem pochopí, že musí žít. (TV Nova)

Recenze (4)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uklouzl a rozbil si hlavu o puding...Ty jsi myslel že nám to chutná? Myslel jsem že to člověku pomůže ...Ne, jen pak nic necítíš... Seržant (Henry Brown) se po amputaci na doktory zlobí a Hawkeye (Alan Alda) říká že ví jak to funguje než se s tím člověk vyrovná, ale jmenuje psychické pochody špatně a některé vynechá. Správně je to takto: Jednotlivé fáze, známé v angličtině pod zkratkou DABDA ze slov Denial – popírání/šok, Anger – hněv/agrese, Bargaining – smlouvání, Depression – deprese a Acceptance – smíření. ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mimoto, chlap musí být chlap nebo není chlap. Možná se předpisy mračí, Margaret, ale válka je válka...nevzalas mi buchtičku?" "Vždycky je způsob jak vyhrát, musíš jen chtít a myslet!" ()

Zajímavosti (3)

  • Seržant Zelmo Zale (Johnny Haymer) ve snaze urazit Klingera (Jamie Farr) ho opakovaně nazývá Benedictem Arnoldem. Benedict Arnold byl generál v době americké revoluce. Nejprve bojoval na straně povstalců v Kontinentální armádě, v roce 1780 však zradil a přešel na stranu Britů. (sator)
  • Seržant (Henry Brown) se po amputaci na doktory zlobí a Hawkeye (Alan Alda) říká, že ví, jak to funguje, než se s tím člověk vyrovná, ale jmenuje psychické pochody špatně a některé vynechá. Správně je to takto: popírání, hněv/agrese, smlouvání, deprese a smíření. (sator)
  • Seržant (Henry Brown) odmítá uvěřit, že přišel o nohu. Argumentuje tím, že ji cítí. Tento fenomén se nazývá „Fantomová končetina“ a je to pocit, že chybějící končetina nebo i orgán je stále součástí těla. (sator)

Reklama

Reklama