Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 6 (1977) (série)


Střídání stráží (1) (S06E01)

(epizoda)
  • USA Fade Out, Fade In (1)

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co Margaret odjede na svatební cestu, upadne Frank do těžké deprese, a tak ho Potter pošle na dovolenou do Soulu. Během návalu zraněných přicházejí do 4077 zprávy o tom, že se Frank zbláznil. Potter proto žádá Tokio o dočasnou výpomoc. A tak do tábora přijíždí major Charles Emerson Winchester III. Nakonec přijde zpráva, že Frank je postupně zatčen, pak povýšen a nakonec odvelen do USA do nemocnice pro válečné veterány v Indianě. Tím pádem musí Charles zůstat v táboře natrvalo, s čímž se jen velmi těžko smiřuje. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Hawkeye (Alan Alda) nazve Charlese Winchestera (David Ogden) „Remingtonem“. Obě jména jsou známá pro svou spojitost se značkami zbraní. (sator)
  • Dr. Bermanovi (Raymond Singer) je operováno aneurysma. Jedná se o tepennou výduť, která může kdykoliv prasknout a pacienta ohrozit na životě. (sator)
  • Radar (Gary Burghof) se v tomto díle představí jako „Walter Eugene O'Reilly“. Toto je jediný případ, kdy diváci uslyší celé jeho jméno. (sator)
  • B.J. (Mike Farrell) říká: „Asi mu jel dát brom do Teriyaki.“ O bromu koluje legenda, že ho dávali vojákům do čaje pro snížení jejich libida. Terijaki je technika přípravy masa a potažmo omáčky či marinády japonského původu v japonské kuchyni. (sator)
  • Těžce zraněný doktor se ptá, zda mají v MASH Rabína. Hawkeye (Alan Alda) odpovídá, že ne, ale mají kněze, který miluje Ala Jolsona. Al Jolson, původním jménem Asa Yoelson, byl velmi uznávaný americký zpěvák, bavič a kabaretní herec židovského původu. Zemřel těsně po návratu z války v Koreji, kde by součástí zábavního programu pro vojáky. (sator)

Reklama

Reklama