Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 6 (1977) (série)


Světlo, které zhaslo (S06E07)

(epizoda)
  • USA The Light That Failed

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 4077 docházejí zásoby a místo nových, přiváží nákladní auto stroje na zmrzlinu a slané tablety. B.J. dostává poštou detektivku, kterou po částech čtou snad všichni v táboře. Ale poslední stránka se ztratí, a tak záhada zůstává nedořešena, dokud B.J. s Hawkeyem nezavolají do Států autorce knihy. (TV Nova)

Recenze (6)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špatná zásobovací situace není novým prvkem, a to pomalu není ani nuda. Ale způsob, jak se s ní vypořádat, tj. máme jednu knížku a celý tábor čtenářů, je prostě natolik dobrý, že tyto věci převáží. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma epizóda zo šiestej série amerického komediálneho televízneho seriálu "M.A.S.H.“ sa volá "The Light That Failed" (Svetlo, ktoré zhaslo). Kritická situácia v zásobovaní spôsobí v mobilnej vojenskej nemocnici M.A.S.H. 4077 neznesiteľnú nudu. Jediným spestrením pre jej členov je detektívny román, ktorý dostal poštou doktor B.J. Hunnicutt. Koluje po kapitole z ruky do ruky. Ale bohužiaľ sa niekde stratia posledné stránky. Celý tábor je však zvedavý ako to skončí. ***** ()

Reklama

Zajímavosti (5)

  • Při telefonním rozhovoru s autorkou knihy zazní jméno „Sunjatsen“. Sunjatsen byl čínský revolucionář a politický vůdce. Je všeobecně považován za otce-zakladatele moderní Číny jako republiky, a to jak v kontinentální Číně, tak na Tchaj-wanu. Dr. Sun hrál základní roli v procesu svržení císařské dynastie Čching, které začalo v říjnu roku 1911. (sator)
  • V epizodě jsou požity léky neostigmin a atropin, využívané jako tzv. antidota. Je paradox, že zde podají neostigmin a atropin – neostigmin je specifické antidotum antropinu. (Winster)
  • Kniha „Kohout zakokrhal o půlnoci“ od autorky Abigail Porterfield, o kterou se v díle perou, je fikcí, stejně jako autorka zmíněné detektivky. (sator)

Reklama

Reklama