Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 6 (1977) (série)


Dočasná výměna (S06E22)

(epizoda)
  • USA Temporary Duty

VOD (1)

Obsahy(1)

Hawkeye je na týden převelen na výměnu zkušeností do 8063 a místo něho přichází kapitán Roy Dupree. Dupree se snaží prosadit, aby výměna byla natrvalo, ale B.J. s Charlesem naštěstí zařídí, aby byl navždy odvelen z 4077 pryč. (TV Nova)

Recenze (9)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvadsiata druhá epizóda zo šiestej série amerického komediálneho televízneho seriálu „M.A.S.H.“ sa volá "Temporary Duty" (Dočasná výmena). Doktor Benjamin Franklin Hawkeye Pierce odchádza na výmennú odbornú stáž do mobilnej nemocnice M.A.S.H. 8063. Odtiaľ príde do M.A.S.H. 4077 doktor Dupree. Je to otravný chlap, ktorý čoskoro začne liesť ostatným doktorom na nervy. Veľmi ich znepokojí, keď začne vyvíjať snahy, aby mohol zostať v tábore nastálo a nahradiť kapitána Piercea. Kapitán B. J. Hunnicutt a major Charles Winchester spoja svoje sily, aby tomu zabránili. **** ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dupree je otravnější než Frank - a to už je co říct - jeho linie mě moc nebavila, ale scéna Margaret a její kamarádky je jedna z nejsilnějších celého seriálu. Spousta postav si během seriálu prošla dlouhou cestu, Klinger k čím dál lepšímu, Radar přesně naopak, ale major H. se proměnila asi nejvíc. Tato scéna je velký milník na této její cestě. A upřímně: tuto Margaret mám mnohem raději, nežli tu dřívější. Je velká škoda, že třeba Frank podobnou šanci vývoje nikdy nedostal. Spíš byl čím dál otravnější, až se z něj stala jen neživoucí ne-uvěřitelná parodie sebe sama. Člověk ho už nebral vážně. Přitom kdyby tvůrci trochu ubrali a nedělali z něj tak jednoznačného pitomce a slabocha a dali té postavě trochu hloubky a uvěřitelnosti, byl by to pro seriál jen přínos. Naštěstí Charles, který ho vystřídal je zcela jiné kafe. Je to zároveň nabubřelý snob, tak trochu mizera a lump, ale není to slaboch a má osobnost. A v pár dílech, scénách ukáže, že má v sobě i jistý škodolibý smysl pro humor a noblesu a hlavně i kousek citlivé duše, pro kterou si Davida Ogdena Stierse prostě zamilujete. A právě tyhle nejednoznačné a nečernobílé osobnosti, jsou mnohem uvěřitelnější a reálnější, než ty černobílé. Lidé nejsou jen zlí, nebo jen dobří. Všichni máme v sobě kousek obojího... ()

Reklama

Reklama